marți, 26 mai 2015

Intel Sky Broadcast va solicita diminuarea valorii contractului pentru transmiterea meciurilor din Liga 1 ?

Intel Sky Broadcast, care detine drepturile de televizare pentru Liga I, a informat ieri Adunarea Generală a LPF că va solicita diminuarea valorii contractului pentru transmiterea meciurilor din Liga 1 în sezonul viitor, anunță Mediafax, care precizează că Narcis Răducan (preşedintele executiv al clubului ASA Târgu Mureş) a explicat că Intel Sky Broadcast dorește să plătească pentru campionatul viitor aceeaşi sumă ca pentru ediţia actuală, fără a achite și cota cu care creşte valoarea contractului, conform înţelegerii inițiale, ce a fost încheiată în anul 2014.

Conform aceleasi surse, a rămas să fie stabilită o dată calendaristică pentru discutarea detaliată a acestei solicitări, iar Florin Prunea ( preşedintele CSMS Iaşi) a adăugat că grupările din Liga I au primit permisiunea să studieze contractul prin care au fost cedate drepturile de televizare, iar Intel Sky Broadcast doar a informat membrii adunării generale despre solicitiare, urmând ca ulterior să fie depusă o cerere oficială, ce va fi supusă la vot.

Suma cu care a fost solicitată diminuarea contractului nu a fost precizată. Intel Sky Broadcast trebuie să plătească timp de 5 ani suma netă de 27,5 milioane euro pe sezon către LPF, plus 1 milion euro pentru Cupa Ligii. LPF ar incasa si 20% din veniturile nete din publicitate ale televiziunilor care transmit meciurile din Liga I, conform sursei citate.

UPDATE 8 iunie 2015: Adunarea Generală a LPF a respins, luni, propunerea ISB, deţinătorul drepturilor TV pentru meciurile din Liga I, de a diminua valoarea contractului: "Adunarea generală a LPF a respins solicitarea ISB de diminuare a contractului pentru drepturile TV. Conducătorii de cluburi l-au împuternicit pe preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, să facă toate demersurile pentru ca acest contract să se deruleze conform prevederilor sale", a declarat Narcis Răducan, pentru MEDIAFAX.


4 comentarii despre subiectul „Intel Sky Broadcast va solicita diminuarea valorii contractului pentru transmiterea meciurilor din Liga 1 ?”:
Anonim

FRF trebuia sa face licitatie pe bune. Saq castige cine da mai mult si cel mai IMPORTANT - cine are o cifra de afaceri destul de mare astfel incat sa poata garanta cumva bunele intentii.
nu se sesizeaza nimeni cu privire la modalitatea in care au fost atribuite drepturile.

Anonim

:)) Liga 1 se vede NUMAi la UPC in urmatorii 5 ani =))

Anonim

"Toată lumea l-a mandatat pe preşedintele Gino Iorgulescu să mai discute cu cei de la ISB pentru a se respecta contractul. La momentul acesta nimeni nu este de acord ca suma să fie diminuată. Oferta ISB a fost de 21,5 milioane de euro, dar niciunul din cluburi nu este de acord. Noi ar trebui să încasăm până la 1 iulie suma pe care o aveam în contract. Banii din drepturile TV reprezintă foarte mult pentru bugetul oricărui club din Liga I la momentul ăsta. Sunt cluburi care şi în proporţie de 80 la sută trăiesc din drepturile TV. Este o sumă foarte importantă, fie că te numeşti Steaua, CFR Cluj sau FC Botoşani", a spus Şfaiţer.

http://www.mediafax.ro/sport/sfaiter-oferta-isb-a-fost-de-21-5-milioane-euro-dar-niciun-club-nu-a-fost-de-acord-cu-aceasta-suma-14426944

Anonim

Si ISB o sa renunte la contract si vin altii si le dau 10 milioane, ca oricum asta nu e fotbal in Romania :))

Trimiteți un comentariu

☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor.

Top 10 articole în ultima lună

Operatori tv și de telecomunicații din România

AKTA (81) Digi (562) Focus Sat (259) FREESAT (25) iNES (26) Nextgen (85) Orange (231) Telekom (313) UPC (280) Vodafone (87)