marți, 16 februarie 2016

Internet de la Telekom pentru abonații Orange, rețea 4G de la Orange pentru abonații Telekom

Telekom Romania si Orange Romania au semnat un parteneriat prin care Orange Romania va avea acces la reteaua fixa urbana de internet in banda larga a Telekom, in vederea completarii portofoliului de servicii. Astfel, Orange va putea sa ofere internet prin reteaua de fibra optica a Romtelecom, urmand sa lanseze in curand oferte, inclusiv pentru abonatii la serviciul Orange Tv prin satelit ( utilizat de catre de peste 275 000 de abonaţi la mai puțin de 3 ani de la lansare, conform companiei).

Astfel, abonatii care beneficiaza de serviciile companiei Orange pe teritoriul Romaniei vor avea acces in zonele zonele urbane la internet fix cu viteze de până la 1Gbps si vor avea posibilitatea de a plati toate serviciile pe o singura factură și apeland un singur Serviciu Clienți al Orange.

In plus, Telekom Romania Mobile ( fostul Cosmote ) si Orange Romania au semnat si un contract independent de roaming national, prin care Telekom Romania Mobile va avea acces la reţeaua 4G/4G+ a companiei Orange. Acordul acopera si serviciile de voce prin intermediul retelei LTE. In acest mod, clientii Telekom vor putea utiliza serviciile 4G ale Orange, cand nu se afla in aria de acoperire a Telekom. Conform Telekom, reteaua 4G a Orange acopera 72% din populatie la nivel national si 96% din populatia urbana, iar comutarea intre retele se va efectua fara intreruperi si nu va presupune costuri suplimentare pentru clienti.

Aceste parteneriate nu reprezintă o fuziune, deoarece cele două companii vor continua să concureze în mod independent pe piață, fiecare dintre ele urmându-și propriile interese si strategii de piață.

UPDATE 19 mai 2016: Continuarea colaborării cu Telekom Romania s-a materializat astăzi, Orange România lansând ofertele pentru televiziune prin cablu, pentru internet fix și telefonie fixă. Detalii găsiți AICI.

UPDATE 22 februarie 2019: Telekom a întrerupt acordul cu Orange în privința roaming-ului național 4G. Detalii găsiți AICI.


5 comentarii despre subiectul „Internet de la Telekom pentru abonații Orange, rețea 4G de la Orange pentru abonații Telekom”:
Anonim

cred ca va fi destul de scump internetul fix oferit de orange probabil in limita 2gb maxim, iar reteaua telekom lasa mult de dorit mai alex pe structura adsl care este majoritara la telekom

Anonim

Cred ca va fi destul de bun internetul de la Orange, mai ales daca esti abonat la Orange si nu vrei sa fi abonat la net la alta firma, sa platesti doua facturi. Cat de scump sau de ieftin va fi ka Irange, urmeaza sa vedem, eu unul nu ma simt in stare sa fac previziuni, nu ar fi corect din partea mea.

Anonim

in general orange nu a inteles ca pachetele triple play inseamna un singur abonament, nu 3 la un pret rezonabil, iar pentru fidelizare trebuie sa iei un telefon pe 2 ani prelungire.

Anonim

Una peste alta, Orange va avea net fix, asta e important si e un mare pas inainte. Cine vrea se aboneaza, cine nu, nu se aboneaza. Eu unul nu ma abonez, ca imi ajunge netul de pe mobil pentru email si pentru saituri, nici nu am pc functional, ca mi s-a stricat si altul nu am mai luat, doar telefon si tableta, dar poate ca unii vor fi interesati si de netul fix.

Gigi

La Telekom acoperirea 4G este buna doar la abonament, probabil ca doar acolo are contract cu Orange sau nu vrea sa dea pe bani putini internet 4G. A se vedea pe saitul lor ca aria de acoperire difera daca bifezi cartela preplatita.Orange nu apare in aria de acoperire cu internet si tv fix daca telekom nu are fibra optica.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile