marți, 26 mai 2015

Intel Sky Broadcast va solicita diminuarea valorii contractului pentru transmiterea meciurilor din Liga 1 ?

Intel Sky Broadcast, care detine drepturile de televizare pentru Liga I, a informat ieri Adunarea Generală a LPF că va solicita diminuarea valorii contractului pentru transmiterea meciurilor din Liga 1 în sezonul viitor, anunță Mediafax, care precizează că Narcis Răducan (preşedintele executiv al clubului ASA Târgu Mureş) a explicat că Intel Sky Broadcast dorește să plătească pentru campionatul viitor aceeaşi sumă ca pentru ediţia actuală, fără a achite și cota cu care creşte valoarea contractului, conform înţelegerii inițiale, ce a fost încheiată în anul 2014.

Conform aceleasi surse, a rămas să fie stabilită o dată calendaristică pentru discutarea detaliată a acestei solicitări, iar Florin Prunea ( preşedintele CSMS Iaşi) a adăugat că grupările din Liga I au primit permisiunea să studieze contractul prin care au fost cedate drepturile de televizare, iar Intel Sky Broadcast doar a informat membrii adunării generale despre solicitiare, urmând ca ulterior să fie depusă o cerere oficială, ce va fi supusă la vot.

Suma cu care a fost solicitată diminuarea contractului nu a fost precizată. Intel Sky Broadcast trebuie să plătească timp de 5 ani suma netă de 27,5 milioane euro pe sezon către LPF, plus 1 milion euro pentru Cupa Ligii. LPF ar incasa si 20% din veniturile nete din publicitate ale televiziunilor care transmit meciurile din Liga I, conform sursei citate.

UPDATE 8 iunie 2015: Adunarea Generală a LPF a respins, luni, propunerea ISB, deţinătorul drepturilor TV pentru meciurile din Liga I, de a diminua valoarea contractului: "Adunarea generală a LPF a respins solicitarea ISB de diminuare a contractului pentru drepturile TV. Conducătorii de cluburi l-au împuternicit pe preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, să facă toate demersurile pentru ca acest contract să se deruleze conform prevederilor sale", a declarat Narcis Răducan, pentru MEDIAFAX.


4 comentarii despre subiectul „Intel Sky Broadcast va solicita diminuarea valorii contractului pentru transmiterea meciurilor din Liga 1 ?”:
Anonim

FRF trebuia sa face licitatie pe bune. Saq castige cine da mai mult si cel mai IMPORTANT - cine are o cifra de afaceri destul de mare astfel incat sa poata garanta cumva bunele intentii.
nu se sesizeaza nimeni cu privire la modalitatea in care au fost atribuite drepturile.

Anonim

:)) Liga 1 se vede NUMAi la UPC in urmatorii 5 ani =))

Anonim

"Toată lumea l-a mandatat pe preşedintele Gino Iorgulescu să mai discute cu cei de la ISB pentru a se respecta contractul. La momentul acesta nimeni nu este de acord ca suma să fie diminuată. Oferta ISB a fost de 21,5 milioane de euro, dar niciunul din cluburi nu este de acord. Noi ar trebui să încasăm până la 1 iulie suma pe care o aveam în contract. Banii din drepturile TV reprezintă foarte mult pentru bugetul oricărui club din Liga I la momentul ăsta. Sunt cluburi care şi în proporţie de 80 la sută trăiesc din drepturile TV. Este o sumă foarte importantă, fie că te numeşti Steaua, CFR Cluj sau FC Botoşani", a spus Şfaiţer.

http://www.mediafax.ro/sport/sfaiter-oferta-isb-a-fost-de-21-5-milioane-euro-dar-niciun-club-nu-a-fost-de-acord-cu-aceasta-suma-14426944

Anonim

Si ISB o sa renunte la contract si vin altii si le dau 10 milioane, ca oricum asta nu e fotbal in Romania :))

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile