miercuri, 18 martie 2015

Licitație lansată pentru multiplexurile de televiziune digitală terestră încă nealocate

ANCOM a anunțat astazi lansarea unei noi licitatii, pentru a fi alocate două multiplexuri naționale, 31 de multiplexuri regionale și 19 multiplexuri locale de televiziune digitală terestră, ce nu au fost adjudecate la licitatiile anterioare.

Condiţiile de admitere în licitaţie sunt identice cu cele de la lictatia similara anterioară. Pentru multiplexurile naționale, cifra de afaceri medie pe ultimii 3 ani sau pe perioada scursă de la înfiinţare, dacă aceasta este mai scurtă de 3 ani, trebuie să fie de minimum 2 miliaone euro. Nu pot participa la licitație mai multe companii care fac parte din același grup.

Alocarea multiplexurilor se face prin procedură de selecţie competitivă. Aceasta presupune ca fiecare ofertant să depună o ofertă iniţială prin care să indice categoriile şi numărul de multiplexuri pe care doreşte să le achiziționeze. În funcție de existența sau nu a unei cereri mai mari decât oferta, licitația poate continua cu runde primare pentru multiplexurile unde cererea depășește oferta, pentru celelalte categorii desemnarea câştigătorilor făcându-se pe baza ofertei iniţiale. După ce se stabilesc câștigătorii și prețurile pentru fiecare multiplex solicitat, licitația poate continua cu o rundă de alocare în care multiplexurile vor fi repartizate ofertanţilor câştigători pe baza sumelor suplimentare pe care aceştia vor fi dispuși să le plătească pentru a obţine o anumită alocare a frecvenţelor.

Data limită de primire a candidaturilor este 22 aprilie 2015, după care, în data de 24 aprilie 2015,

Autoritatea va anunța candidații calificați în etapele ulterioare ale procedurii de selecţie. Primele oferte câștigătoare vor fi cunoscute în data de 5 mai 2015 și ANCOM va anunța apoi dacă se impune organizarea etapei de licitaţie pentru anumite categorii.


În luna iunie 2014 s-a finalizat prima licitație pentru acordarea multiplexurilor digitale naționale în urma căreia au fost alocate trei multiplexuri naționale către Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A., compania câștigând multiplexul acordat condiționat „free to air” şi alte două multiplexuri din banda UHF contra sumei de 1.020.002 €, reprezentând taxă de licenţă.

Alte nouă multiplexuri digitale regionale au fost adjudecate în urma unei licitații ce s-a finalizat în luna februarie 2015. Companiile câștigătoare au fost: Regal - care şi-a adjudecat 1 multiplex regional (Râmnicu Vâlcea) pentru suma de 8.010 euro, Cargo Sped - care a câștigat 1 multiplex regional (Sibiu) pentru care va achita suma de 8.001 euro, 2K Telecom - care şi-a adjudecat 5 multiplexuri regionale (4 în Bucureşti şi unul în Ploieşti) pentru care va achita suma de 52.000 euro, compania Radio M Plus - care a obținut 1 multiplex regional (Iaşi), contra unei sume de 10.000 euro și Digital Video Broadcast - care şi-a adjudecat 1 multiplex regional (Satu Mare) pentru suma de 8.000 euro.


4 comentarii despre subiectul „Licitație lansată pentru multiplexurile de televiziune digitală terestră încă nealocate”:
GABRIEL

Pana la urma o sa avem vreodata in Romania televiziune digitala terestra? Toata lumea civilizata a trecut la asa ceva numai noi facem licitatii peste licitatii. Specific romanesc, nu esti "atent" la licitatie, nu iei multiplexul ;).

Danys

publicul consumator de tv nu se intereseaza de tv terestru digital (doar in zonele devaforizate)!

mradu

se pune intrebarea: daca firma declarata castigatoare intra in insolventa sau faliment, ce se intampla?!

Anonim

Daca vei câstigi la Loto, ce se va intampla ? Daca vei merge in excursie, ce se va intampla ? Daca vei manca acea punga de chipsuri, ce se va intampla ? Era si o poveste cu drobul de sare... :) Sper ca te-am lamurit cum e cu prezicerea viitorului.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile