miercuri, 28 octombrie 2015

AMC Global a obținut drepturile de televizare pentru “The Night Manager”

AMC Global a anunţat astăzi că a asigurat drepturile internaţionale de difuzare pentru adaptarea televizată a romanului lui John le Carré , “The Night Manager”. Multi nominalizatul la premiile Emmy , Hugh Laurie (“House”) şi Tom Hiddleston (The Avengers, War Horse, Midnight in Paris) vor juca în drama din şase părţi, ce momentan este în producţie. Susanne Bier, ce a câştigat un premiu Academy Award® pentru In a Better World, va regiza seria. “The Night Manager” este o co-producţie între AMC, BBC One şi The Ink Factory, a precizat AMC printr-un comunicat remis către HD Satelit.

O interpretare contemporată a dramei despre spionaj a lui le Carré şi prima adaptare televizată a unui roman Le Carré de mai bine de 20 de ani, “The Night Manager” (6 x 60’) conţine dragoste, pierdere şi răzbunare într-o poveste întortochiată a criminalităţii moderne. Seria asteptată cu nerăbdare îl urmăreşte pe fostul soldat britanic Jonathan Pine (Hiddleston) în timp ce navighează cotloanele întunecate din Whitehall şi Washington, unde o filieră secretă operează între comunitatea de informaţii şi comerţul internaţional secret de arme. Pentru a se infiltra în cercul dealerului de arme mortale Richard Onslow Roper (Laurie), Pine trebuie să devină el însuşi un criminal.

“Dintr-o bucată terifică de materie primă cu mari producători din The Ink Factory, un scriitor fenomenal ca David Farr, un regizor câştigător de premii ca Susanne Bier şi doi incredibil de talentaţi actori , “The Night Manager’ este într-adevăr tot pachetul”, a comentat Bruce Tuchman, preşedinte AMC şi Sundance Channel Global. “ Acesta reprezintă angajamentul continuu a AMC Global de a lucra cu comunitatea internaţională de producţie pentru a aduce cea mai bună televiziune pentru posturile noastre din întreaga lume. Programele de acestă calitate alimentează creşterea amprentei internaţionale AMC Global, ce conduce la creşterea cererii din partea operatorilor şi telespectatorilor deopotrivă”.

Simon Cornwell de la The Ink Factory a spus : “Munca alături de AMC pentru a livra “The Night Manager” către audienţe internaţionale este un imens privilegiu. AMC s-a impus ca una dintre cele mai mari inovaţii în televiziune din secolul 21 şi alături de BBC, noi credem că sunt cei mai buni parteneri posibili pentru a suporta acest incredibil proiect. În Hugh Laurie şi Tom Hiddleston avem nucleul unei distribuţii extraordinare, în Susanne Bier un mare regizor şi în David Farr, un excepţional scriitor ce aduce o strălucire contemporană celui mai bun roman a lui Le Carré. Nu am putea fi mai încântaţi!”

‎Hugh Laurie a spus: “ Am iubit The Night Manager atunci când a fost publicat şi timp de 20 de ani am aşteptat să îl văd pe ecran. Acum sunt încântat şi onorat să am primul loc din faţă. Toate piesele mobile sunt fin asamblate – trebuie doar să nu le încurcăm”.

Publicată în anul 1993, The Night Manager este una dintre cele mai iubite şi apreciate cărţi ale lui Le Carré.  O fuziune între poveştile cu spioni şi cele de crimă organizată, romanul a fost un best-seller în Statele Unite şi Anglia, tradus în peste 20 de limbi şi vândut în peste un milion de exemplare doar în America de Nord.

“The Night Manager” este produs de către The Ink Factory (A Most Wanted Man) pentru difuzare pe BBC One şi AMC International în 2016. Producători executivi sunt Stephen Cornwell şi Simon Cornwell pentru The Ink Factory, Stephen Garrett, David Farr, şi Polly Hill pentru BBC. Seria a fost comandată pentru BBC One de către Charlotte Moore şi Ben Stephenson şi Joel Stillerman, Marci Wiseman şi Kristin Jones pentru AMC. “The Night Manager” este adaptată de către David Farr (Hanna, “Spooks”) după romanul original a lui John le Carré. Rob Bullock (“The Suspicions of Mr Whicher”, “Chasing Shadows”) va fi producător pentru The Ink Factory.

The Ink Factory, Laurie şi Hiddleston sunt reprezentaţi de către WME. IMG a negociat înţelegerea cu AMC Networks International. Laurie este reprezentată de către Hamilton Hodell în Anglia. Hiddleston este reprezemtat de Hamilton Hodell şi Ziffren Brittenham şi administrat de Authentic Talent şi Literary. Bier este reprezentat de CAA, Brillstein şi Lichter, Grossman.

Despre AMC Networks International

AMC Networks International (AMCNI), divizia globală a AMC Networks, livrează divertisment şi programe apreciate ce are abonaţi în peste 140 de ţări şi teritorii, inclusiv Africa, Asia, Europa, America Latină şi Orientul Mijlociu. AMCNI constă din canale cunoscute ca Sundance Channel şi AMC, la fel de popular, posturi recunoscute local pentru programe de genuri variate. Pentru mai multe informaţii, accesaţi: www.amcnetworks.com/amcni.

Despre  The Ink Factory

THE INK FACTORY a fost fontată în anul 2010 de către Stephen şi Simon Cornwell.  Cel mai recent, compania a produs adaptarea  A Most Wanted Man după John le Carré, cu Philip Seymour Hoffman în rolul principal şi actual este în post-producţie cu Our Kind of Traitor, cu Ewan McGregor, de asemenea o adaptare dupa romanul lui Le Carré.  Compania are în desfăşurare mai multe proiecte bazate pe operele lui John le Carré şi o serie de materiale ale altui talent de talie mondială, inclusiv adaptarea după romanul lui Ben Fountain,  Billy Lynn’s Long Halftime Walk, programat să fie regizat de către Ang Lee; Hanns and Rudolf, bazată pe cartea best-seller despre vânătoarea comandantului din Auschwitz de către Thomas Harding; şi Message From The King, un thriller a lui Stephen Cornwell şi Oliver Butcher.

UPDATE 18 februarie 2016: AMC a anutnat intr-un comunicat remis catre HD Satelit că Hugh Laurie se întoarce pe ecrane în „THE NIGHT MANAGER” – noul serial de spionaj al AMC. “The Night Manager” este interpretarea contemporană a romanului de spionaj al lui le Carré. Câştigătorul premiului Globul de Aur şi candidatul pentru premiul Emmy, Hugh Laurie („Doctor House”) şi Tom Hiddleston sunt personajele principale ale serialului. Regia este a lui Suzanne Bier, câştigătoarea premiului Oscar pentru „In a Better World”.

“The Night Manager” înglobează dragostea, pierdera şi răzbunarea într-o poveste încâlcită a criminalităţii moderne. Serialul mult aşteptat urmăreşte povestea unui fost soldat din armata britanică în timp ce navighează cotloanele obscure ale Whitehall şi Washington unde o alianţă secretă operează între serviciul de informaţii. Pentru a se infiltra în cercul restrâns al traficantului de arme Richard Onslow Roper (Laurie), Pine trebuie mai întâi să devină el însuşi un infractor.


Un comentariu despre subiectul „AMC Global a obținut drepturile de televizare pentru “The Night Manager””:
Anonim

Am citit cartea, foarte buna, asteptam si ecranizarea, sa vedem daca se ridica la nivelul romanului.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile