miercuri, 11 februarie 2015

Televiziunile Viasat 3 și Viasat 6 din Ungaria au fost vândute companiei Sony

MTG ( Modern Times Group ) din Suedia a vândut televiziunile Viasat 3 și Viasat 6 și serviciul Viasat Play din Ungaria companiei SPT ( Sony Pictures Television Networks ), contra unei sume neprecizate.

Cele două canale vor extinde portofoliul actual de mărci Sony în Ungaria, care include deja AXN, AXN White și AXN Black, precum și două servicii digitale, denumite AXN Now și AXN Player. Finalizarea tranzacției va fi supusă aprobării autoritatilor maghiare de reglementare.

"Acest acord consolidează clar poziția noastră în piața din Europa Centrală. Ne concentrăm pe cresterea in continuare afacerii noastre pe parcursul anului viitor, bazându-se pe succesul considerabil pe care l-au avut canalele și serviciile noastre digitale", a declarat Lyle Stewart de la Sony Pictures Television CEEMA.

John Rossiter, director general al SPT Networks, Europa Centrală, a declarat: "Această achiziție este o piatră de hotar importantă in planurile noastre de a ne stimula cota de audiență în Ungaria și în întreaga regiune central europeana."

Viasat 3 a fost lansat în anul 2000, când MTG a achizitionat un pachet majoritar al televiziunii Alfa TV din Budapesta. Viasat 6 a fost lansat în 2008 și este orientat spre o audiență mai tânără, cu public preponderent masculin. Viasat Play fost lansat în anul 2010. Canalele Viasat 3 și Viasat 6 sunt disponibile prin intermediul furnizorilor DTH satelit si retele tv prin protocol IP din Ungaria.

Canalele de televiziune MTG Viasat Explore, Viasat History si Viasat Nature nu sunt parte a acordului și vor continua să fie disponibile pentru telespectatorii din Ungaria, prin diversi distribuitori.

"Aceste două canale din Ungaria au fost primele televiziuni pe care le-am lansat în afara Scandinaviei si Țărilor Baltice. Suntem mândri de realizarile echipei maghiare și suntem încrezători că noul proprietar va avea succesul scontat în afaceri. Ne vom concentra activitatea pe pietele din țările baltice, Bulgaria și Republica Cehă", a spus Jørgen Madsen Lindemann, presedinte si CEO MTG.


3 comentarii despre subiectul „Televiziunile Viasat 3 și Viasat 6 din Ungaria au fost vândute companiei Sony”:
Anonim

Si noi vrem aceste posturi

Anonim

Le ai deja la RCS. Trebuie doar să știi/înveți maghiara.

Anonim

da e pe RCS dar numai Viasat 3,nu si Viasat 6...

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile