miercuri, 7 octombrie 2015

International Digital Forum 2015

Ediția de anul acesta a International Digital Forum se va desfășura pe 13 octombrie 2015 în București, la Athenee Palace Hilton. La conferință vor participa reprezentanți ai celor mai importante instituții din media, precum și ai unor companii și producători cheie din industrie. Organizator al acestui prestigios eveniment este Asociația Pentru Comunicatii Digitale, iar sponsori sunt SES, UPC, Romkatel, Discovery Networks, HD Radio, Radiocom, Blitz Technology, Absolute IT Solutions și Ericsson. HD Satelit este partener media, alături de Grayling, Mediafax și Media Expres. Website-ul evenimentului îl găsiți AICI.

Conferința va debuta cu comentarii de deschidere prezentate de Mihai CONSTANTIN, președinte al Asociației pentru Comunicații Digitale, urmată de sesiunea de introducere, la care vor contribui Sorin Grindeanu ( Ministru, Ministerul pentru Societatea Informaţională), Florin LUPESCU (Principal Advisor, Directoratul ‎General pentru Comunicatii al Comisiei Europene), Laura GEORGESCU (Președinte al Consiliului National al Audiovizualului) și Bogdan IANA ( Director Executiv, ANCOM - Autoritatea Natională pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii.). Vor fi dezbătute tematici privind factorii de decizie și autoritățile de reglementare din industrie, remodelarea mediului de afaceri din televiziune pentru a corespunde progreselor tehnologice, tranziția la televiziunea digitală in România, reglementarea spectrului de frecvențe radio și alte subiecte de actualitate.

Conferința va continua cu discutii despre procesul și calendarul de tranziție la televiziunea digitală terestră, implicațiile economice și alte subiecte conexe, la care vor contribui Eugen Brad ( Director General, SNR Radiocom), Dumitru MIHALI (  Director General, Perfect Broadcast ), George MOTOC ( vicepreședinte, Asociația pentru Comunicații Digitale ).

SES va prezenta tehnologia Ultra HD în conexiune cu soluțiile tehnice care maximizează oportunitățile de afaceri, iar Bogdan Bucurei ( Director Marketing, UPC România ) va discuta despre importanța calității imaginii și a conținutului, ca factor cheie pentru succesul pe piața de distribuție tv din România.

Gereon JOACHIM ( VP International Business Development, iBiquity Digital ) va discuta despre cum HD Radio transformă modul în care consumatorii folosesc și beneficiază de radio.

Urmează un alt invitat foarte important, Dan Bulucea ( Country Manager, Google România ), care va demonstra împreună cu invitații săi de pe YouTube modul în care tehnologia schimbă totul, dar și despre cum conținutul generat de utilizatori și dezvoltarea tehnologiei de radiodifuziune lansează adevărate provocări.

Modul în care tehnologia și internetul au schimbat capacitatea telespectatorilor de a genera, accesa și consuma conținut video, dar și viitorul afacerilor actuale din industrie ori faptul că rezoluția mai mare reprezintă un element cheie în atragerea telespectatorilor vor fi doar unele dintre subiectele din sesiunea de discuții la care vor participa Ada Roseti ( Channel Director SEE, Discovery Networks CEEMEA), Horia CAZAN ( CTO, TVR) și Gabriel Chirion ( SONY Professional Solutions Europa)

Despre evoluția și viitorul televizoarelor smart și gradul de conectare necesar pentru a satisface cererea de consum media interactiv, dar și despre necesitatea tehnologiei Ultra HD și alte subiecte vor discuta Lucian Rădulescu ( Branch Manager, Sony România & Moldova) și Victor Armaselu (Head of Consumer Electronics, Samsung Romania).

Pentru a participa la International Digital Forum este necesar să va înregistrați folosind formularul de aici: http://idf2015.tvdigitala.ro/register/.

UPDATE 13 octombrie 2015, ora 9:00 - IDF 2015, înainte de inceputul conferintei.

UPDATE 13 octombrie 2015, ora 14:00 - IDF 2015: Noutăți despre televiziunea digitală terestră în România găsiti AICI.

UPDATE 16 octombrie 2015 - IDF 2015: Google România despre creatorii e conținut. Detalii găsiti AICI.

UPDATE 19 octombrie 2015 - IDF 2015: Stadiul actual și viitoarele evoluții ale tehnologiei Ultra HD. Detalii găsiti AICI.

UPDATE 24 octombrie 2015 - IDF 2015: Ultra HD cu HDR si BT.2020, o gamă dinamică extinsă de luminozitate și mai multe nuanțe de culori. Detalii găsiti AICI.


28 de comentarii despre subiectul „International Digital Forum 2015”:
Anonim

un eveniment foarte bun, sigur vor fi unele informatii in premiera, ca in fiecare an.

Anonim

Sa vedem ce se mai aude de tv digitala terestra, poate vor anunta mai exact cand se lanseaza pe regiuni si cand se pornesc relee.

Anonim

pai zice ceva de calendar, stiu ca si anul trecut parca a fost prezentat un calendar, poate acum e mai exact

Anonim

eu una sunt foarte multumita de upc si imi plac foarte mult si canalele discovery

Anonim

Televiziunile Discovery nu sunt la RCS, le-as dori, dar la UPC sunt, deci... Cel mai mult mi-ar place Discovery Science, eu inca nu am gasit un inlocuitor pentru el, decat internetul si Google, care imi salveaza dorinta de astfel de subiecte.

Anonim

anul asta au inceput deja sa emita multe canale uhd mai ales pe astra ! incet incet in cativa ani o sa avem multe !

Bogdan

O sa avem DVB-T2 in Romania la standard occidental cand n-o sa mai platim sau statul renunta la finantarea TVR. Astia in piata audiovizualului sunt "gaura neagra" a banului statului. Eu personal nu m-am mai uitat la ei de peste 2 ani, maxim 5% din abonatii de cablu ar fi de accord sa-i plateasc suplimentar iar principiul este asemnator celor de la Discovery "1% se uita 100% platesc"

Nichifor

E foarte bine cu 4K, la cat mai multe, dar pana atunci sa avem noi DVBT2 ca nu stiu de ce nu se grabesc, eu sunt tare curios sa vad cum merge pe tvul meu !! Oricum din ce am auzit cica pana la vara vor porni multe relee in mare parta din tara

Anonim

si eu as plati separat daca ar discovery la RCS, pe pachet suplimentar as da linstit 10-12 lei pe el pentru toate canalele cu versiunile HD care exista pt Romania
chiar le simt lipsa

Anonim

de televizoare smart nu ziceti nimic ? ar fi bine sa fie mai multe aplicatii sau sa fie cu Android sau sa poti sa alegi la acelasi model cu Android sau cu alt sistem, asa ar fi super , ca idee !

Anonim

lol si cand te gandesti ce insemnau tvurile acum 10 ani, doar un tv si atat, cu cat tehnica evolueaza, evolueaza si pretentiile

Anonim

Eu vreau asa: sa mearga cu orice camera web, nu doar de la firma respectiva, sa stau d exemplu pe Skype cu orice camera; sa se ofere sursa Open Source la firmware sa poata sa faca faca pasionatii, sa zicem dupa cativa ani de la lansarea unui model, diverse imbunatatiri si completari, atunci cand firmele nu mai ofera asa bun suport de software; sa fie televizorul modular, sa poti schimba sau upgrada hardware ca la PC, de exemplu RAM, placa video, harddisk intern, la preturi decente; si mai vreau multe, dar nu cred ca se rezolva, vise...

Anonim

unde aflu mai multe info despre noutatile 4k ???

Laurentiu

Chiar AICI :)

Anonim

ms. trebuie antena si lnb normal nu ? doar tv 4k sa am

Laurentiu

Exact. Și antena orientată de exemplu la 19,2 Est.

Anonim

ms !

Anonim

Viitorul televiziunii va fi prin IPTV !

Anonim

Si daca nu ai net, ce faci cu IPTV ? Tot la cablu si satelit revii ? :)

Anonim

Bravo hdsatelit pentru parteneriat, asteptam noutati !

Anonim

stie cineva daca merge dvbt2 cel nou cu tv cu dvbt doar ?

Laurentiu

Nu functioneaza, trebuie ori sa schimbi televizorul cu unul cu DVB-T2, ori sa iti cumperi receptor DVB-T2, care costa vreo 100 de lei.

Anonim

Unii au insa timp, asa ca fiecare sa vorbim pentru noi. Pe mine ma intereseaza Discovery si deloc Pro TV si in niciun caz stirile Pro Tv. Asta nu inseamna ca am ceva cu preferintele altora.

Legat de stire, e pacat ca nu se organizeaza astfel de conferinte periodic, si nu doar de catre organizatii dedicate, ci chiar si de catre operatorii de cablu tv, satelit si IPTV, ca sa spuna in fiecare trimestru ce planuri exacte au, ce canale noi doresc sa introduca si ce servicii au de gand sa lanseze, că ar fi o publicitate in favoarea lor. In strainatate cam asa se face, noi suntem mai balcanici si mai secretosi, preferam sa circule pe net zvonuri sau adevaruri partiale decat realitatea. Vad deseori pe forumuri si pe siteuri comentarii de genul că nu stiu ce canal cand este introdus la nu stiu ce operator, normal ca sunt intrebari fara raspunsuri, nimeni nu poate sa raspunda obiectiv la ele, poate doar cu zvonuri inventate de altii, daca operatorii nu isi comunica planurile. Firmele serioase asa fac, anunta din timp cand lanseaza sau inchid un canal, un servicu, o noua oferta, pentru ca asta inseamna corectitudine si seriozitate. Dar sa zicem ca asta e strategia operatorilor din Romania, dar in niciun caz nu este una occidentala.

Anonim

la anul viitor sigur avem digital terestru in toata romania

Anonim

Sper că nu în decembrie 2016, că eu auzisem de ceva până în vara 2016.... Până atunci ne mai delectăm pe tv doar cu satelitul, pe unde nu e cablu...

Anonim

deja se transmit programe tv IPTV si consuma foarte putina banda de net maxim 1Mbps

Anonim

maine e evenimentul, sa vedem ce noutati vor fi anuntate !

Anonim

una va fi că a pornit coştila pe ch. 21

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile