joi, 22 ianuarie 2015

Serialul Fargo va fi difuzat de AMC România

Din 28 ianuarie 2015, începând cu ora 23:00, AMC va difuza în premieră un nou serial extrem de bine cotat de criticii de specialitate şi cu o distribuţie remarcabilă, anunță compania într-un comunicat remis către HD Satelit.

O adaptare a filmului cu acelaşi nume premiat cu Oscar, serialul FARGO (2014) dispune de o poveste cu totul nouă de genul "true crime" şi urmăreşte un caz cu personaje noi, dar păstrând același fundal unic de umor și politețe extremă tipică pentru Minnesota, care au făcut din film un clasic fără vârstă.

Fargo, premiat cu Emmy are 10 episoade scrise de Noah Hawley şi îi are ca producători executivi pe câştigătorii premiului Oscar, fraţii Coen („Fargo”, „The Big Lebowski”), Warren Littlefield şi Geyer Kosinski.

Premiat cu Oscar, actorul Billy Bob Thornton joacă rolul lui Lorne Malvo, un om manipulant care îi schimbă viaţa pentru totdeauna agentului de asigurări dintr-un orăşel mic, Lester Nygaard, rol jucat de Martin Freeman, câştigător al premiului BAFTA şi nominalizat la premiul Emmy. Efectele unei conversaţii cu Malvo se vor dovedi cu bătaie lungă pentru sărmanul Lester, care îşi va vedea viaţa complet dată peste cap, până la final lucrurile luând o întorsătură surprinzătoare.

Toate acestea se adaugă la distribuţia colorată de personaje episodice ale serialului Fargo, printre care câştigătorul premiului Emmy, Bob Odenkirk în rolul ofiţerului de poliţie Bill Oswalt, actorul nominalizat la Globul de Aur şi Emmy, Oliver Platt în rolul lui Stavros Milos, câştigătoarea Screen Actors Guild Award, Kate Walsh, în rolul Ginei Hess.

Serialul Fargo impresionează prin intrigă, suspans, dar mai ales prin relaţiile complexe existente între personajele ce au caractere bine conturate.

Regizorul, câştigător al premiului Emmy, Adam Bernstein a regizat primele două episoade. Fargo este produs de casa de producţie FX Productions şi MGM Television.

AMC difuzează în premieră primul sezon din FARGO, din 28 ianuarie, de la 23:00.

UPDATE 23 ianuarie 2014, ora 18:50: Am primit de la reprezentatii AMC o amplă descriere a serialului, echipei si actorilor, pe care o puteti lectura in cele ce urmeaza.

Fargo

Având o poveste nou-nouţă de “crimă reală” şi urmăreşte un nou caz cu noi personaje, toate întărite de marca de umor, omoruri şi politeţea extremă tipică pentru Minnesota, care au făcut din film un clasic fără vârstă.

Câştigător al premiului Oscar, actorul Billy Bob Thornton joacă rolul lui Lorne Malvo, un om manipulant şi fără scrupule care îl întâlneşte pe agentul de asigurări dintr-un mic orăşel, Lester Nygaard şi căruia îi schimbă viaţa pentru totdeauna, rol jucat de Martin Freeman, câştigătorul premiului BAFTA şi nominalizat la premiile Emmy . Colin Hanks interpretează rolul ofiţerului de poliţie din Duluth, Gus Grimly, un tată singur care trebuie să aleagă între propria siguranţă şi datoria de poliţist atunci când se află faţă în faţă cu un criminal. În film mai joacă şi Allison Tolman în rolul lui Molly Solverson, o poliţistă adjunctă ambiţioasă din Bemidji.

Toate acestea se adună cu distribuţia colorată de personaje episodice ale serialului Fargo, printre care câştigătorul premiului Emmy, Bob Odenkirk în rolul poliţistului adjunct Bill Oswalt, actorul nominalizat la Globul de Aur şi Emmy, Oliver Platt în rolul Stavros Milos, câştigătoarea premiului Screen Actors Guild, Kate Walsh în rolul Gina Hess, Glenn Howerton (din filmul “It’s always sunny in Philadelphia”) în rolul lui Don Chumph, Joey King în rolul Greta Grimly, Peter Breitmayer jucându-l pe Lieutenant Schmidt, Tom Musgrave în rolul Bo Munk, Josh Close îl joacă pe Chazz Nygaard, Russell Harvard în rolul lui Mr. Wench şi Adam Goldberg în rolul Mr. Numbers. Keegan-Michael Key în rolul lui Bill Budge, iar Jordan Pele în rolul lui Webb Pepper.

Un serial limitat la 10 episoade, Fargo este scris de Noah Hawley. Regizorul câştigător de premiu Emmy, Adam Bernstein a regizat primele două episoade. Hawley, Warren Littlefield, Joel şi Ethan Coen şi Geyer Kosinski sunt producătorii executivi. Fargo este produs de casa de producţie FX Productions şi MGM Television.

LORNE MALVO

Unii îl pot numi un vagabond, alţii un asasin plătit, alţii un farsor sau un demon. Lorne Malvo se mută din loc în loc, întorcând pe dos vieţile oamenilor. Uneori o face pentru bani, alteori pentru distracţie. Adevărul este că el e fascinat de găsirea slăbiciunii oricărei persoane pe care el o poate exploata, să vadă de ce este nevoie pentru a transforma o persoană civilizată într-un animal.

Billy Bob Thornton

Scenarist, actor, regizor si muzician câştigător al premiului Oscar, Billy Bob Thornton are o carieră intensivă şi impresionantă în filme de lungmetraj, televiziune şi teatru. Carismatic şi excepţional de talentat, Thornton s-a impus ca fiind unul dintre cei mai apreciaţi actori/ realizatori de filme ai generaţiei sale. În prezent, sărbătoreşte apogeul în cariera sa, Thornton putând fi văzut în continuare în The Judge, Cut Bank şi London Fields.

În 2003 a obţinut o nominalizare la premiile Golden Globe pentru Cel mai bun Actor într-un musical sau comedie pentru rolul din filmul Bad Santa, extrem de apreciat de critici şi un hit al box-office-ului, iar în 2004 a primit recenzii foarte bune pentru portretizarea legendarului locuitor de langă graniţe, „Davy Crockett” din The Alamo.

Arătând versatilitatea abilităţilor sale actoriceşti, Thorhton a jucat în 2001 în comedia Bandits, comedia neagră The Man Who Wasn’t There pentru fraţii Coen şi drama sfâşietoare Monster’s Ball. Fiecare dintre cele trei interpretări i-au adus lui Thornton aprecieri fără precedent ale criticilor şi în final rezultând prin numirea sa Cel Mai Bun Actor al Anului 2001 de către National Board of Review, nominalizări la Globurile de Aur pentru Cel Mai Bun Actor într-o Dramă pentru rolul din The Man Who Wasn’t There şi Cel Mai Bun Actor într-un Musical sau Comedie pentru Bandits şi o nominalizare la premiul American Film Institute pentru Cel Mai Bun Actor pentru rolul din The Man Who Wasn’t There.

Cel mai recent Thornton a regizat, co-scris şi a jucat în Jayne Mansfield’s Car. A fost de asemenea distribuit în filme precum Parkland, remake-ul The Bad News Bears, Friday Night Lights, Indecent Proposal, Tombstone, Levity, Intolerable Cruelty, blockbuster-ul de acţiune şi aventură Armageddon, U-Turn, Primary Colors, Pushing Tin şi Love Actually. În plus, Thortnton a co-scris The Gift.
Lansarea din 1996 a filmului artistic al lui Thorhton, extrem de popular lu foarte apreciat de critici, Sling Blade, în care a jucat, dar pe care l-a şi regizat dintr-un scenariu original scris de el, i-a asigurat statusul de cineast preeminent. Pentru eforturile sale, a fost premiat cu un Oscar pentru Cel Mai Bine Adaptat Scenariu şi o nominalizare la Oscar pentru Cel Mai Bun Actor.

Înainte de Sling Blade, Thornton avea deja o listă vastă de filme . A scris şi a interpretat rolul unui personaj palpitant în drama One False Move, ce i-a adus imediat aprecieri din partea criticilor. Scenariul puternic al lui Thornton (scris în colaborare cu Tom Epperson) a fost întărit de interpretarea intensă a unui criminal hăituit.

Thornton a primit o nominalizare la Oscar şi la Globurile de Aur pentru Cel Mai Bun Actor în Rol Secundar pentru munca sa din drama bine ţesută, A Simple Plan, cât şi un premiu pentru Cel Mai Bun Actor în Rol Secundar de la Los Angeles Film Critics Association şi o nominalizare pentru Cel Mai Bun Actor în Rol Secundar de la Screen Actors Guild.

Pentru a doua şi a treia activitate regizorală, Thornton a ales comedia Daddy and Them, pe care a scris-o şi în care a şi jucat şi filmul epic, după romanul best-seller al lui Cormac McCarthy, All The Pretty Horses. Thorton a mai regizat The King of Luck, un documentar despre vechiul prieten şi legendă a muzicii country, Willie Nelson.

LESTER NYGAARD

Ca agent de asigurări, Lester este blajin şi serios, dar şi-a petrecut viaţa lăsându-se intimidat de lumea din jurul său. O soţie descurajatoare, un frate de succes şi o experienţă umilitoare cu un fost coleg de liceu îl scot din sărite în final pe Lester. Cu puţină inspiraţie din partea unui străin pe nume Lorne Malvo, Lester îmbrăţisează partea întunecată a sa.

Martin Freeman

Cel mai recent, Martin Freeman a jucat în drama BBC extrem de apreciată, Sherlock, care s-a difuzat şi în US pe PBS, în care Freeman joacă rolul lui „Dr. John Watson”, alături de Benedict Cumberbatch. De curând a putut fi urmărit reluându-şi rolul lui „Bilbo Baggins” în filmul extrem de popular The Hobbit: The Desolation of Smaug, al lui Peter Jackson. Primul film din trilogia The Hobbit, The Hobbit: An Unepected Journey, a deschis o serie de recenzii foarte bune, iar al doilea film a continuat succesul depăşindu-l pe primul în box office atât în US cât şi în UK. Freeman va reveni în acest an în al treilea film, The Hobbit: There and Back Again.

Pentru rolul său în Sherlock, Freeman a fost nominalizat la premiile Emmy pentru Cel Mai Bun Actor în Rol Secundar, a câştigat premiul BAFTA în 2011 pentru Cel Mai Bun Actor în Rol Secundar şi a mai fost nominalizat şi anul următor. Unul dintre cele mai notabile proiecte de televiziune ale lui Freeman rămâne rolul lui Tim Canterburry din serialul de un succes extraordinar al BBC, „The Office”, pentru care a primit două nominalizări la premiile BAFTA în 2002 şi 2004.

Dintre numeroasele filme în care apare Freeman, amintim Love Actually, succesul de box office din 2003, parodia horror Shaun of the Dead şi s-a reunit cu dou-ul de scenarişti Simon Pegg şi Edgar Wright în hit-ul cult Hot Fuzz şi The World’s End. A jucat în parodia Confetti, ce urmăreşte trei cupluri care se luptă pentru a câştiga râvnitul titlu de „Cea mai originală nuntă a anului”. Unul dintre cele mai cunoscute roluri ale lui Freeman este acela al lui „Arthur Dent” din The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy. Pe lângă toate acestea, a mai jucat în Nativity! şi The Pirates! In an Adventure with Scientists! Al lui Aardman Animation.

Pe scenă, Freeman a jucat în producţia de mare succes Clybourne Park de la Teatrul Royal Court, în regia lui Dominic Cooke; Kosher Harry a lui Kathy Burke tot de la Royal Court; şi Blue Eyes and Heels de Toby Whithouse de la Teatrul Soho pentru regizorul Jonathan Lloyd.

GUS GRIMLY

Un ofiţer de poliţie din Duluth, Gus nu e genul de poliţist care visează să rezolve un caz important. Fiind un tată singur al unei fete de doisprezece ani, tot ceea ce Gus vrea să facă este să ponteze dimineaţa şi să meargă acasă seara. Însă viaţa i se complică într-o noapte când îl trage pe dreapta pe Lorne Malvo. Simţindu-se ameninţat, Gus îl lasă pe Malvo să plece. Este o decizie care îl va bântui şi când soarta îl aduce pe Malvo înapoi în viaţa lui, Gus va fi forţat să îşi înfunte cele mai rele temeri.

Colin Hanks

Talentul înnăscut al lui Colin Hanks şi energia pură i-au asigurat un loc printre cei mai râvniţi tineri actori principali. În industria filmului, Hanks a fost văzut ultima oară în Parkland, o reconstituire a evenimentelor haotice care au avut loc la Spitalul Parkland din Dallas în ziua în care a fost asasinat preşedintele John F. Kennedy, unde Colin joacă rolul doctorului Malcolm Perry. Recent, a terminat filmările la lungmetrajul independent, No Stranger Than Love, în care Hanks joacă rolul unui antrenor de fotball care dispare într-o gaură inter-dimensională.

Printre alte filme de lungmetraj în care a jucat, se numără W, The Guilt Trip a lui Oliver Stone, filmul independent Lucky, The House Bunny, thriller-ul Untraceable cu Diane Lane, The Great Buck Howard cu John Malovich, King Kong, Orange County, Get Over It, Alone With Her, Standing Still, Rx, 11:14, Whatever It Takes şi mini-serialul de 10 episoade a lui Steven Spielberg, Band of Brothers pentru HBO.

La TV, Hanks a şocat telespectatorii în rolul lui „Travis Marshall”, Criminalul din Ultima Zi, din sezonul şase al serialului apreciat de critici, Dexter. În plus pentru televiziune, a mai jucat în The Good Guys şi a avut un rol memorabil de preot în serialul câştigător al premiilor Globul de Aur şi Emmy, Mad Men. A mai fost văzut în serialul extrem de popular pe internet, Burning Love.

Pe scenă, Hanks a interpretat un rol extrem de apreciat de critici în 2002 în piesa lui Ken Lonergan, This is Our Youth, la Garrick Theatre în West End în Londra. A mai putut fi văzut pe Broadway în piesa lui Moises Kaufman, 33 Variations, alături de Jane Fonda.

MOLLY SOLVERSON

O tânără şi deşteaptă poliţistă adjunctă din micul orăşel Bemidji, Molly Solverson nu a fost niciodată genul de poliţist care şi-a dorit să rezolve un caz important sau într-o zi să facă parte din FBI. Dar după ce o serie de crime zdruncină oraşul, Molly e hotărâtă să găsească persoana din spatele lor, chiar dacă asta înseamnă ca trebuie să se ocupe singură.

Allison Tolman

Născută în Sugarland, Texas, Allison Tolman a obţinut o diplomă BFA în interpretare teatrală (actorie) de la Universitatea Baylor. După absolvire, s-a mutat la Dallas unde a ajutat la finanţarea şi promovarea ansamblului independent non-profit Secon Thought Theatre, în timp ce învaţă că a fi un adult este un lucru super greu. În 2009 a fost acceptată în programul de Training Second City’s Conservatory, iar apoi a continuat prin a scrie şi a interpreta schiţe şi satire cu mai multe grupuri prin Chicago, cel mai notabil podcast-ul lunar The City Life Supplement.

De-a lungul carierei sale, Tolman a jucat rolul unei recepţioniste veterinare, asistente personale, profesoara de teatru de copii, profesor de canto, reprezentant serviciu clienţi şi plimbător de căţei – niciodată în film, ci chiar în viaţa reală pentru a-şi putea permite mai multe maieuri de la Target, decât oricare altă persoană ar necesita. Pe micul ecran, Tolman a putut fi urmărită recent în serialul LOGO, Sordid Lives: The Series.

În prezent, Tolman locuieşte la Chicago cu pisica sa pe nume Annie căreia îi place să se uite la păturica sa de fiecare dată când în bucătărie este câte un miriapod.

OFIŢERUL BILL OSWALT

În ciuda faptului că este şeful poliţiei din Bemidji, Bill Oswalt nu a avut niciodată chemare pentru a fi ofiţer de poliţie. După ce a fost pus să se ocupe de cazul unei serii de crime înfiorătoare din oraş, Bill trebuie să lucreze cu Molly pentru a încerca să rezolve cazul...Dacă nu cumva reuşeşte să strice totul înainte...

BOB ODENKIRK

Bob Odenkirk este un scenarist de comedie, producător, actor câştigător al premiului Emmy şi scriitor al unui roman bestseller New York Times.

Pentru munca sa la emisiunea Saturday Night Live, Odenkirk a câştigat un premiu Emmy pentru Scenariu Remarcabil Într-o Emisiune sau Program Muzical în 1998 şi a fost nominalizat în aceeaşi categorie în urmatorii doi ani. În 1993 a câştigat tot un premiu Emmy pentru scrierea scenariului din The Ben Stiller Show. Odenkirk a mai fost de trei ori nominalizat în categoria „Cele Mai Bune Versuri şi Muzică” şi două nominalizări pentru Mr Show with Bob and David, show-ul de comedie cu scenete, îndelung difuzat de HBO în care a şi jucat şi pe care criticii l-au descris ca fiind „the American Monty Python”.

În film şi televiziune, Odenkirk a dat viaţă multor personaje memorabile, printre care agentul „Stevie Grant” din The Larry Sanders Show, fostul star în filme pentru adulţi „Gil Bang” din Curb Your Enthusiasm, „Ross Grant” în filmul apreciat Nebraska, şi rolul unui avocat neglijent „Saul Goodman” din serialul de succes Breaking Bad, un rol pe care Odenkirk îl va relua în serialul derivat, Better Call Saul, ce a avut premiera în Noiembrie 2014.

În colaborare cu David Cross şi Brian Posehn, Odenkirk a scris bestsellerul New York Times , Hollywood Said No!, în care au inserat o colecţie de scenarii ce nu au fost produse. În toamna anului 2014, McSweeney va publica o carte cu scenariile lui comice cu titlul A Load Of Hooey.
Odenkirk este un producător executiv, scenarist şi actor în show-ul de comedie de pe IFC, The Birthday Boys.

LOU SOLVERSON

Fiind tatăl iubitor şi înţelept al lui Molly Solverson, Lou Solverson a fost şi el cândva un ofiţer de poliţie timp de aproape douăzeci de ani. De atunci a ieşit la pensie şi este acum patronul unei cafenele în oraşul Bemidji. Când deodată au loc mai multe crime în micul lor orăşel, Lou îşi face griji de faptul că Molly urmăreşte cazul şi asta ar putea să o pună în vizorul unui criminal psihopat.

Keith Carradine

Keith Carradine a jucat în peste 60 de filme de lungmetraj şi în mai mult de 30 de filme de televiziune. Este un compozitor câştigător al premiului Oscar cu două albume şi o melodie hit, şi este o vedetă de înaltă clasă pe Broadway.

Printre mulţimea de lungmetraje în care a jucat se numără şi un cvartet de filme regizate de prietenul său, Alan Rudolph – Welcome to L.A., Choose Me, Trouble in Mind şi The Moderns. În timpul producerii filmului The Moderns, un alt talent al lui Carradine a fost dezvăluit când acesta a pictat mai multe pânze, iar una din ele a devenit afişul filmului. Pe lângă rolul din Nashville, Carradine a creat mai multe compoziţii originale, printre care „I’m Easy”, ce a ajuns în Top 10 în Billboard. Carradine a lansat două albume LP: „I’m Easy” şi „Lost and Found”.

Alte filme remarcabile în care a jucat, se numără The Duellists, A Thousand Acres şi Cowboys and Aliens, unde a jucat alături de Daniel Craig şi Harrison Ford. În plus, a jucat în filmul independent Ain’t Them Bodies Saints ce a fost celebrat la Festivalul de Film Sundance şi selectat la Cannes pentru Critics’ Sidebar. De curând, Carradine a terminat filmările pentru lungmetrajul Bereave.
În televiziune, Carradine a jucat în mai multe seriale şi filme tv, printre care Dexter, Deadwood, Dead Man’s Walk şi Chiefs pentru care a fost nominalizat la premiul Emmy. De asemenea, a jucat şi în Falcons, o peliculă islandeză pentru care a compus şi înregistrat melodia de final, „Northern Light”.
În teatru, Carradine a jucat rolul lui „Claude” în producţia de pe Broadway a musicalului, Hair. Pentru interpretarea rolului de fiu risipitor al cuplului în Foxfire, Carradine a primit premiul Outer Critics Circle. A continuat prin a crea rolul lui „Will Rogers” pe Broadway în musicalul de mare succes ce a câştigat de şase ori premiul Tony, The Will Rogers Follies, rol ce i-a adus o nominalizare la Tony Award şi l-a pus la conducerea turneului naţional prin America unde piesa s-a jucat în 28 de oraşe. Printre alte interpretări de teatru ale lui Carradine se numără musicalul de mare succes de pe Broadway, Dirty Rotten Scoundrels şi relansarea A Lie of the Mind, pentru care a fost nominalizat la premiul Lortel Award. A primit a doua nominalizare pentru premiul Tony Award pentru interpretarea în musicalul original de pe Broadway, Hands on a Handbody.

Keith Carradine are trei copii: actriţa Martha Plimpton, actorul/scenaristul/muzicianul Cade Carradine şi actriţa Sorel Carradine. El locuieşte în Hawaii şi Los Angeles alături de soţia sa, actriţa Hayley DuMond.

DON CHUMPH

Un pic prostuţ, Don Chumph este antrenor personal şi frumuşel pentru multe femei de vârstă mijlocie de la sala de fitness din Duluth. În ciuda coeficientului de inteligenţă redus, Don are multe ţeluri în minte...Ţeluri ce nu sunt tocmai legale.

Glenn Howerton

Glenn Howerton este recunoscut pentru rolul lui „Dennis Reynolds” din It’s Always Sunny in Philadelphia. Este de asemenea, scenarist şi producător executiv al serialului apreciat de critici.
Recent, Howerton a jucat în lungmetrajul Coffee Town. Printre alte filme în care a jucat se numără apreciatul film al lui Will Farrell, Everything Must Go, The Strangers (Rogue Pictures), Must Love Dogs (Warner Bros.), Crank şi Crank2 (Lionsgate) şi Two Weeks (MGM).

Fiul unui pilot decorat al forţelor aeriene, Howerton s-a născut în Japonia şi a trăit prin toată lumea, în locuri precum Anglia şi Korea, înainte de a se stabili împreună cu familia în Montgomery, Alabama. A absolvit programul de actorie din cadrul The Juilliard School.

MR. NUMBERS

Mr. Numbers este partenerul şi traducătorul limbajului semnelor pentru Mr. Wrench.

Adam Goldberg

Actor, flimmaker, fotograf şi muzician, Adam Goldberg a apărut în filme precum 2 Days in Paris, Dazed and Confused, Saving Private Ryan, A Beautiful Mind şi Zodiac. De asemenea, a scris şi regizat două filme artistice – filmul alb-negru „neo-noir” Scotch and Milk şi thrillerul I Love Your Work – a regizat şi a jucat într-un documentar de călătorie pentru IFC, Running With The Bulls. El tocmai ce a terminat de scris, produs, regizat şi jucat în al treilea film artistic al său, No Way Jose, o comedie. Goldberg este cunoscut şi pentru câteva roluri memorabile în televiziune, precum „Detectivul Eric Delahoy” din The Unusuals, colegul de cameră al lui Matthew Perry din Friends şi fiul răsfăţat al unui producător de filme din Entourage. În prezent reapare în serialul Fargo şi joacă în serialul ce urmează a fi lansat, Gaffigan Show. Goldberg, care s-a născut şi a crescut în Los Angeles, profesează de asemenea ca fotograf şi a cărui muncă este ilustrată deseori la The Impossible Project în New York. Lucrează şi ca muzician care a lansat albume produse de el însuşi sub numele de LANDy şi The Goldberg Sisters. În prezent, mixează al treilea album, ce urmează a fi lansat în acest an, în timp ce eforturile sale recente cu privire la aplicaţia de film Vine i-au adus atenţie la nivel internaţional.

Russell Harvard

Russell Harvard este un actor american de film şi teatru. Şi-a făcut debutul în filmul artistic al lui Paul Thomas Anderson, There Will Be Blood, jucând alături de Daniel Day-Lewis, în rolul fiului adoptiv adult, „H.W. Plainview”. În filmul biografic din 2010, The Hammer, l-a jucat pe campionul surd NCAA la wresling şi luptătorul UFC de arte marţiale mixte „Matt Hamill”. Harvard a câştigat aprecieri în afara Broadway-ului în 2012 în rolul lui „Billy”, fiul surd al unei familii britanice intelectuale, dar cu dizabilităţi de auz, în Tribes de Nina Raine. Pentru această interpretare, a câştigat în 2012 premiul Theatre World Award pentru Interpretare de Debut Remarcabilă şi o nominalizare la Drama League, Outer Critics Circle şi Lucille Lortel Awards pentru Cel Mai Bun Actor în Rol Principal.

GRETA GRIMLY

Având o pasiune pentru fotbal şi pistoale cu aer comprimat, Greta Grimly este fiica baieţoasă a ofiţerului de poliţie Gus Grimly. Când o serie de crime are loc în micul lor orăşel, Greta se va alătura tatălui ei poliţist, cel care va încerca să ajute la soluţionarea lor.
Joey King

Joey King a început să joace în mod profesionist la doar patru ani, când a fost aleasă pentru o reclamă la nivel naţional pentru Life Cereal. Totuşi, abia când a câştigat rolul în filmul Grace, a ştiut că aceasta este chemarea sa.

Printre filmele artistice recente se numără Wish I Were Here, ce a avut premiera la Festivalul de Film Sundance în 2014 cu recenzii incredibile, White House Down, The Dark Knight Rises, The Conjuring, Family Weekend şi Oz The Great and Powerful cu Mila Kunis, James Franco şi Michelle Williams.

A mai jucat în Crazy, Stupid, Love; Battle Los Angeles şi Ramona and Beezus, jucând rolul principal, „Ramona”, alături de Selena Gomez. A dat voce ghemului de blană galben „Katie” din Horton Hears a Who! Şi rolul lui „Beaver” din Ice Age: Dawn of the Dinosaurs. În curând, King va da voce personajului „Jessie” din The Boxcar Children, şi va juca alături de James Fraco, Dave Franco, Seth Rogan şi Jon Hamm în The Sound and the Fury.

În televiziune, King a apărut de multe ori în Bent, al NBC unde a interpretat-o pe „Charlie”, fiica Amandei Peet. Alte roluri în televiziune a mai avut în The Suite Life of Zack and Cody, Entourage, Medium, CSI, Ghost Whisperer şi New Girl. În viitor va putea fi văzută în noul serial al FX, Fargo.
În plus, King a jucat în mai multe piese de teatru şi producţii de improvizaţie în direct. În prezent locuieşte la Los Angeles cu doi părinţi, două surori mai mari, trei căţei şi un purceluş pe nume JayJay, pe care l-a primit în dar de la Jay Leno.

STAVROS MILOS

Fiind patronul unui lanţ de supermarketuri şi autorul unei cărţi de auto-ajutor, Stavros este genul de poveste de succes american din care se nasc visuri. Dar povestea de succes a lui Stavros începe cu un secret sumbru, cate deodată a revenit şi ameninţă să îi distrugă modul de viaţă pe care şi l-a construit în ultimii 25 de ani. Asteptând să scape de problemă cât mai repede şi cât mai silenţios, Stavros este pus în legătură cu Malvo, ca fiind cineva care poate face acest lucru să se întâmple. Curând, Stavors îşi dă seama că problemele lui poate că tocmai acum încep.

Oliver Platt

Oliver Platt a înregistrat succese în film, televiziune şi pe scenă. Recent, a fost văzut în serialul de mare succes al Showtime, The Big C. Proiectele viitoare sunt Lucky Them, Kill the Messenger, Cutbank şi Chef, ce se va lansa la SXSW Film Festival 2014, unde el va fi de asemenea şi jurat.
Printre numeroasele filme artistice ale lui Platt, amintim Ginger&Rosa; Funny Bones, a cincea parte a seriei blockbuster X-Men: First Calss; Love and Other Drugs; 2012; Frost/Nixon al lui Ron Howard unde a jucat alături de Frank Langella, Kevin Bacon şi Sam Rockwell; şi Please Give, care a fost foarte apreciat de critici la Sundance Film Festival în 2010 şi la Tribeca Film Festival.
Platt este fondator al Animal Kingdom, o companie de producţie media, vânzări şi finanţare. Primul film al Animal Kingdom, Short Term Twelve, regizat de Destin Daniel Cretton, ce a câştigat atât premiul Juriului cât şi premiul Audienţei la Festivalul de Film SXSW 2013 şi va fi lansat de Cinedigm în această toamnă.

Platt şi-a facut debutul în producţie în filmul indie Big Night, ce a fost regizat de Stanley Tucci şi Campbell Scott. Mai târziu va face din nou echipă cu Tucci în The Impostors. În televiziune, Platt a avut o nominalizare la SAG pentru rolul lui „George Steinbrenner” în mini serialul de succes The Bronx is Burning. Printre alte premii, a mai avut câte o nominalizare la Globurile de Aur şi Emmy pentru rolul lui „Russell Tupper” în Huff, precum şi o altă nominalizare la Emmy pentru interpretarea consilierului Casei Albe „Oliver Babish” în cunoscuta dramă politică The West Wing. A primit încă o nominalizare la Emmy pentru rolul recurent al unui producător TV flamboiant „Freddy Prune” în Nip Tuck.

După ce a absolvit Tufts University cu diplomă în actorie, Platt a început imediat să lucreze într-un teatru regional, precum şi off – Broadway. Printre numeroasele performanţe pe scenă, amintim interpretările în producţia de Lincoln Center a piesei Ubu şi Elliot Loves în regia lui Jules Feiffer şi Twelfth Night, pentru care Platt a primit recenzii foarte bune în rolul lui „Sir Toby Belch”. Platt a fost nominalizat la premiul Tony pentru Cea mai Bună Interpretare a unui Actor Principal pentru rolul de pe Broadway în piesa Shining City a lui Conor McPherson, piesă ce a fost nominalizată în categoria Cea Mai Bună Piesă .

Fiul unui diplomat de carieră, Platt s-a născut în Washington DC şi şi-a petrecut o parte din copilărie în Asia şi Orientul Mijlociu. Platt locuieşte acum în New York împreună cu soţia sa şi cei trei copii.

GINA HESS

Fiind soţia lui Sam Hess şi mama gemenilor Mickey şi Moe, Gina Hess este o fostă dansatoare de striptease, care se simte acum ameninţată şi care după mai mult de 15 ani în Minnesota, şi-a dat seama de greşeala făcută de a se muta în Nord. Acum, Gina se va folosi de ce a mai rămas din farmecul său pentru a se muta naibii din Minnesota pentru totdeauna.

Kate Walsh

Kate Walsh este extrem de cunoscută pentru rolul „Dr. Addison Montgomery” din drama ABC Private Practice, un serial derivat din show-ul de mare succes Grey’s Anatomy. În prezent filmează pentru filmul Bad Judge, un proiect pilot pentru NBC în care ea joacă rolul principal şi este şi producător executiv.

Pe marele ecran, Walsh va putea fi văzută în continuare în Hello I Must Be Going, Dermaphobia, Any Day şi Staten Island Summer.

În timpul celor două sezoane în care a jucat în Grey’s Anatomy, show-ul a primit un premiu SAG pentru Cea Mai Bună Distribuţie în 2007 şi a primit nominalizări tot pentru distribuţie la Screen Actors Guild şi The Hollywood Foreign Press Association în 2006 şi în 2008. Serialul a câştigat Globul de Aur pentru Cel Mai Bun Serial Dramă de Televiziune în 2007 şi a fost nominalizat din nou în anul următor. Grey’s Anatomy a mai fost nominalizat la premiul Emmy în categoria Serial Dramă Remarcabil în 2006 – 2008.

Printre filmele în care a mai jucat se numără The Perks of Being a Wallflower, Under the Tuscan Sun, After the Sunset, The Family Man, Kicking and Screaming, Legion şi Angel Crest.
Dintre filmele de televiziune în care a jucat, amintim Full Circle al lui DirectTV, precum şi roluri periodice în The Mike O’Malley Show, Mind of a Married Man şi The Drew Carey Show.
Walsh a revenit la rădăcinile sale din teatru în vara lui 2010 când a apărut într-o producţie off-Broadway, Dusk Rings a Bell alături de Paul Sparks şi regizat de Sam Gold. Piesa a primit recenzii foarte bune la New York’s Atlantic Stage 2 şi s-a jucat pentru aproximativ şase săptămâni.

Walsh şi-a început cariera în actorie în Chicago, unde a studiat la celebrul Piven Theatre Workshop înainte de a juca în multiple producţii teatrale la Teatrul Shakespeare Repertory, inclusiv în piesa apreciată de critici Born Guilty, Moon Under Miami şi Troilus and Cressida.

În prezent, Walsh locuieşte în Los Angeles, California.

ECHIPA DE PRODUCŢIE

Noah Hawley – Producător Executiv / Showrunner / Writer
Noah Hawley este un scriitor, scenarist și producător. A publicat patru romane: A Conspiracy of Tall Men, Other People’s Weddings, The Punch şi The Good Father. El a scris scenariul pentru filmul artistic din 2006, Lies and Alibis şi în prezent lucrează la adaptarea cărţii Dragonology la film artistic pentru Universal, având producători executivi pe Alex Kurtzman şi Bob Orci.

În televiziune, Hawley a creat, a fost producător executiv şi showrunner pentru My Generation al ABC și The Unusuals. De asemenea, el a servit ca scenarist și producător pentru serialul de succes Bones. Hawley este în prezent producător executiv, scenarist și showrunner pentru serialul adaptat al lui FX după, câştigătorul premiului Oscar al fraţilor Coen, filmul de lung metraj, Fargo.

Ethan şi Joel Coen – Producători Executivi

Ethan şi Joel Coen au scris, regizat şi produs 16 filme de lungmetraj în ultimii 30 de ani, primul fiind Blood Simple, iar cel mai recent, Inside Llewyn Davis. Printre altele, au câştigat premii pornind de la premiile BAFTA, Globurile de Aur, diverse premii de la asociaţiile de critici de film, the National Board of Review, the Writers and Directors guilds şi de patru ori premiul Oscar pentru producţie (Cel Mai Bun Film), regie, scenariu original şi adaptat. La Cannes au primit premiul pentru Cel Mai Bun Regizor de trei ori, premiul Grand Prix şi Palm D’Or.

Fargo a fost al cincilea lor film artistic.

Warren Littlefield – Producător Executiv
Geyer Kosinski – Producător Executiv
John Cameron – Co-Producător Executiv
Chad Oakes – Producător
Mike Frislev – Producător
Kim Todd – Producător
Adam Bernstein – Producător Executiv / Regizor (Ep 1 şi 2)
Randall Einhorn – Regizor (Ep 3 şi 4)
Colin Bucksey – Regizor (Ep 5 şi 6)
Scott Winant – Regizor (Ep 7 şi 8)
Matt Shakman – Regizor (Ep 9 şi 10)
Gary Barber – Preşedinte şi Director Executiv Metro–Goldwyn–Mayer Inc.
Roma Khanna – Preşedinte, Television Group and Digital, Metro–Goldwyn–Mayer Studios
Steve Stark – Preşedinte, Television Production, Metro–Goldwyn–Mayer Studios


5 comentarii despre subiectul „Serialul Fargo va fi difuzat de AMC România”:
Anonim

bun serialul !
l-am vazut e super tare merita urmarit !!

Anonim

dece nu vrea si rds sal bage in grila de programe amc le este frica ca le face concurenta la digi filmul lor

Anonim

lol... :) AMC are altfel de stil de filme fata de DigiFilm, nu ar fi nicio concurenta. Nu il introduc in grile probabil din alte motive.

Anonim

Nota 10 pentru acest Fargo, sa nu il ratati, are o atmosfera incredibil de bine realizata, suspans si final neasteptat !

Anonim

Am numai cuvinte de lauda. Bun serialul.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile