sâmbătă, 28 martie 2015

CAM CI+ 2.0, conectabil prin USB

Noua versiune a modulului CI+ este conectabilă prin USB. Acest tip de CAM-uri ar putea fi lansate pe piață înainte de sfârșitul acestui an sau anul viitor.

CI + (CI Plus sau Common Interface Plus) a debutat in anul 2007, cu caracteristici ce extind standardul initial al Common Interface DVB (DVB-CI, v1, lansat in 1997). Un modul CI+, introdus în conectorul corespunzător al unui televizor compatibil, permite utilizatorilor să se aboneze și sa vizioneze un serviciu de televiziune digitală criptată, fără să fie necesar si un reciever STB suplimentar. În prezent, modulele CI + se conecteaza intr-un slot PCMCIA, care este prezent in aproape toate televizoarele actuale de performanta medie, vândute în Uniunea Europeana. Într-o regiune în care 45 de milioane de televizoare conectabile CI+ sunt vândute în fiecare an, sunt vândute si aproximativ 5 milioane de module CI +, ceea ce înseamnă că aproximativ o optime dintre aceste televizoare au porturile ocupate cu CAM-uri.

Ultima generație de module CI+ 2.0 ( 2015-2016 ? ), următorul pas evolutiv de la CI+ 1.4 ( 2013) poate să fie conectată prin USB, mai ales că majoritatea televizoarelor oferă porturi USB si astfel nu ar mai fi necesara o interfață dedicata pentru modul, care ocupă spațiu pe carcasa televizorului, a precizat Alexander A. de LG Electronics si presedinte al proiectului de module DVB TM-CI Plus.

Reprezentantul a explicat că o mare parte din software-ul utilizat a fost menținut, pentru a facilita integrarea si compatibilitatea. Astfel, CI+ 2.0 simplifică lucrurile, păstrând metodele de protectie și aplicațiile software ce se regasesc în modulele PCMCIA CI+ 1.4.

"Este prezent un nou mod de conectare, de tip USB, are o nouă formă, dar este același produs", a fost mesajul către publicul de la conferinta DVB World de la Copenhaga. Alexander a explicat că nu este stabilită încă nici o dată calendaristică oficială pentru lansarea CI+ 2.0, dar atunci când publicul a insistat, acesta a răspuns că lansarea "în cursul acestui an" a fi o așteptare realistă.

Ca răspuns la întrebarea dacă noul factor de conectare va garanta functionarea cu orice televizor cu slot USB, reprezentantul proiectului a precizat ca este este posibil sa fie necesar un upgrade de firmware la televizoare sau că e posibil sa nu functioneze pe unele modele mai vechi.


4 comentarii despre subiectul „CAM CI+ 2.0, conectabil prin USB”:
Anonim

Interesant ! Probabil va arata ca un stick USB, iar cardurile vor fi mici, ca la telefoane mobile.

Anonim

Sper ca va fi pastrat si versiunea actuala a cardului ci+ , si va fi oferita ca a doua optine prin usb acel ci+ , ca alfel ar incurca cu functia PVR a televizorului daca televizorul are numai o intrare de usb .Slotul ci + actual la televizoare ar deveni inutilizabil ?.

Anonim

Probabil va fi la alegere la operatori, ca sunt unii abonati care nu au slot CI+ si doar CI si pe aceia cred ca ii va ajuta prin CAM CI+ pe USB. Toata tehnica tinde spre minaturizare, doar ecranele se maresc :)

Anonim

E prematur sa ne facem griji. La cum se misca lucrurile la noi, cel putin 5 ani ne bazam pe actuala tehnologie.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile