vineri, 22 ianuarie 2016

Concursul ASTRA Talent 2015 își anunță câștigătorii

Cea de-a cincea ediție a concursului internațional de artă pentru copii ASTRA Talent a ajuns la final. Concursul, organizat de SES, a inclus peste 4.300 de școli din Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, România, Slovacia, Slovenia și Serbia. Au fost prezentate peste 1.300 de opere de artă. Ca parte a proiectului, SES Astra a donat 2.000 de euro organizației umanitare Medici Fără Frontiere, laureată a premiului Nobel pentru pace.


Copiii cu vârste între 8 și 15 ani au desenat felicitări pentru a celebra cea de-a 30-a aniversare a SES Astra, ilustrând evoluția tehnologiei comunicațiilor prin satelit în următoarele trei decenii, văzută prin ochii tinerilor artiști. Concursul s-a desfășurat între 1 octombrie și 30 noiembrie 2015. Desenele câștigătoare pot fi văzute aici.

Câștigătorii desemnați de juriu:

Locul 1: Sára Šopíková, Cehia - iPad Air WiFi 32GB
Locul 2: Viktória Bukatová, Slovacia - iPad Mini WiFi 16GB
Locul 3: Dóra Rittinger, Ungaria - iPod Touch 5th gen 64GB
Locul 4: Florin Denis Cernat, România - iPod Touch 5th gen 32GB
Locul 5: Ивет Пламенова, Bulgaria - iPod Nano 7th gen 16GB

Câștigătorii desemnați de votul publicului:

Locurile de la 1 la 4: telescop Sky Watcher BK707AZ2

Locul 1: Gabriela Cikač, Croația
Locul 2: Vít Bobuš, Cehia
Locul 3: Michał Górecki, Polonia
Locul 4: Timea Zubaľová, Slovacia

Un juriu format din artiști în domeniul artelor vizuale a selectat cinci dintre picturile și desenele înscrise în concurs, autorii acestora urmând să primească premii de valoare. În plus, urmează a fi premiate și alte patru opere de artă votate de public.


”Toate desenele înscrise în concurs, în număr mare, sunt adevărate opere de artă, care ilustrează abilitățile și creativitatea copiilor,” declară Urszula Marzec, Marketing Manager Europa Centrală și de Est. ”Acest lucru este o confirmare a reputației tot mai extinse de care se bucură proiectul nostru și, în plus, ne arată că am reușit cu succes ceea ce ne-am propus prin concursul ASTRA Talent: să le dăm copiilor posibilitatea de a-și ajuta semenii.”

”Apreciem foarte mult sprijinul oferit de SES Astra, precum și efortul făcut de tinerii artiști pentru a crea aceste desene, spune Pavel Gruber, șeful asociației Medici Fără Frontiere din Republica Cehă. ”Concursul ne ajută să arătăm publicului cu ce ne ocupăm, iar banii donați de SES Astra sunt folosiți în proiectele noastre din întreaga lume.”

În intervalul scurt de timp în care s-a desfășurat concursul, pagina sa de internet a fost vizitată de 43 mii de utilizatori unici, care, în total, au vizionat aproape 700 mii de pagini de pe portal.
Pentru informații suplimentare, vă rugăm vizitați: www.astratalent.eu


Despre SES

SES (NYSE Euronext Paris şi Bursa de valori Luxemburg: SESG) este principalul operator de sateliţi de talie mondială cu o flotă de peste 50 de sateliţi geostaţionari. Compania oferă servicii de comunicaţii prin satelit radiodifuzorilor, furnizorilor de conţinut şi servicii de internet, operatorilor de reţele mobile şi fixe, precum şi organizaţiilor comerciale şi guvernamentale din întreaga lume.
SES înseamnă relaţii de afaceri de lungă durată, servicii de înaltă calitate şi excelenţă în industria sateliților. SES dispune de echipe regionale multiculturale în întreaga lume care colaborează strâns cu clienţii astfel încât să poată răspunde cerinţelor lor specifice privind serviciile şi lăţimea de bandă a sateliţilor.
SES deţine participaţii în O3b Networks, o rețea de sateliţi de ultimă generație, care combină acoperirea extinsă oferită de sateliți cu viteza oferită de transmisiile prin fibră.

Pentru mai multe informaţii, accesați ses.com.

Despre Medici Fără Frontiere

Medici Fără Frontiere/Médecins Sans Frontières (MSF) este o organizație medicală umanitară internațională independentă care oferă servicii medicale de urgență persoanelor aflate în zone afectate de conflicte armate, epidemii, dezastre naturale și private de servicii medicale. Organizația a fost înființată în Franța, la Paris, în 1971. Astăzi, MSF este o organizație de talie mondială care reunește 23 de asociații grupate sub denumirea MSF International. MSF oferă asistență persoanelor în funcție de nevoile acestora, indiferent de rasă, religie, gen sau afiliere politică. În prezent, MSF acordă îngrijiri medicale de urgență în peste 70 de țări din întreaga lume, cu ajutorul a peste 2.500 medici și profesioniști în domeniul logistic și administrativ la nivel internațional și 29.000 la nivel local.
În 1999, organizația MSF a primit premiul Nobel pentru pace. msf.org


Niciun comentariu despre subiectul „Concursul ASTRA Talent 2015 își anunță câștigătorii”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile