miercuri, 14 ianuarie 2015

Samsung cumpără BlackBerry ?

Samsung Electronics a abordat recent compania BlackBerry Ltd pentru a o cumpara cu 7.5 miliarde dolari, în scopul de a avea acces la portofoliul său de brevete, conform unei persoane familiare afacerii, citate de Reuters. Samsung ar fi propus o gamă inițială de preț de 13.35 - 15.49 dolari pe actiune, ceea ce reprezinta un bonus de 38 - 60% peste pretul de tranzactionare curent al BlackBerry, conform sursei citate.

Directori de la cele două societăți s-ar întâlnit săptămâna trecută pentru a discuta o potențială tranzacție, iar conversațiile ar fi fost private.

Actiunile Blackberry au crescut cu peste 30% la Bursa dîn New York, la aflarea zvonurilor.

Prețul de ofertă ar implica o valoare de 6 miliarde miliarde de dolari pentru BlackBerry, presupunând conversia de 1,25 miliarde dolari din datoria convertibilă.

BlackBerry a anunțat un parteneriat de securitate de profil înalt cu Samsung în luna noiembrie 2014. Parteneriatul va face mariajul platformei de securitate BlackBerry cu software-ul de securitate propriu Samsung, utilizat pentru dispozitivele Galaxy.

BlackBerry a anunțat încă din 2013 că va lua în considerare o posibilă vanzare, iar mai multe rapoarte au speculat despre posibilele companii interesate de achizitie.

Reprezentanții BlackBerry au refuzat sa comenteze zvonurile, in timp ce Samsung nu a putut fi contactat imediat de catre Reuters.

UPDATE 15 ianuarie 2014: Compania BlackBerry a negat oficial că ar fi fost implicata în discuții privind vanzarea acesteia catre Samsung. Firma coreeană a declarat de asemenea că astfel de discuții nu au avut loc.

Reuters a raportat, miercuri, că Samsung doreste sa achizitioneze Blackberry cu 7.5 miliarde dolari, dar spre sfârșitul zilei Blackberry a emis o declarație oficială în care a negat orice fel de negocieri între cele două companii in acesta privinta.

Firma canadiană a declarat că deși era conștientă de zvonurile cu privire la o posibilă ofertă de achizitie de catre Samsung, "nu este angajata în discuții cu Samsung cu privire la o oferta de cumpărare a BlackBerry."

Câteva ore mai târziu, Samsung a susținut declarația BlackBerry, spunând pur și simplu că "rapoartele mass-media privind achizitia sunt nefondate".


Niciun comentariu despre subiectul „Samsung cumpără BlackBerry ?”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile