vineri, 24 aprilie 2015

Proiect decizie CNA privind licențele de televiziune digitală terestră

CNA a supus consultării publice un proiect de decizie privind procedura de acordare, modificare, prelungire a valabilităţii şi de cedare a licenţei şi a deciziei de autorizare audiovizuală digitală pentru difuzarea în sistem digital terestru. Conform acestuia, radiodifuzorii care difuzează un serviciu de televiziune terestră analogică pot solicita eliberarea unei licenţe audiovizuale digitale în vederea difuzării aceluiaşi serviciu de televiziune în sistem digital terestru. Licenţa audiovizuală digitală se eliberează prin decizia Consiliului. Licenţa audiovizuală digitală a cărei durată de valabilitate expiră de drept poate fi prelungită potrivit Legii audiovizualului la cererea titularului, din 9 în 9 ani.

Dezbaterea publică a solicitării are loc în termen de maximum 30 de zile de la data depunerii dosarului de solicitare; solicitanţii vor fi informaţi cu privire la data dezbaterii. La dezbaterea publică solicitanţii vor fi reprezentaţi de o echipă formată din cel mult 5 persoane împuternicite să furnizeze membrilor Consiliului explicaţii privind aspecte editoriale, tehnice şi manageriale în noul context digital. După audierea solicitanţilor, Consiliu va decide asupra acordării licenţei audiovizuale digitale, având în vedere capacitatea multiplexului pentru care radiodifuzorul a optat, precum și respectarea prevederilor legale în domeniul audiovizual, îndeosebi în ce priveşte drepturile fundamentale ale omului şi protecţia minorilor. pluralismul politic şi social, diversitatea culturală, lingvistică şi religioasă. informarea corectă, educarea şi divertismentul publicului, promovarea culturii şi protejarea limbii române, a culturii şi a limbilor minorităţilor naţionale si practicile care împiedică libera concurenţă.

De asemenea, în luarea deciziei, Consiliu va ţine cont şi de structura serviciului de programe, zona de acoperire a serviciului de programe în sistem analogic terestru, indicele anual de audiență măsurat potrivit procedurii stabilite la art. 45 din Legea audiovizualului și comunicat de către ARMA, în cazul multiplexurilor cu acoperire națională, ponderea operelor europene difuzate şi a operelor provenind de la producători independenţi, asigurarea unor modalităţi tehnice de acces a persoanelor cu deficienţe de văz sau de auz, situaţia exploatării celorlalte licenţe pe care le deţine solicitantul, dacă este cazul, experienţa în domeniul audiovizual, situaţia sancţiunilor aplicate, raportarea la acestea şi măsurile luate privind intrarea în legalitate, acolo unde este cazul, durata cotidiană de difuzare a serviciului de programe şi, în cadrul acesteia, ponderea ştirilor, informaţiilor, reportajelor, interviurilor, dezbaterilor privind evenimente din viaţa economică, socială, culturală şi politică a comunităţii din zona de acoperire a serviciului de programe, în cazul serviciilor de televiziune locale şi regionale.

Decizia de acordare a licenţei audiovizuale digitale se aduce la cunoştinţă publică, iar difuzarea serviciului de programe de televiziune în sistem digital terestru poate începe numai după obţinerea deciziei de autorizare audiovizuală.


2 comentarii despre subiectul „Proiect decizie CNA privind licențele de televiziune digitală terestră”:
Anonim

Abia prin 2020 o sa avem televizune digitala terestra si asta doar daca o sa fie rentabila ca-n mod sigur se va mari si taxa tv. Daca o sa se mareasca taxa aia la 10 lei nu mai este rentabila televizunea digitala terestra, mai pun inca 10 lei si iau pachetul minimal la mai toate firmele de cablu si am programe mai multe

Anonim

DVB-T2 este foarte rentabila,se consuma pentru emisie de 30 de ori mai putina energie electrica fata de un emitator analogic (cu conditia ca muxul sa fie incarcat la maxim cu canale ).

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile