luni, 11 mai 2015

Windows 10 va fi ultima versiune de Windows ?

Următoarea versiune de bază a Windows-ului va fi si ultima. Nu va mai exista Windows 11, 12 si asa mai departe. Microsoft intenționează să efectueze ulterior un proces de actualizări continue, care va elimina conceptul de noi versiuni de Windows.

Desi probabil este o masură care va afecta oarecum financiar compania ( desi există si aspecte economice pozitive), totusi de acum încolo Microsoft nu mai doreste să fie in situatia de a convinge periodic utilizatorii să cumpere următoarea versiune de Windows. Vicepresedintele Microsoft pentru Sisteme de operare, Terry Myerson, a descris viitoarele actualizari Windows ca pe un serviciu, planurile pentru Windows 10 incluzand o serie continuă de upgrade-uri, realizate în mod automat. Ideea depășește cu mult sistemul actualizărilor Windows, utilizate în prezent.

Conceptul de "Windows ca un serviciu" va include adaugarea de caracteristici, functii și noi aplicații pentru Windows, toate create pentru o platformă universală, ce poate sa fie utilizata de la telefoane si tablete până la computere desktop. Myerson a explicat că întrebările de genul "Ce versiune de Windows rulezi?" vor deveni lipsite de sens, pentru că utilizatorii de Windows vor avea aceeași versiune, precum și upgrade-uri universale. Myerson a declarat ca în plus față de posibilitatea de a face upgrade gratuit de la Windows 7 sau 8, procesul de update continuu va fi de asemenea gratuit.

Sau cel puțin aceasta e ideea. Myerson nu a explicat ce se întâmplă atunci când un utilizator nu este conectat la internet, fenomen ce poate avea loc dintr-o varietate de cauze, cum ar fi în cadrul companiile în care departamentul IT dorește să controleze strict ciclurile de update.

Dar presupunând că dispozitivele cu Windows sunt conctate online, probabil decizia va salva o mulțime de bani, prin minimizarea costurilor de asistență.

Nu in cele din urmă, decizia va ajuta Microsoft nu mai mențină ocupați un număr mare de angajati ce au in prezent responsabilitatea de a actualiza sistemele de operare vechi si să se poată concentra în schimb pe adăugarea de noi caracteristici si dezvoltarea unui sistem de operare unic. Microsoft are planuri importante pentru Windows, inclusiv de a-l transforma într-o platformă comună, cu un singur magazin de aplicatii pentru toate dispozitivele. Desi vor exista diferențe între un Windows 10 rulând pe telefoane și versiunea destinată pentru desktop și laptop, Myerson a spus că diferențele sunt mai mult de interfață, pentru a fi utilizată mai usor pe ecrane de dimensiuni diferite.


18 comentarii despre subiectul „Windows 10 va fi ultima versiune de Windows ?”:
Anonim

vai mama lor,cu windows 8 au stricat toate calculatoarele,cel mai bun ramane windows 7

Anonim

Eu am Windows 8.1 cu updateuri la zi si e extraordinar, rade pe jos la orice ora cu Windows 7.

Anonim

Windows 7 ramane cel mai bun dupa XP, asta arata si procentele: 58,3% foloseste Windows 7, 15,9% inca XP, iar Windows 8 + 8.1 abia 14,6%. E destul de clar ca Windows 8 nu a avut succes, iar cu Windows 10 vor sa rezolve cat mai multe greseli comise cu Windows 8. Statistici aprilie 2015: http://www.netmarketshare.com/operating-system-market-share.aspx?qprid=10&qpcustomd=0

Anonim

Salut, am o intrebare pentru persoanele care se pricep. Am abonament la Digi de mult si un mediabox Humax SD. Eu am abonamentul standard insa se pare ca atunci cand l-au configurat au gresit si am acces la toata grila (inclusiv Cinemax). Acum am ridicat de la ei un mediabox HD insa observ ca este imperecheat cu noua cartela de acces si nu mai am acces la HBO. Am incercat sa introduc vechea cartela de acces in noul mediabox, insa vad ca nu functioneaza, apare un mesaj ca nu sunt imperecheate. Exista vreo varianta de a functiona vechia cartela de acces in noul echipament si sa am acces la toate posturile?

Bogdan

Daca si Windows 10 va fi la fel de bun ca Windows 8/8.1 Microsoft se va duce sigur in jos cu vanzarile pe parte software si no sa faca nimic altceva decat indirect sa incurajeze pirateria acestui system deoarece nimeni no sa fie "prost" sa deabani pe licenta unui Windows "varza" si partea hardware a sistemelor din viitor cu al lor UEFI no sa suporte decat astfel de system
Windows 8/8.1 = Windows Vista parerea mea instalat legal cu licenta cumparata, in 2 saptamani l-am dat jos si am bagat un Windows 7 Sp1 de pe torenti :))
Partea cu update-uri la nesfarsit mi se pare o mare aberatie din moment ce acel system este varza din clipa lansari. La Windows 8.1 dupa ce am facut updateurile mergea mai greu :)) asa ca...
PS - nu mai iau in calcul ca aceste Windows-uri 8/8.1 iti intra in calculator fara voia ta monitorizandute sub pretestul fals "imbunatatim performanta sistemului"

Bogdan

0ee076fc-f81e-11e4-9176-030fdfdb0d82 stai calm este chestie de cateva zile pana ai sa ramai si pe SD fara Maxpack deoarece prin achizitia decodorului HD sigur o sa-ti verifice cei de la tehnic si situatia primului decoder SD
Au mai fost astfel de situatii si i-a pus sa plateasca din urma acest abonament deoarece in contractual general semnat cu ei este de obligatia utilizatorului sa raporteze orice eroare in system :))

Anonim

Pentru 0ee076fc-f81e-11e4-9176-030fdfdb0d82 ai nimerit promotia de la inceput cand erau la inceputul digitalului. Atunci chiria era 5 lei pe docodor sau Zero lei (al doilea decoder se dadea numai cu plata integrala) daca luai Maxpackul cu 7 lei. Multa lumea nu a observant cei 2 lei in plus pe abonament, l-au mai marit si ei pe cel de baza cu vreo 2 lei si de aia ti se pare ca ai Maxpack gratis. Din pacate activarea acelui serviciu pe decodorul HD sau CI+ o sa fie posibila numai daca achizitionezi Maxpackul actual de 14 lei, iti vor scade chiria pe primul decodor si-ti vor active chiria pe cel HD. Impecercherea cardurilor se face o singura data si pe sistemul lor este aproape imposibil sa-l pacalesti codurile se schimba la maxim 10 minute. Chiar daca te duci la ei nu poate sa-ti schimbe ordinea imperecherii lor. Un decodor cand se preda si-l ia alt utilizator in momentul Acela noului utilizator I se da alt card deoarece sistemul recunoaste primul utilizator si nu poate sterge datele

Anonim

Eu am avut tot timpul doar pachetul de baza + 3 lei (pachetul Digi Life) - asa apare si pe factura, insa am avut acces la toata grila de programe. Bine, am si internet si telefonie de la ei. Nu am platit chirie pt decodor, am avut doar unul singur, pt ca nu am mai multe televizoare.
Ieri am luat decodorul HD si l-am instalat, am incercat sa-l folosesc cu vechiul card, dar nu merge, apare un mesaj ca nu este imperecheat. Pana la urma as putea pastra si vechiul decodor, pt ca 5 lei in plus pe luna nu e o suma mare, insa decodorul este un Humax vechi care face un zgomot de fond deranjant, cred ca este putin defect, asa ca trebuie sa-l predau.
Ma gandeam ca poate este o solutie desteapta sa imperechezi cartela veche cu decodorul nou.

Anonim

0ee076fc-f81e-11e4-9176-030fdfdb0d82, asa ai ales tu numele asta hexazecimal sau nu e afisat corect ?

Anonim

Windows 8 nu e atat de folosit ca Windows 7 din cauza interfetei schimbate, nu ca nu ar fi bun. Oamenii se obisnuiesc greu cu modificari de genul asta.

Anonim

mi-am luat cu w8 pe el si mi-am pus w7

Alexyss

Windows 8.1 este the best, bate la kur orice varianta de win, doar cei ce nu stiu sa il cosmetizeze pentru propiul sau uz il abandoneaza si trec la win 7 inapoi sau si mai rau la XP,pe toate PC-urile am win 8.1 pro si sunt extrem de multumit, am pe un PC in teste win 10 de 3 luni si abia astept lansarea lui, este exceptional de bun!

Anonim

BVO Viper esti tare ramai la 8.1 :)). Cand o multime zice ca nu este bun si tu o tii pe a ta, problema este la tine :))

Anonim

sunt provaider de internet si cei care au avut Windows 8.1 au avut probleme chiar si eu am avut probleme cu el pe un Lenovo G50 ,nu mia mers decit 2 saptamani

Anonim

Ești "provaider" de internet ? :)))) Bine că nu "'ția" mers decât două săptămani. Eu îl am instalat de când s-a lansat și funcționează perfect și astăzi . :))) Oricum, parcă aici se discuta despre Windows 10, ce tot discutați depre Windows 8 ?

Mariusik

Ehh, omul vrea sa dea importanta opiniei sale tehnice, prin scoaterea in evidenta a experientei sale de provider de internet. Pai daca nici nu stie sa scrie corect provider, adica propriul domeniu de activitate, iti dai seama ce mult conteaza opinia sa tehnica pentru mine? Oare cum scrie dumnealui PING in CMD? Scrie PAING sau PEENG? De aceea nu i-o fi mers bine Windowsul 8.... :-)

http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_service_provider

Alexyss

Anonim 13 mai 2015, 09:52, nu este problema mea ca, multi habar nu au cum sa lucreze cu win 8.1 sau nu isi dau interesul sa invete cum sa il configureze/cosmetizeze in functie de necesitatile proprii, din punctul meu de vedere este cel mai reusit win!

Anonim

Prietene Viper Alex ia gandeste-te ca un sofer care trebuie sa transporte marfa ca din asta traieste se trezeste a doua zi ca are o masina noua. Se bucura nu zic nu, numai ca descopera ca noua masina are schimbatorul de viteza configurabil dar ca din fabrica vine in portbagaj. Ca sa-l puna in pozitia normala trebuie sa citeasca 1000 de pagini de manual. Apoi nu gaseste cheia de bagat in contact, pentru ca... dupa alte 100 de pagini de manual gaseste in sfarsit informatia ca masina se porneste cu parola: Sesam deschide-te. Se bucura in sfarsit ca a pornit motorul, dar iarasi pedalele sunt sub scaunul sau desigur si ele configurabile si pot fi puse chiar si in locul oglinzilor....

Cam asa-i cu orice interfata la orice program de orice fel. Practic utilizatorii vor avea pierdere de productivitate si frustrare psihica din cauza schimbarilor. Ei vor fi concentrati pe cum se foloseste noul win in loc sa rezolve ce au ei nevoie. Si cum ziceam si in alt comentariu: Noutatea la win 10 este ca... a bagat din nou butonul de start....

Legat de subiect, eu sunt convins ca vor cere bani la un moment dat pentru actualizari.
Adica vei avea o perioada actualizari gratuite dupa care va trebui sa platesti. Sau mai rau sa poti folosi cat platesti cam cum e office 360 parca. Nu platesti n-ai win.

Ori poate NSA a platit deja microsoft bani grei sa il dea gratis la toata lumea cu tot cu troienii ascunsi... ca sa poata spiona ei mai usor pe chinezi. Cine stie...

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile