joi, 22 ianuarie 2015

Microsoft HoloLens, ochelarii pseudo-holografici pentru Windows 10

Microsoft a anunțat participanților la evenimentul de prezentare a noului sistem de operare Windows 10 și capacitățile HoloLens, viitorul său set de căști pseudo-holografice, care își propune să rivalizeze cu cele mai avansate dispozitive de realitate virtuală.


HoloLens de la Microsoft va rula sub Windows 10 și alte aplicații pentru telefoane, tablete, PC-uri și pentru consola de jocuri Xbox One. Microsoft dorește să ne imaginăm o lume fără ecrane, o lume în care informațiile cu care interacționezi să plutească în fața ta. HoloLens folosește tehnologia denumită realitate augmentată, care suprapune imagini peste cele din viața reală și vă permite să interacționați cu acestea.

"Noi nu vorbim doar despre transpunerea utilizatorului în lumi virtuale. Noi visăm sa îl transpunem dincolo de lumi virtuale, dincolo de ecrane, dincolo de pixeli. Ochelarii Microsoft HoloLens vă vor transporta într-o altfel de lume virtuală și vor deschide numeroase posibilități pentru vizionarea de film, televiziune, sport și alte forme de divertisment, inclusiv simulatoare și jocuri", a declarat liderul proiectului HoloLens, Alex Kipman, în cadrul unui eveniment la sediul Microsoft.

Nu a fost precizat încă prețul pentru Microsoft HoloLens, dar specialiștii în domeniu estimează un preț de 200-400 dolari.


Niciun comentariu despre subiectul „Microsoft HoloLens, ochelarii pseudo-holografici pentru Windows 10”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile