luni, 4 mai 2015

Serialul BREAKING BAD vine la AMC, în Europa Centrală

AMC Networks International – Europa Centrală a achiziţionat drepturile de televizare a tuturor celor cinci sezoane din BREAKING BAD, unul dintre cele mai apreciate seriale TV din toate timpurile. AMCNI CE va difuza serialul pe canalul AMC, începând cu data de 7 mai 2015, de la ora 23:00, anunță televiziunea într-un comunicat remis HD Satelit.


“La începutul acestui an, am lansat ‘Better Call Saul’, iar următorul pas logic este să difuzăm acum ‘Breaking Bad’, în continuarea serialului prequel. Împreună cu ‘Breaking Bad’ şi cu multe alte titluri prestigioase din acest an, construim promisiunea de la lansare, de a aduce cât mai multe seriale originale AMC, de mare calitate pe televiziunea AMC din regiunea Europei Centrale”, a explicat Levente Malnay, CEO al AMCNI CE, motivul din spatele acestui nou acord de licenţă.

Deţine – pe lângă mai multe premii prestigioase – premiul Emmy pentru Cel Mai Bun Serial Dramatic şi Globul de Aur pentru Cel Mai Bun Serial de Televiziune, ambele câştigate în 2014. Breaking Bad este produs de Sony Pictures Television împreună cu Mark Johnson (Gran Via) şi Michelle MacLaren pe postul de producători executivi. Serialul este scris, produs şi regizat de Vice Gilligan.

În ianuarie 2015 AMC a început în forţă în Europa Centrală, lansând serialul ‘Fargo’, câştigător al Globului de Aur, iar din aprilie aduce telespectatorilor ultimele trei sezoane din ‘Sons of Anarchy’.
Mai multe programe originale AMC se aşteaptă să aibă premiera în acest an în ţările Europei Centrale la doar 24 de ore de la lansarea din SUA. AMC va aduce telespectatorilor în iunie, al doilea sezon al dramei plasate în anii ’80, serialul ‘Halt and Catch Fire’ , ce-l are în rolul principal pe Lee Pace. De asemenea, aşa cum s-a anunţat anterior, AMC Global a achiziţionat drepturile internaţionale de difuzare ale celui mai aşteptat serial dramatic din televiziune, ‘Fear The Walking Dead’, ce va avea premiera la sfârşitul verii. Această veste a fost urmată de anunţul recent că AMC Global va lansa ‘Into the Badlands’ la sfârşitul lui 2015.



Despre Breaking Bad

Walter White experimentează cea mai grea criză a vârstei mijlocii din lume. BREAKING BAD îl umăreşte pe protagonistul Walter White (Bryan Cranston), un profesor de chimie de liceu care trăieşte în New Mexico împreună cu soţia, fiul adolescent bolnav de paralizie cerebrală şi noua bebeluşă. White este diagnosticat cu cancer în stadiul III şi i se oferă un prognostic de viaţă de doi ani. Având un nou sentiment de curaj bazat pe prognosticul medical şi o dorinţă de a asigura viitorul financiar al familiei sale, White alege să intre în lumea periculoasă a infractionalitatii şi urcă la putere în această lume. Serialul explorează cum se poate ca un diagnostic fatal ca al lui White să elibereze un om de grijile şi constrângerile zilnice ale societăţii normale şi urmăreşte transformarea sa de la un familist blajin la un pion principal în trafic.

De la premiera mondială, Breaking Bad a strâns numeroase premii şi nominalizări. Printre cele 16 premii Emmy şi 58 de nominalizări se numără câştigarea premiului pentru Cel Mai Bun Serial Dramatic în 2013 şi 2014. A câştigat, de asemenea, şi două premii Peabody, unul în 2008 şi unul în 2013. Pentru rolul lui Walter White, Bryan Cranston a câştigat de patru ori premiul Emmy pentru Cel Mai Bun Actor în Rol Principal într-un Serial Dramatic, în 2008, 2009, 2010 şi 2014. Breaking Bad a câştigat premiul Emmy pentru Cel Mai Bun Serial în 2014. În acelaşi an, serialul a primit Globul de Aur pentru Cel Mai Bun Serial TV şi Bryan Cranston pentru Cea Mai Buna Interpretare a Unui Actor în Rol Principal. În total, serialul a câştigat 110 premii ale industriei şi a fost nominalizat pentru 262 de premii.

În primul episod al serialului şi în al treilea sezon, în rolul unui patron de spălătorie auto, apare şi românul Marius Stan, un fizician ce s-a stabilit împreună cu familia în SUA, New Mexico. Rolul din Breaking Bad a venit absolut întâmplător, după ce Stan şi-a însoţit copiii la un casting pentru un alt proiect. La finalul castingului, au făcut o poză de familie ce a fost văzută de echipa de producţie care a hotărât că el este personajul de care au nevoie. De asemenea, pentru rolul lui Marius, s-au făcut modificări în scenariu, astfel că patronul spălătoriei să fie român şi să vorbească în limba maternă. Un motiv în plus de a urmări serialul.


DISTRIBUŢIA

Bryan Cranston Walter White
Anna Gunn Skyler White
Aaron Paul Jesse Pinkman
Dean Norris Hank Schrader
Betsy Brandt Marie Schrader
RJ Mitte Walter White, Jr



Despre AMC

AMC este unul dintre cele mai populare şi premiate branduri de televiziune. Oferă telespectatorilor ceva mai profund şi mai bogat, de unde şi sloganul: „Ceva mai mult”.

AMC este singura televiziune din istorie premiată cu Emmy pentru Cel Mai Bun Serial Dramatic patru ani consecutiv. Printre cele mai cunoscute seriale originale, multi-premiate se numără Mad Men, Breaking Bad şi The Walking Dead.

Difuzarea la nivel internaţional a AMC a început în 2014, AMC a fost lansat în România în noiembrie 2014.


Despre AMCNI CE

AMC Networks International - Central Europe, o unitate de operare a AMC Networks International, este o companie lider internațional în domeniul audiovizualului și distribuției de posturi de televiziune tematice, cu accent pe piața din Europa Centrală și de Est. Portofoliul actual al AMCNI – Central Europe include 12 branduri de televiziune din 4 genuri - sport: Sport1, Sport2, SportM; copii: Minimax, Megamax; infotainment: Spektrum, TV Paprika, Spektrum Home; filme: AMC, Sundance Channel, Film Mania, Film Café. Televiziunile sunt programate pentru publicul, limbile și piețele locale și sunt disponibile pe numeroase platforme, inclusiv HD, on demand și dispozitive mobile.

AMC Networks International, divizia globală a AMC Networks, oferă programe de divertisment apreciate care ajung la abonații din peste 140 de țări și teritorii, inclusiv în Africa, Asia, Europa și America Latină. AMCNI conţine branduri globale, Sundance Channel și AMC, precum și posturi populare, recunoscute la nivel local, din diferite genuri. În România, serviciile de Marketing şi distribuţie pentru AMC Networks sunt efectuate de Tematic Cable SRL


2 comentarii despre subiectul „Serialul BREAKING BAD vine la AMC, în Europa Centrală”:
George

nu e Acasa Gold.

Anonim

Ce Acasă Gold ? Nu vezi ca e vorba despre un serial pe AMC ?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile