vineri, 24 aprilie 2015

Afacerile AKTA au crescut anul trecut cu 17%

AKTA, prin două firme Digital Cable Systems (DCS) şi AKTA Telecom, a avut in anul 2014 afaceri de 199,48 milioane lei nou (44,9 milioane euro), reprezentând o creştere cu 17% faţă de anul 2013, anunță Ziarul Financiar.

DCS ( Digital Cable Sys­tems ) a avut in 2014 afaceri de 176,9 milioane lei (39,8 milioane euro), reprezentand o creştere cu 5,6%, o pierdere netă de 9 milioane lei şi un număr mediu de 1.353 de angajaţi, cu 91 mai puţini comparativ cu anul 2013. Afacerile AKTA Telecom au crescut cu 750%, de la 2,6 milioane lei în 2013 la 22,5 milioane lei in anul 2014.

„Rezultatele sunt generate de creşterea susţinută a investiţiilor în reţea, mai ales cea de broadband (internet de mare viteză - n. red.), grupul DCS consolidându-şi poziţia între liderii furnizorilor de comunicaţii fixe integrate din România. Pentru anul 2016 ne propunem continuarea aceluiaşi trend de creştere, precum şi lansarea de produse noi, având sinergii cu actualul business.“, a mai precizat pentur sursa citată Dinu Malacopol, CEO şi unul dintre acţionarii minoritari ai grupului.

AKTA este brand-ul sub care Digital Cable Systems SA furnizeaza servicii de televiziune, internet si telefonie clientilor rezidentiali, cu preponderenta in mediul rural si in orasele mici, avand ca arie de acoperire peste 2500 de localitati din 24 de judete. Infiintat in 2005, prin fuziunea mai multor companii de cablu, actualmente parte a grupului PineBridge Investments, grupul Digital Cable Compania ofera servicii de transmisie prin cablu analogic si digital a programelor de televiziune, solutii de transmisiuni date si acces Internet, precum si telefonie fixa, atat pe segmentul business cat si pe cel al clientilor rezidentiali, pe piata din Romania. Din portofoliul DCS fac parte brandurile AKTA ( adresat in exclusivitate consumatorilor individuali ) si Dial Telecom pentru segmentul business.


2 comentarii despre subiectul „Afacerile AKTA au crescut anul trecut cu 17%”:
Anonim

Mai exista AKTA DTH, MAX DTH?

Claudiu

@Anonim Nu, MAX DTH a fost cumparata de catre Telekom (fostul Romtelecom).

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile