duminică, 3 mai 2015

Facebook Log In, conectare anonimă

Pentru a mentine privată activitatea utilizatorilor săi, Facebook va introduce caracteristica Anonymous Login, astfel încât acestia sa decida daca să distribuie sau nu informații personale.

Anterior, utilizatorii trebuiau sa efectueze un schimb de date cu caracter personal pentru a accesa aplicatii de la terți, cum ar fi Candy Crush. Un utilizator nu avea libertatea de a alege ce informații doreste sa le distribuie, ci trebuia sa accepte ce îi solicita aplicatia. Totul este insă pe cale să se schimbe, datorită caracteristicii de autentificare anonimă.

Anul trecut Facebook a anunțat că va introduce in primăvara viitoare un nou API, care va oferi utilizatorului ( si nu dezvoltatorului aplicatiei ) posibilitatea de a alege ce informații poate accesa o aplicație. Dezvoltatorilor li s-a oferit o fereastră de un an să se pregătească pentru schimbare.

"Log In Anonymous le va permite utilizatorilor sa se conecteze la aplicații, astfel încât să nu fie necesar sa isi aminteasca numele de utilizator și parola utilizata intr-o aplicatie software, dar fără să facă schimb de informații cu caracter personal. Utilizatorii vor putea să decidă ulterior dacă doresc să distribuie alte informații suplimentare, după ce înțeleg mai multe despre aplicatie", a dezvăluit Facebook la momentul respectiv.

Un an mai târziu, Facebook a ramas fidel promisiunii, anuntand ca in curand utilizatorii care vor accesa orice aplicatie terță parte, folosind logarea prin Facebook, vor avea facilitatea de a fi ghidati într-o pagină de autentificare, unde vor avea posibilitatea de a alege ce seturi de date sunt dispuși să distribuie. De exemplu, dacă utilizatorii doresc doar să ofere data calendaristica a accesarii și locația de unde este efectuata accesarea, ei pur și simplu vor bifa respectivele categorii si le vor debifa pe celelate. De asemenea, aplicațiile nu vor putea posta pe Facebook fără permisiunea utilizatorului.

Datorita acestui nou mod de logare anonim la aplicațiile terțe părți, utilizatorii vor putea să exercite mai mult control asupra informațiilor pe care le distribuie. Decizia Facebook va ajuta si la atenuarea temerii utilizatorilor că aplicațiile le accesează informații private.

Insa cei care au utilizat anterior conectarea la aceste aplicatii prin cont de Facebook nu au o modalitate ușoară de a sterge informațiile distribuite anterior prin aplicatii terte, ci pot doar să solicite creatorului aplicației sa șteargă datele anterior distribuite.

Dezvoltatorii de aplicatii care doresc sa implementeze logarea anonima in propriile aplicatii trebuie sa se inscrie in programul beta Facebook de Conectare Anonimă.


Niciun comentariu despre subiectul „Facebook Log In, conectare anonimă”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile