vineri, 14 august 2015

Portarea numerelor de telefon, mai rapidă din 1 noiembrie 2015 ?

Intrucat in perioadele in care sunt lansate oferte atractive de telefonie se inregistreaza cresteri importante ale numarului de portări, ANCOM a decis ca incepand din 1 noiembrie 2015 sa fie crescută limita capacitatii zilnice minime de procesare de catre un operator donor, de la 200 la 300 în cazul numerelor de telefonie fixă din București și județul Ilfov și de la 100 la 150 pentru restul județelor, dar si de la 1.200 la 2.000 pentru numerele de telefonie mobilă, existand si un mecanism prin care această capacitate de procesare poate să fie chiar suplimentată, în eventualitatea în care noile praguri minime nu sunt suficiente.

Va crește și capacitatea de procesare zilnică a bazei de date centralizată si administrată de ANCOM, care deservește procesele de portabilitate a numerelor, de la 6.000 de numere portate la minim 12.000 de numere portate în fiecare zi.

De asemenea, si furnizorii beneficiari vor avea posibilitatea să implementeze portabilitatea numerelor, variantă care le-ar permite să acționeze pe piață într-un grad mai ridicat de independență față de titularul de licență. Furnizorii beneficiari ai unui transfer de numerotație pot transfera, la rândul lor, respectivele resurse de numerotație către alți furnizori de servicii de comunicații electronice.


3 comentarii despre subiectul „Portarea numerelor de telefon, mai rapidă din 1 noiembrie 2015 ?”:
Anonim

daca cineva are treaba cu mine putin imi pasa ca nu mai stie noul meu numar de telefon, nu stau sa ma apuc sa-mi portez numarul in alta retea ca n-au timp "puturosii" sa afle noul meu numar de telefon. o mizerie portarea asta, daca ai minute putine pe cartel sau abonament risti sa-ti incarci costurile aiurea

Anonim

Si daca am in agenda 2000 de prieteni si colaboratori si sunt o persoana activa, nu un asocial, ci una care are nevoie de conexiuni zilnice cu prietenii si colaboratorii, sau mai ales daca sunt numere de la o firma si vreau sa le trec la alt operator, care are oferte mai avantajoase sau semnal mai bun in zona mea, crezi ca nu e importanta portarea ? Afla ca nu te obliga nimeni sa te portezi, e un drept, nu o obligatie, iar daca vrei sa renunti la dreptul tau, din cauza ca esti important si nu iti pasa, atunci e treaba ta ca iti tratezi propriul drept ca pe o "porcarie", eu nu doresc sa consider astfel dreptul meu de a porta numere de telefon si ma bucur ca portarea va fi mai rapida, mai ales ca va trebui sa portez in curand foarte multe abonamente la firma mea, pentru cativa zeci de angajati, carora le-am oferit gratuit aceasta facilitate, dar pentru care, dupa aproape 3 ani, am primit o oferta mult mai avantajoasa.

Roxana

Pentru anonim: Asa cum unii sunt puturosi si nu-ti afla noul numar, la fel si altii sunt puturosi si nu afla cand cineva s-a portat. Asta inseamna sa nu-mi portez numarul ca poate candva ma suna cineva din alta retea care nu are decat 2 minute nationale si isi face cost suplimentar? Lasa ca nu a murit nimeni de la 1-2euro cost suplimentar.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile