miercuri, 9 martie 2016

Adio Skype pentru Smart Tv ?

Regizorii multor filme science-fiction si-au imaginat că oameni viitorului discută între ei prin ecrane mari, însă Skype părăsește aceasta nișă a comunicatiilor tv si a anunțat că va opri suportul pentru aplicatia sa dedicata televizoarelor smart, precizand că decizia reflectă preferința publicului de a utiliza dispozitive mobile atunci cand efectuează apeluri video din camera de zi, în ciuda avantajului oferit de dimensiunea mai mare a ecranelor tv. Skype va continua să mențină serviciul pentru televizoare până în luna iunie a acestui an. Ulterior va fi decizia producătorilor individuali daca vor păstra sau elimina aplicația.

Skype pentru TV a fost prezentat pentru prima data la expozitia CES dîn ianuarie 2010 și a fost introdus pe piață ca o modalitate de comunicare pentru care nu mai era necesar un computer, ci doar ca televizoarele sa fie echipate cu o camera web compatibila, de obicei de la acelasi producator ca si televizorul. Serviciul a fost adoptat de catre Sony, Panasonic, Sharp, Samsung, LG, Toshiba si Philips.

Samsung a anunțat deja că televizoarele sale nu vor mai oferi aplicatia incepand cu 2 iunie 2016.

"De-a lungul anilor, utilizatorii au schimbat modul in care folosesc Skype, iar majoritatea îl accesează de pe un dispozitiv mobil, inclusiv atunci când se afla în camera de zi. Dorim să ne asigurăm prioritizăm serviciul, oferind cea mai bună experiență posibilă pe platformele pe care utilizatorii noștri le utilizeaza cel mai des, motiv pentru care ne-am decis să ne concentrăm eforturile în alte domenii, totusi sprijinind funcționalitatea cheie a Skype pentru TV cât mai mult timp posibil", au precizat cei de la Skype pe websitul oficial.


3 comentarii despre subiectul „Adio Skype pentru Smart Tv ?”:
Constantin Padure

Eu imi cumparasem SMART in 2010 special pentru asta.

Dadeam drumul si ma invarteam prin camera :)

delfhinblue

eu unul as prefera hangouts...in loc de skype pe smarturile de la samsung in dec 2012 hangouts avea posibilitatea de a face apel video gratuit pana la 10 persoane simultan...ceea ce skype la acea vreme nu avea...deabia daca nu greseesc in 2014 au introdus gratuit apel video cu mai mult de 3 persoane

Giony

A reaparut aplictia Skype pe tv smart samsung ? Multumesc .

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile