vineri, 29 mai 2015

Steaua - Universitatea Cluj în finala Cupei României, duminică la Pro Tv

Duminică, de la ora 21:00, are loc finala Cupei României, meciul de pe Arena Națională dintre Steaua si Universitatea Cluj fiind transmis de Pro TV și Pro Tv HD, precum si de Seenow sau alte servicii tv online care retransmit Pro Tv.

Până ieri seara se vândusera deja peste 27.000, iar oficialii stelei se asteapta ca suporterii sa ia cu asalt casele de bilete. Din partea echipei universitatea Cluj se estimează că vor sosi in tribune peste 3000 fani.

Cu titlul si Cupa Ligii deja adjudecate, stelistii mai au in față o finala, finala care le poate aduce prima tripla din istorie. O victorie pentru Steaua este dorita de fanii echipei, care vor fi cu siguranța majoritari, dar vor avea de infruntat motivatia adeversarilor. Retrogradați și rămași fără patron si președinte, clujenii de la Universitatea mai au un singur obiectiv: să încheie sezonul cu un trofeu în Cupa României.

Și Steaua va avea parte de modificari in curand: prima schimbare o reprezinta banca tehnica. Chiar daca in cele din urma Galca si-a indeplinit obiectivele in acest retur, castigand Cupa Ligii si titlul si urmand a juca duminica finala Cupei, acesta va fi indepartat de pe banca. In locul sau va fi adus Mirel Radoi, finul lui Gigi Becali. O alta schimbare in aceasta vara o reprezinta lotul de jucatori: vor pleca Rusescu, Bourceanu, Arlauskis, Latovlevici, Prepelita și vor veni Budescu, De Amorim, Veselovsky, Alcenat si Tamuz. De asemenea, Steaua pleaca din Ghencea: ca urmare a refuzului CSA Steaua privind incheierea unui contract de inchiriere a bazei sportive Steaua din Bulevardul Ghencea, conducerea gruparii finantate de Gigi Becali a semnat un contract pentru a evolua pe Arena Naţionala.

Cupa României la fotbal este o competiție sportivă organizată de FRF deschisă participării cluburilor afiliate FRF și celor afiliate asociațiilor de fotbal județene. Această competiție se dispută în fiecare an începând cu 1933.

Majoritatea finalelor s-au disputat pe Stadionul Național fost "23 August" și ocazional pe alte stadioane din București. Până acum, doar 5 finale au fost organizate în afara Bucureștiului: finala din 1989 la Brașov , cea din 2007 de la Timișoara de pe Stadionul "Dan Păltinișanu", cea din 2008 pe Stadionul Ceahlăul din Piatra Neamț, cea din 2009 la Târgu Jiu, pe Stadionul Municipal "Tudor Vladimirescu" și cea din 2010 la Iași, pe Stadionul "Emil Alexandrescu".

Cluburile cu cele mai bune performanțe în Cupa României sunt : FC Steaua București cu 21 trofee, urmată de FC Dinamo București și FC Rapid București cu 13.


Un comentariu despre subiectul „Steaua - Universitatea Cluj în finala Cupei României, duminică la Pro Tv”:
Anonim

http://www.sport.ro/liga-campionilor/din-august-uefa-champions-league-se-intoarce-la-protv-alaturi-de-europa-league-si-supercupa-europei-bucurati.html

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile