joi, 31 martie 2016

Fear the Walking Dead Sezonul 2, din 11 aprilie 2016 la AMC. A fost anunțat oficial și sezonul 3.

"Se apropie mult asteptata premiera a sezonului 2, Fear The Walking Dead, la AMC, pe 11 aprilie la ora 04:00 si apoi se va redifuza in intervalul de primetime local, de la ora 23:00", anunță AMC într-un comunicat remis către HD Satelit.


Sezonul trecut, “Fear the Walking Dead” a explorat o familie amestecată, care a privit un oraș arzând, mort pe măsură ce traversau Los Angeles-ul devastat. În sezonul 2, grupul de la bordul vasului Abigail, nu are cunoștință de amploarea reală și profunzimea apocalipsei care îi înconjoară; ei presupun că încă există o șansă ca unele orașe, state sau națiuni să nu fie afectate – să existe unele locuri în care infecţia să nu fi ajuns. Dar, după ce Operațiunea Cobalt intră în acțiune, bombele militare aruncă în aer Southland, pentru a-l curăţa de infectaţi, împingând zombii spre mare. Pe măsură ce Madison, Travis, Daniel și familia lor se îndreaptă către porturi necunoscute, vor descoperi că apa nu poate fi mai sigură decât pământul.



Descrierea personajelor

MADISON CLARK
În multe feluri Madison în sezonul 2 este aceeaşi femeie pe care am întalnit-o în episodul pilot, un lider, un reper moral, dar într-o lume nouă şi apocaliptică, devastată complet. Pe măsură ce se desfăşoară sezonul, Madison se va confrunta cu o lume în care, nu este prea mult loc de empatie şi compasiune. Obligată să se descurce, înconjurată de o serie largă de tipuri de personalităţi înşelatoare şi manipulatoare, succesul lui Madison în această lume nouă este bazat pe înţelegerea faptului că la sfârşitul lumii, să întinzi o mână de ajutor poate destul de des să îi pună în pericol pe cei pe care-i iubeşti. Deşi îşi va menţine ferocitatea maternă, apocalipsa o va obliga să ia decizii şi să facă nişte sacrificii care i-ar putea frânge până şi pe cei mai puternici oameni.

NICK CLARK
Lumea nouă înconjoară şi devorează, dar reprezintă o ciudată sursă de linişte şi fascinaţie pentru Nick, care a găsit un soi de încredere în sine şi echilibru când îl reîntâlnim în sezonul 2. Toată lumea este concentrată pe supravieţuire, dar Nick pare să accepte haosul, este un copil perfect al apocalipsei. Momentul său de claritate de la finele sezonului 1 va fi folosit în sezonul 2.

ALICIA CLARK
Precum fratele şi mama ei, Alicia este bine ancorată la fatalismul din noile lor vieţi. Omniprezente sunt amintirile tatălui ei decedat, sinuciderea unui vecin îndrăgit, pierderea iubitului ei Matt. Singurul mod de a supravieţui într-o lume nebună este să o accepte. Dar, ce se întâmplă dacă rămâi ancorat în normalitate şi ţii de trecut atât de tare încât te înfrânge?

CHRISTOPHER MANAWA
Fiul optimist şi visător din sezonul 1 se regăseşte pe un drum diferit în sezonul acesta. Chris a fost plin de resentimente şi furie împotriva tatălui său dar i-a împărtăşit viziunea plină de speranţă şi promisiuni. Furia îi mocneşte în suflet. Cât de departe va merge Chris?

DANIEL SALAZAR
Daniel a fost adus în situaţia asta din cauza generozităţii soţiei sale Griselda. Dacă nu ar fi fost bunătatea ei, el nu l-ar fi lăsat niciodată pe Travis şi familia în magazinul său, iar povestea lor ar fi luat o turnură diferită. În mintea lui Daniel, păcatele trecutului său au fost transferate asupra soţiei şi fetei sale. Daniel ştie că relaţia sa cu Ofelia ar putea să nu mai revină niciodată la starea de dinainte, dar asta nu-l va opri de la a face tot ce poate pentru a o proteja. Răul pe care-l ştii este mai bun decât cel pe care nu-l ştii.


OFELIA SALAZAR
Este un lucru neobişnuit să-l iubeşti pe acela în care ai cea mai puţină încredere şi mai ciudat când este sânge din sângele tău, tatăl tău. Ofelia nu a ştiut cine au fost părinţii ei, asta îşi doreşte să afle acum. În sezonul 2 îndurerată de moartea mamei sale, Ofelia va deveni mai puternică, mai independentă decât a fost vreodată .

VICTOR STRAND
Sezonul 2 începe cu Strand la cârma vasului, atât la propriu cât şi la figurat. Numiţi-l Victor pentru că este mereu victorios. Cum a făcut cu Nick, Victor Strand evaluează care din “echipajul” său proaspăt găsit îi va folosi în lumea nouă. Strand este expert în definirea noii monede de schimb. Este vasul lui, dar are nevoie de muncă şi susţinere. Îşi va împărtăşi oare jocul final cu restul grupului?



Biografiile actorilor

KIM DICKENS, “Madison”
Kim Dickens a dovedit că este o actriţă talentată interpretând o paletă variată de personaje complexe şi puternice de-a lungul carierei în televiziune şi film. Dickens s-a născut în Huntsville, Alabama, şi a frecventat Universitatea Vanderbilt din Nashville, unde a absolvit secţia de comunicare. După absolvire s-a mutat în New York pentru a-şi continua studiile la Institutul de Teatru şi Film Lee Strasberg. Mai târziu a absolvit doi ani la conservatorul de arte interpretative al Academiei Americane de Arte Dramatice din New York.

În 2001, Dickens a jucat alături de Gabriel Mann în filmul lui Allison Anders “The Things Behind the Sun”. Rolul lui Dickens i-a adus recunoaşterea cu o nominalizare în 2002 la Premiile Independent Spirit. Dickens a jucat rolul unei cântăreţe rock în Florida a cărei trupă devenea din ce în ce mai cunoscută, în mare parte datorită unui cântec controversat.

Din 2004 până în 2006, Dickens a apărut în serialul dramatic, Deadwood de la HBO, câştigător al Globului de Aur. Cu Timothy Olyphant în rolul principal, serialul este plasat la finalul anilor 1800 în Deadwood, South Dakota, oraş încărcat de crimă şi corupţie. Dickens a jucat rolul lui Joanie Stubbs, un personaj depresiv care se urăşte, care era fosta iubita a lui Cy Tolliver (Powers Boothe).

În 2005, Dickens a jucat unul din rolurile principale în comedia satiră, nominalizată la Golden Globe ‘’Thank You for Not Smoking’’, Dickens a jucat rolul fostei soţii nemulţumite a lui Nick Naylor (Aaron Eckhart), cel care face lobby pentru Studiourile Academiei Tobacco.
Din 2006 până în 2009, Dickens a avut câteva scurte apariţii în serialul lui ABC câştigător al premiilor Emmy şi Golden Globe, ’’Lost ’’. Dickens a jucat rolul fetei de care era îndragostit James “Sawyer” Ford (Josh Holloway).

Din 2008 până 2009, Dickens a jucat unul din rolurile principale în serialul de success ’’Friday Night Lights’’, a cărui acţiune se desfăşura în jurul problemelor de zi cu zi, ale unei echipe de fotbal din Texas, a prietenilor, familiei şi antrenorilor ei. Dickens a jucat rolul coafezei Shelby Saracen, mama lui Matt Saracen (Zach Gilford).
In 2009, ea a apărut în filmul nominalzat la Oscar, al lui John Lee Hancock “The blind side”. Dickens interpreta rolul unei profesoare intuitive care lupta să permită accesul lui Michael (Quinton Aaron) în scoală.

Din 2010 până în 2013, Dickens a jucat unul din rolurile principale în drama premiată la HBO ’’Treme ’’. Serialul creat de David Simon s-a concentrat pe viaţa de după uraganul Katrina, pe măsură ce locuitorii din New Orleans au încercat să-şi reconstruiască vieţile, casele şi cultura unică în urma unuia dintre cele mai groaznice dezastre naturale din SUA. Dickens joacă rolul unei bucătărese care încerca să-şi ţină restaurantul în stare de funcţionare, în timp ce asteaptă să plătească pierderile suferite. Dickens, alături de actorii din ’’Treme ’’, a fost nominalizată pentru un premiu Emmy la categoria ’’Mini serii deosebite”.

În 2014, a făcut parte din distribuţia thrillerului psihologic, foarte apreciat de critici, “Gone Girl” jucând alături de Ben Affleck şi Rosamind Pike. Bazat pe romanul de success al lui Gillian Flynn, firul narativ urmăreşte drumul unui barbat în căutarea soţiei sale dispărute. A jucat rolul Rhonda Boney, detectiva dură, dar uneori empatică. Thrilerul a fost creat de 20th Century Fox.

În 2015, Dickens a devenit Ambassador al “Women’s History Museum’’. N.W.H.M. Women’s History Museum, fondat în 1996, este o instituţie educaţională nonpolitică, nonprofit care îşi dedică eforturile pentru a conserva, interpreta şi celebra variatele contribuţii istorice ale femeilor şi de a integra această moştenire bogată în istoria naţiunii noastre.

Dickens este personajul principal în “Fear The Walking Dead“, serialul-pereche al “The Walking Dead“. Acest serial iubit de critici, cu acţiunea desfăşurată în Los Angeles a devenit numărul 1 în reţeaua de cablu şi a depăşit recordurile internaţionale, cu un record de peste 10,1 milioane de telespectatori la difuzarea primului episod în SUA. Serialul a doborât recorduri si la nivel modial, difuzându-se în premieră pe AMC Global în peste 125 de teritorii, cea mai mare lansare într-o zi a unui serial american. “Fear the Walking Dead“ nu a dezamăgit și a stabilit recorduri la nivel mondial pentru canalul AMC. Până la finalul sezonului, “Fear the Walking Dead“ a depăşit o medie de 11,2 milioane de telespectatori, fiind cel mai bine cotat serial din istoria reţelei de cablu.

Redactorul Vanity Fair, Richard Lawson a explicat că a fost “intrigat de desfăşurarea rapidă a apocalipsei şi urmările ei aşa cum a fost ilustrată de distribuţia minunată”. A continuat cu descrierea lui Dickens ca fiind “unul din cei mai carismatici actori aflaţi în branşă zilele astea.”

Dickens a terminat filmările la producţia lui Tim Burton “Miss Peregrine”. 20th Century Fox a adaptat nuvela clasică în care au jucat starurile Eva Green, Asa Butterfield, Ella Purnell, Allison Janney şi Samuel L. Jackson. Regizată pe baza unui roman al lui Ransom Riggs, filmul urmăreşte povestea unui adolescent care se găseste transportat pe o insulă unde trebuie să ajute la protecţia unui grup de orfani cu puteri speciale. Filmul este programat să apară în decembrie 2016.
În prezent, Dickens locuieşte în Los Angeles.

CLIFF CURTIS, “Travis”
Cariera lui Cliff Curtis, actor de succes atât pe micile cât şi pe marile ecrane, încorporează roluri variate cu performaţe convingătoare care se întind pe parcursul a douăzeci de ani.

El joaca alături de Kim Dickens în serialul difuzat la AMC, “Fear of the Walking Dead“ care a avut premiera în data de 24 august 2015 şi a fost cel mai vizionat serial la o televiziune de cablu. Stabilit în Los Angeles, Curtis a jucat rolul profesorului de engleză Travis Manawa, care încearcă să îşi ţină familia unită în timpul apocalipsei zombilor.

În luna decembrie a acestui an va juca un rol important în povestea bazată pe realitate “The dark horse“, al cărei producător executiv este. Regizată de James Napier Robertson, Curtis joacă rolul copilului minune maistru al şahului Genesis Pontini care a antrenat tineret sărac şi aflat în pericol în timp ce el însăşi suferea de personalitate bipolară. Filmul a câştigat premiul publicului pentru cel mai bun film la festivalurile de film din San Francisco şi Seattle, precum şi premiul pentru Cel Mai Bun Actor oferit lui Curtis în cadrul Festivalului de Film Seattle.

În ianuarie, Curtis va juca alături de Joseph Fiennes în lungmetrajul produs de Sony, “Risen”, povestea biblică a Învierii.

Născut în Rotorua, Noua Zeelandă, Curtis este descendent al tri bului Maori din Noua Zeelandă (cu afilieri tribale Ngati Hauiti şi Te Arawa). S-a înscris la Facultatea de Teatru din Noua Zeelandă, şi apoi la Teatro Dmitri Scoula din Elveţia. A primit primul său r ol în „The Piano”. Alte roluri din Noua Zeelandă includ melodrama a cărei acţiune se petrece într-un lagăr, „Desperate Remedies”, drama urbană aspră „Once Were Warriors” şi comedia ușoară „Jubilee”.

În Hollywood, Curtis a interpretat o paleta largă de personaje de diferite etnii, variind de la rolul unui columbian, jucat alături de Johnny Depp în “Blow“, un arab în “Three Kings“ alături de George Clooney şi Mark Whalberg, şi un sud-american în “Training Day” alături de Denzel Washington şi Ethan Hawk. A fos distribuit şi în alte filme precum: “The Insider“ alături de Al Pacino şi Russell Crowe; “Runaway Jury“ alături de John Cusack; “ Bringing Out the Dead“ al lui Martin Scorsese şi “The Last Airbender“ al lui M. Night Shyamalan.  Curtis a jucat rolul tatălui lui Paikea “Porourangi”, în Whale Rider.

În 2007 Curtis şi-a îndreptat atenţia către producţie, printre realizările lui numărându-se filmul de debut al lui Taika Waihiti, comedia cu tocilari “Eagle vs Shark”, cu Jermaine Clement în rol principal, iar mai târziu adăugându-şi în palmares un alt film cu Waititi, Boy, film ce a devenit filmul cu cele mai mari încasări din istoria Noii Zeelande.

Curtis a apărut la tv în “Gang Related“ al postului Fox, în rolul Javier Acosta şi ca agent FBI, pe numele Dax Miller în serialul “Missing” al ABC.

FRANK DILLANE, “Nick”
Dillane s-a pregătit la Academia de Artă Dramatică Royal (RADA), absolvind în 2013.

În copilărie a jucat în rolul lui Christopher Henderson în “Welcome to Sarajevo“, regizat de către Michael Winterbottom (Channel 4/Miramax/Dragon Pictures).

La 16 ani a jucat rolul lui Tom Riddle în “Harry Potter şi Half Blood Prince” şi mai târziu în “Harry Potter and the Deadly Hallows”. (Warner Bros).

În perioada primului an la RADA, a filmat în rolul lui James Papadopoulos în “Papadopoulos & Sons” (Double M Films).

Imediat după absolvire l-a jucat pe Eugene Marchbanks în “Candida” (la teatrul Royal Bath). A urmat apoi rolul lui Coffin în “In the heart of the sea”, regizat de Ron Howard. Ulterior, a filmat “Viena“, el deţinând rolul lui Keyes şi filmul “The Fantomes“, regizat de Gerardo Naranjo şi care va fi difuzat în 2016 (Lola Pictures).

Pentru televiziune Dillane a jucat rolul lui Shugs în primul sezon din “Sense 8”, regizat de Andy şi Lana Wachowski şi a fost apoi distribuit în serialul “Fear the Walking Dead“ de pe AMC, în rolul lui Nick. De atunci a filmat sezonul 1 şi filmează în prezent sezonul 2. În pauza dintre sezoane a filmat recent rolul lui Alex în filmul regizat de Chris Mul “Astral”.

In afară de actorie, Dillane este unul din membrii trupei Tinker Wright.

ALYCIA DEBNAM-CAREY, “Alicia”
Nativa din Australia, Alycia Debnam Carey şi-a făcut debutul în filmul “Martha’s new coat“ , film regizat de Rachel Ward, a jucat recent alături de Rufus Sewell în thrilerul “Where the devil hides“ şi în thrilerul de acţiune “Into the Storm“ alături de Richard Armitage. Actriţa a apărut şi în scurtmetraje ca “Jigsaw Girl“,“At the Tattooist“ şi “The Branch“. Debnam-Carey va fi personajul principal din filmul “Unfriend“ produs de Warner Bros.

Pe micile ecrane Debnam-Carey joacă în prezent în serialul “Fear The Walking Dead“, serialul-pereche al “The walking dead“. Ea a jucat în rolul Lexei în al doilea sezon al serialului “The 100“ de pe CW şi îşi va relua rolul în sezonul 3 care va rula pe CW în ianuarie 2016. Printre realizările ei în televiziune se numără rolurile din serialul popular McLeod’s Daughters în Dance Academy, şi a apărut în telefilmul “Dream Life”. A jucat de asemenea rolul principal feminin în filmul de pe AMC “Galyntine”.

Alycia a ieşit pe locul doi în 2012 pentru bursa Heath Ledger, care promovează noile talente din Australia şi a primit recent titlul One of the Actors to Watch în revista “Australians in Film Trade”. Debnam – Carey locuieşte în prezent în Los Angeles.

LORENZO JAMES HENRIE, “Christopher”
Lorenzo James Henrie are un palmares impresionant alături de unii dintre cei mai renumiţi producători, regizori şi actori de la Hollywood. Cel mai recent rol al său este în serialul “Fear the Walking Dead“ care prezintă începuturile pentru seria “The Wlakking Dead“. Lorenzo joacă rolul lui Chris , un tânăr de 16 ani care încearcă să echilibreze resentimentele faţă de tatăl său din cauza divorţului de mamă şi nevoia lui de a primi instruire de la el pentru a supravieţui haosului apocalipsei. Anterior acestui rol, Lorenzo a apărut pe marile ecrane în producţia Sony Pictures ,”Paul Blart:mall Cops 2” cu actorul principal Kevin James ,

Henrie a deţinut un rol principal în filmul “Warrioa Road“ despre parcursul plin de curaj şi forţă al unui tânăr în faţa unui trecut dureros. Alte roluri din film includ rolul principal “Riding ’79” unde interpretează un adolescent american care este trimis să trăiască alături de bunic şi bunică după moartea tatalui său.

Henrie a început să joace în filme de la 8 ani debutând în filmul “Arizona Summer”. Jucând rolul lui Jerry în filmul care-şi desfăşoară acţiunea într-o tabară de vară, Henri câştigă simpatia telespectatorilor pe măsură ce reuşeşte să se înţeleagă cu un tată care nu are timp de el şi o mama care şi-a abandonat familia.

Henrie a continuat să aibă roluri diverse în televiziune, inclusiv un rol episodic în filmul “7TH Heaven“, de pe WB , în rolul lui Jeffrey , fiul adoptiv al lui Chandler ( Jeremy London) şi iubitei sale Kendall (Leighton Meester). Va juca din nou alături de Meester ca invitat în “CSI: MIAMI”.

Alte roluri de acest fel includ “NCIS“, “Cold Case”, “Malcolm în the Middle”, “Wanted”, “LAX” cu Heather Locklear şi “Ghost Whisperer” cu Jennifer Love Hewitt, unde Henrie joacă rolul lui Rat, liderul unei găşti de băieţi din 1950 ale căror suflete au pierit într-un incendiu dintr-un orfelinat.

Henrie a fost distribuit în filmul de lungmetraj “Star Trek” al lui JJ Abram în rolul unui bătăuş Vulcan. La vârsta de 16 ani a primit rolul lui Ted Wheeler în filmul “Almost Kings“ alături de Portia Doubleday şi Alex Frost , film care a avut debutul internaţional la Festivalul de Film din L.A. din 2010.

Kirk Honeycutt, de la “Hollywood Reporter” a scris urmatoarele despre Henrie şi partenerul său din filmul Almost Kings : “ Henrie şi Ramm ies în evidenţă ca doi boboci care trebuie sa experimenteze o traiectorie tăioasă de studiu în primul lor an iar asta nu se poate face în clasa. Henrie are rareori nevoie de cuvinte pentru a exprima o paleta largă de emoţii prin care trece atunci cand personajul său conştientizează trădările nenumărate ale fratelui său . Ramm compensează prin gesturi şi atitudine. Aceştia doi ar putea fi marile revelaţii ale acestui film” .

RUBEN BLADES, “Daniel”
Ruben Blades este un artist renumit ale cărui lucrări cuprind mai multe domenii. Poate fi văzut apărând alături lui Robert de Niro, Edgar Ramirez şi John Turturro din ‘Hands of stone” . A apărut recent în filmul ‘The Councelor” al lui Ridley Scott, alături de Michael Fassbender.

În industria filmului, Blades a avut roluri memorabile în filme la ale căror cârme s-au aflat Robert Redford în “The Milagro Beanfield War“, Robert Rodriguez în “Once Upon a Time“ în Mexico, Spike Lee în “Mo’ Better Blues“, Alan Pakula în “The Devil’s Own“ şi Jack Nicholson în “The Two Jakes“. Un alt rol al său este cel alături de Denzel Washington şi Ryan Reynolds în filmul “Safe House” al Universal Pictures . Actorul a fost nominalizat pentru 2 premii Emmy pentru munca lui în televiziune la serialele “The Josephine Baker Story” (1991) şi “Crazy from the Heart” (1992).

Alături de realizările în industria filmului, Blades este unul din cei mai de succes cântăreţi din industria muzicii din Panamiana. A câştigat 12 premii GRAMMY şi 5 Latin Grammy inclusiv unul în categoria muzică internaţională . Are doctorate în drept şi ştiinţă politica de laUniversity din Panama şi Scoala de Drept de la Harvard. A candidat la preşedenţia republicii Panama în 1994 ieşind pe locul 3 cu 18% din voturi. Blades portretizează un adevarat om renascentist.

MERCEDES MASON, “Ofelia”
Mercedes Mason în rolul Ofeliei Salazar în serialul “Fear the Walking Dead de la AMC“.

Născută într-o familie multinaţională, Mason s-a mutat din Suedia în SUA la vârsta de 12 ani. Ea a fost descoperită rapid de o agenţie de modele Ford care a lansat-o într-o carieră internaţională de modeling cât era încă în liceu . Ulterior anilor de modeling, Mason a început să joace de la 22 ani apărând prima data în telenovela “One Life to Live”.

Mason a apărut în peste 20 de seriale tv. A jucat ca actriţă principală în adaptarea “The Finder” a serialului “Bones” de pe FOX, avându-i alături în distribuţie pe actorii Michael Clarke Duncan, nominalizat la Oscar şi Geoff Stults. Mason a jucat un rol principal alături de caştigătorul premiului Emmy, Terry O’Quinn şi actriţa nominalizată la premiile Emmy, Vanessa Williams, în serialul “Misterios 666 Park Ave“. Mason a apărut în seriale populare şi apreciate de critici precum: “Entourage” al HBO, “The Closer”, “Castle” şi a avut câteva apariţii în serialul apreciat de public “ Chuck” . În plus, Mason a avut un rol important în sezonul final al “Californication” de pe Showtime. Ea continuă să se joace în “NCIS: LA” al CBS, în rolul agentului antidrog, Talia Del Campo.

Mason a jucat în filmul horror “Quarantine 2“ şi comedia romantică “Novela Land“ în rolul Anei Maria.

Mason locuieşte în Los Angeles cu soţul ei, David Denman.

COLMAN DOMINGO, “Strand”
Colman Domingo este un actor câştigător de premii, scenarist şi regizor care reprezintă o triplă ameninţare în 2016 cu proiecte mult aşteptate în cadrul teatrului, ale micului şi marelui ecran.

Domingo îşi va relua rolul ca Victor Strand în sezonul doi din serialul de pe AMC “Fear the Walking Dead”.

Ca pas următor Domingo s-a alăturat distribuţiei formate din staruri în filmul lui Nate Parker, “The Birth of a Nation” alături de Armie Hammer, Gabrielle Union. Filmul este o biografie a unui sclav devenit revolutionar , Nat Turner, şi a avut premiera anul acesta la Festivalul de Film Sundance.

Fiind un actor nominalizat la premiile “Olivier”, “Tony”, “Drama Desk” şi “Drama League” şi câştigător al premiilor “OBIE” şi “Lucille Lortel Award”, Domingo şi-a consacrat locul ca veteran pe Broadway . Cea mai nouă piesă a lui Doming,”Dot” a avut premiera la Festivalul Humana din Louisville, apoi un an mai tarziu s-a jucat şi în afara Broadway-ului, pentru prima dată la Teatrul Vineyard în anul 2016, în regia lui Susan Stroman, câştigătoarea premiului Tony.

Cariera lui Domingo în teatru a facut un mare salt înainte când a jucat în celebrul musical rock ”Passing Strange”. Distribuţia Off-Broadway a primit un premiu OBIE în 2008 şi Domingo şi-a reluat rolul în ecranizarea piesei, regizată de Spike Lee în 2009 . Si-a făcut debutul pe scena britanică şi australiană cu propria piesa “A Boy”. Această producţie a pornit de la Vineyard Theater din New York şi i-a adus premiile GLAAD şi Lucille Lortel în 2010. Domingo va reveni şi va regiza piesa ”A boy and his soul” pentru Guthrie Theatre în august 2016.

În 2010, Domingo a jucat rolul lui Billy Flynn în Chicago, cea mai lungă revenire de pe Broadway, şi în unul din rolurile pe care le-a avut atât pe Broadway cât şi în afara lui în piesa premiată “The Scottsboro Boys”. Domingo a fost nominalizat pentru premiul Tony, Olivier şi Fred Astaire pentru rolul său din “Scottsboro Boys” colaborări suplimentare în cadrul teatrului includ repunerea în scenă a pieselor Off-Broadway ”Blood Knot” şi ”Wild With Happy”.

Ca regizor , Domingo a pus în scenă “Band of Angels” câstigatoare de premii în cadrul Off-Brodway Alliance şi s-a ocupat de “Seven Guitars” a lui August Wilson pentru ”Actors theater” din toamna anului 2015. De asemenea a regizat producţiile Off Brodway aclamate de critici “ Exit Cuckoo” şi “Single Black Female”.

Printre colaborările adiţionale în cadrul filmelor, menţionăm: ”Selma” a lui Ava DuVernay şi “Lincoln” al lui Steven Spielberg, “The Butler” a lui Lee Daniels, “Freedomland” lui Joe Roth şi “True Crime” al lui Clint Eastwood, “Miracle at St. Ana” şi” Red Hook Summer” ale lui Spike Lee,  şi prima adaptare pentru ecrane , ”King of the Bingo Game” a lui Ralph Ellison, Colaborările lui în cadrul televiziunii includ : ”The Knick”, ”Lucifer”, ”Law & Order”, ”The Big Gay Sketch Show” şi ”Nash Bridges”.

Domingo este în consiliul de administraţie al Vineyard Theater din New York. El este de asemenea membru în cadrul Institutul Naţional de Teatru (Centrul de teatru Eugene O’Neill) şi invitat speaker şi mentor în multe colegii şi facultăţi de prin ţară. Domingo a regizat pentru Berkeley Rep cât şi pentru Lincoln Center Director’s Lab.


Biografiile Producătorilor


Dave Erickson, Realizatorul/Producătorul Executiv / Co-Scenarist/ Scenarist (Ep. 201)
Dave Erickson a scris scenarii şi a produs programe televizate de lung metraje şi seriale de când a părăsit Facultatea de Artă Cinematografică a Universităţii Californiei de Sud în 1998. Printre realizările sale, Erickson a lucrat ca producător executiv pentru Marco Polo pentru Netflix şi The Weinstein Company, co-producător executiv pentru seria de succes a FX, “Sons of Anarchy”, creator şi producător al seriei Canterbury’s Law pentru FOX.

ROBERT KIRKMAN, Producator Executiv/Co-Creator
Din momentul în care a intrat pe scena benzilor desenate cu benzile cult de succes auto-publicate Battle Pope în 2000, scriitorul născut în Kentucky a început să cunoască faima, ca unul dintre cele mai de succes nume legat de benzile desenate şi de divertisment.

El este creatorul multor benzi desenate populare, printre ele numărându-se “The Walking Dead”, câştigătorul premiului Eisner, “Invincible” cu tiraj îndelungat, revista pentru toate vârstele “Super Dinosaur”, Outcast şi revista cu tematică de exorcizări, care a fost publicată în luna iunie 2014 primind recent o revitalizare a seriei pentru Cinemax cu Fox International, Kirkman va avea rolul de creator, scriitor şi producător executiv al seriei care este programată să apară în vara anului 2016. Succesul său şi încurajarea scriitorilor comicsurilor să rămână deţinătorii creaţiilor proprii au facut ca el să fie prima persoană invitată să devină în cadrul companiei Image Comics, de la înfinţarea companiei acum 24 ani.

În 2010, Kirkman a văzut o oportunitate de a crea o societate de divertisment care să hrănească creatorii şi să le ofere resursele pentru a crea conţinut, în timp ce îşi păstrează controlul creativ asupra proprietăţilor lor. În parteneriat cu vechiul său colaborator, şi colegul său producător executiv al “The Walking Dead” şi “Outcast”, David Alpert, s-a născut Skybound Entertainment.

In acelaşi an , Kirkman a continuat să-şi extindă prezenţa în industria de divertisment, devenind creatorul, producător executiv şi scenarist la serialul “The Walking Dead” . Serialul “The Walking Dead” a devenit cea mai bine cotată dramă din pachetul simplu de cablu din toate timpurile şi momentan este numarul 1 în televiziune printre telespectatorii cuprinşi între 18-49 ani.

GALE ANNE HURD, Executive Producer
In 1984, după ce a lucrat în proporţii variabile pentru producătorul legendar Roger Corman, Hurd a produs şi a scris în parteneriat primul ei film, “The Terminator”. Filmul a avut un succes la box office şi în rândul criticilor şi a devenit de atunci un clasic al genului.

Acest succes a fost urmat rapid de “Aliens”, care a primit 7 nominalizări şi două Premii ale Academiei Naţionale de Film, şi de filmele care au câştigat Premiul Academiei Americane de Film, “The Abyss”, “Terminator 2”,” Judgment Day” şi “The Ghost and the Darkness”. Alte filme de lung metraj ale lui Hurd includ filmele nominalizate la Premiul Academiei Americane de Film Armageddon, “The Incredible Hulk”, “Tremors”, “Dante’s Peak”, “Æon Flux”, “The Punisher”, “Dick” şi “The Waterdance”, care au câştigat Premiul Independent Spirit pentru Cel mai bun film şi atât Premiul pentru Audienţă cât şi pentru Scenariu la Festivalul de Film Sundance.

Hurd a intrat în televiziune ca producător executiv al “The Walking Dead”, care în prezent este drama cea mai vizionată,depăşind toate seriile difuzate şi pentru cablu în cadrul adulţilor cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani. Cu 19.1 millioane de telespectator care au vizionat premiera sezonului 6, “The Walking Dead’’ vor începe filmările pentru cel de al 7-lea sezon al său în această primavară. Hurd este, de asemenea, producător consultant pentru talk-show-ul AMC cel mai bine cotat, “Talking Dead”, care a ajuns la 7.5 milioane de telespectatori şi este a doua cea mai bine cotată emisiune de televiziune prin cablu în nopţile de duminică, urmărind îndeaproape The Walking Dead.

Societatea lui Hurd, Valhalla Entertainment, are o înţelegere globală cu Universal Cable Productions pentru dezvoltarea de noi programe de televiziune şi digitale. Cel mai nou serial al său, va avea premiera pe Syfy în data de 11 Aprilie. Hurd este, de asemenea, producător executiv pentru noul episod pilot al dramei “Falling” Water în SUA.

Hurd a deţinut numeroase poziţii de conducere în cadrul Academiei Motion Picture Arts şi Ştinţă, unde a făcut parte din comisia de administraţie a Academiei şi a prezidat “Nicholl Screenwriting Fellowship“, a făcut parte din comisia de investiţii şi deasemenea comitetul executiv al branşei de producători. Hurd momentan deţine funcţia în cadrul comitetului investiţiilor şi fondurilor pentru festivaluri din cadrul academiei şi este administrator al federaţiei producătorilor de film americani.

In 2015, Hurd a primit prestigiosul premiu David O. Selznick din partea federaţiei producătorilor de film. Pentru realizările în producţia cinematografică, alăturându-se celorlaţi premianţi Clint Eastwood, Kathleen Kennedy, şi Steven Spielberg. Ea este deasemenea deţinatoarea premiului Glory în cadrul festivalului de film Jaeger-LeCoultre din cadrul celei de a 21 ediţii anuale de la Los Angeles. Muzeul naţional de istorie al femeilor a onorat-o pe Hurd alături de caştigătoarea Oscarului Viola Davis la evenimentul anual “femeile fac istoria” din anul 2015. A fost nominalizată să primească titlu onorific în “Internaţional Women’s Forum Hall of Fame” , alături de Rosa Parks, Ruth Bader Ginsberg şi Audrey Hepburn. In 2013 a acceptat premiul Cartier din cadrul festivalului de film America Deauville American alaturi de Cate Blanchett şi Nicolas, Hurd a primit, de asemenea, Premiul DiGamma Kappa în 2013 pentru Servicii Distinse în Televiziune din partea Colegiului Grady al Universităţii Georgia, căminul Premiilor Peabody. În 2012, aceasta a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame.

DAVID ALPERT, Producător Executiv
David Alpert este un prolific producător de televiziune şi film. Pe lângă “Fear the Walking Dead”, realizările sale includ serialul de televiziune “The Walking Dead” şi “Outcast”, creat de Robert Kirkman; şi filme ca “AIR”, avându-i în distribuţie pe Norman Reedus şi Djimon Hounsou; filmul lui Jessie Eisenberg, Kristen Stewart American Ultra; şi filmul lui George Lopez Spare Parts.

Alpert este, de asemenea, preşedinte al Skybound Entertainment, societatea de divertisment multiplatformă fondată împreună cu vechiul său colaborator şi creator al “The Walking Dead “, Robert Kirkman. În calitate de preşedinte, Alpert supraveghează operaţiunile şi dezvoltarea proprietăţilor multiplatformă în cadrul Skybound, incluzând parteneriatul societăţii cu Samsung, pentru dezvoltarea de conţinut a realităţii virtuale „Gone” pentru Milk VR, şi postul YouTube Red’s Scare PewDiePie.

Alpert a absolvit cu onoruri Universitatea Harvard şi Facultatea de Drept a Universităţii New York.

GREG NICOTERO, Producător Executiv/ Supreveghetor Machiaj Efecte Speciale
Născut în Pittsburgh, o fostă pasiune devenită carieră este cee ace l-a atras pe Greg Nicotero în lumea fascinantă a efectelor speciale. După ce a vizionat “Jaws” şi mai tarziu “Dawn of the Dead” nu a avut nici o îndoială despre ceea ce îi va devein job în domeniul efectelor speciale.
După ce Nicotero a primit un post de ucenic în “Day of the Dead”, unde a lucrat cu directorul celebru George A Romero. Nicotero a renunţat la cariera sa medicală pentru a-şi urma drumul la Hollywood.

KNB EFX GROUP a fost fondat de Nicotero la câţiva ani după ace s-a mutat în Los Angeles în 1985. In decursul a doi ani , s-a mutat în diverse locaţii, realizând şi a supravegheat efectele speciale ale filmelor alături de însăşi creatorii de filme care l-au inspirit printre care se numără Steven Spielberg, John Carpenter şi Wes Craven.

Nicotero a împins KNB în creşterea capacităţilor lor de a crea cadavre suprarealiste, imitaţii de capete şi animale realistice. Pe măsură ce compania a continuat să crească, în acelaşi mod a crescut dragostea lui Nicotero pentru filme şi dorinţa de a colabora cu cei mai buni artişti din domeniu, incluzându-i pe Frank Darabont, Sam Raimi, Robert Rodriguez şi Quentin Tarantino. El a furnizat instrucţiuni secundare în cadrul câtorva producţii printre care Land of the Dead, The Faculty şi The Mist, unde a putut să-şi rafineze abilităţile din domeniul producţiei cinematografice.

Cea mai recentă lucrare a lui Nicotero poate fi văzută în filmul de la Warner Brother “Suicide Squad”, producţie regizată de David Ayers, şi furnizând efectele speciale pentru “Preacher”, “Better Call Saul”, de pe postul AMC şi desigur “The Walking Dead”.
Până în prezent, Nicotero a regizat 15 episoade din “The Walking Dead”, în timp ce a câştigat premiul Emmy pentru efecte speciale de make-up în locație din Atlanta.

Nicotero îşi împărtăşeşte aceste experienţa cu soţia sa, cu care este căsătorit de 15 ani, Shari, asistent director, şi cu cei doi copii ai cuplului, Deven şi Alyssa.

ADAM DAVIDSON, Co-Producător Executiv, Regizor (Eps 201, 202)
Adam Davidson este un regizor, producător şi scenarist, care a lucrat pentru programe de televiziune şi filme de toate genurile, expert atât în comedie cât şi în dramă. Filmul său de scurt metraj, The Lunch Date, a câştigat Premiul Academiei Americane de Film pentru Cel mai bun film live de scurt metraj şi Palme d’Or pentru Cel mai bun film de scurt metraj la Cannes. Registrul Naţional de Film al Bibliotecii Congresului a inclus recent “The Lunch Date”. Filmat în Oraşul New York, inclusiv Grand Central Terminal, The Lunch Date reprezintă o explorare cinematografică alb-negru a tuturor noţiunilor preconcepute pe care le avem unii despre alţii şi a zonelor emoţionale gri care ne leagă pe toţi.

Activitatea lui Davidson include şi drama de familie a DirectTV, “Kingdom”, care are loc în lumea amestecată a artelor marţiale, episoade din “Masters of Sex”, epopeele cinematografice “Rome”, “Tremé”, “Deadwood”, “True Blood”, “Low Winter Sun”, “TURN: Washington’s Spies”, şi viitoarea serie neagră, curajoasă, complexă “STARZ”, “Flesh & Bone”. Alte apariţii includ mai multe episoade din “Hell on Wheels”, “Big Love”, “Hung”, “United States of Tara”, “Friday Night Lights”, “Grey’s Anatomy”, “Community”, “Entourage”, “Suburgatory”, “About a Boy” precum şi episoade din “Dexter”, “Six Feet Under” şi “Lost”. Davidson a lucrat, de asemenea, ca producător şi regizor pentru Made In Jersey, “Lie to Me” şi “Shark”. A obţinut o nominalizare DGA pentru “Law & Order”, primul episod de televiziune pe care l-a regizat vreodată.

Născut în Los Angeles, fiul directorului artistic al Grupului de Teatru din Los Angeles Theater şi câştigător al Premiilor Tony, Gordon Davidson şi al ziaristei de divertisment Judi Davidson, acesta şi-a urmat propriul drum. A jucat fotbal pentru Liceul Palisades şi mai târziu la Colegiu Kenyon unde, în calitate de outside linebacker, deţine încă mai multe recorduri pentru punerea pe liber a fundaşilor. A absolvit Istorie Cum Laude cu Onoruri, şi a scris o lucrare originală controversată de 120 de pagini despre Rasismul în Cultura Americană Populară la începutul Secolului 20.

Totuşi, încă de la vârsta de 12 ani, Davidson a fost atras de filme, şi a lucrat pentru tot felul de producţii, în diferite funcţii, pentru a învăţa cât de mult despre acest proces. În final, acest lucru l-a făcut să devină absolvent al programului de film de la Universitatea Columbia. Accentul pus de Columbia asupra dezvoltării poveştii şi a personajelor l-a atras pe Davidson. Pentru a explora mai mult dinamica descrierii condiţiei umane, acesta a urmat cursuri de actorie cu faimoasa Stella Adler. Deşi nu intenţiona să fie actor profesionist, această experienţă i-a oferit cu siguranţă un respect sănătos şi o viziune internă asupra jocului actoricesc. A lucrat cu o listă impresionantă de talente, incluzându-i pe Tim Roth, James Woods, Holly Hunter, Bill Paxton, Ian McShane şi alte sute de actori.

În timp ce se afla la Universitatea Columbia, Davidson a produs şi a regizat “The Lunch Date”, încurajat de mentorul şi profesorul său, directorul ceh Vojtech Jasny. Prin această relaţie l-a cunoscut şi pe compatriotul lui Jasny, faimosul realizator de filme Milos Forman. Davidson a devenit protejatul lui Forman şi, împreună, au colaborat pentru mai multe proiecte, incluzând filmul de lung metraj “Hell Camp” pentru Sony, scris de Davidson.

Alte colaborări semnificative şi frecvente au avut loc cu Joe şi Anthony Russo, care l-au ajutat să regizeze opt episoade din „Community” între 2009-2015, pe lângă mai multe spectacole ale acestora şi un episod pilot timpuriu, Norman Lear (care i-a finanţat filmul independent Way Past
Cool), Jason Katims (pentru care a regizat mai multe serii) precum şi pentru HBO, AMC şi Showtime. A apărut ca şi actor în filmele glorioase ale lui Jaglom “Jasny” şi “Henry”.

Davidson locuieşte în prezent în Los Angeles, cu soţia şi cele trei fiice ale sale.

ANDREW BERNSTEIN, Co-Producător Executiv/Director (Ep 207)
Film a fost în sângele lui Andrew Bernstein, așa cum s-a aventurat după colegiu într-o cariera ca asistent de regie la filme, cum ar fi Alice, Cape Fear, The Prince of Tides, Glengarry Glen Ross, doisprezece maimute, si ulei de Lorenzo, printre alte filme și emisiuni de televiziune. Primele amintiri sunt din film și televiziune seturile tatălui său, Walter Bernstein, un scenarist care a fost nominalizat la premiul Academiei pentru filmele Fail Safe, fata, semi-dur, Casa de pe Carroll Street, Little Miss Marker, Yanks, iar Molly Maguires. Tagging de-a lungul, Bernstein a fost expus la o vârstă fragedă in aceasta industrie contactand unii dintre unele dintre mari actori, regizori, scriitori.

Cariera de regie a lui Bernstein a început cu Rooftop Kisses, filmul câştigător, de scurt metraj în care i-a avut ca protagonişti pe Allison Janney, Maura Tierney şi Anton Yelchin. După aceea el a continuat să direcționeze mai multe episoade cu o varietate de serii foarte apreciate, printre care: “The West Wing”, “ER”, “Mad Men”, “Psych”, “House”, ‘Parenthood”, “Elementary”, “Low Winter Sun”, “Tyrant”, şi “Baz Luhrman” viitoarea producţie Netflix a seriei “The Get Down”. De asemenea, producător și producător executiv la Mercy, “Criminal Minds Suspect Behavior”, “Pan Am”, “House”, “Battle Creek”, şi acum“Fear The Walking Dead”.

In prezent continuă să regizeze episoade pentru un număr mare de show-uri de televiziune prin cablu şi reţele de televiziune, de asemenea dezvoltându-şi propriile materiale.

DAVID WIENER, Co-Producător Executiv/Scenarist (Ep 207)
David Wiener este un dramaturg, scriitor de televiziune şi scenarist premiat. Piesele lui Wiener au fost produse în SUA şi în Regatul Unit. Cea mai recentă piesă a sa, „Extraordinary Chambers”, a avut premiera la Geffen Playhouse din Los Angeles, unde a primit Premiul Drama Critics Circle pentru Noi Piese Excepţionale. Este dramaturg rezident al New Dramatist din New York. Piesele sale sunt publicate de Samuel French Inc. şi Dramatists Play Service. Munca lui Wiener în televiziune include „Last Resort” al ABC, „The Killing” al AMC şi serialul „Flesh şi Bone”.
Wiener a scris scenariul pentru filmul Hisako Matsui, Leonie, având-o în distribuţie pe Emily Mortimer. Împreună cu partenerul său scenarist, Shawn Ryan, Wiener a scris scenariul pentru filmul Warner Brothers,”Sleeper” (Pearl Street Films).

Perechea lucrează în prezent la un nou film de lung metraj pentru DreamWorks SKG.

KATE BARNOW, Co-Producător Excecutiv, Scriitor (Ep 202)
Kate Barnow şi-a început cariera în seria televizată de pe HBO în True Blood. Mai târziu a scris pentru Netflix seria originală “House of Cards” şi “Marco Polo”.



UPDATE 18 aprilie 2016: AMC GLOBAL VA DIFUZA ÎN PREMIERĂ SEZONUL 3 DIN "FEAR THE WALKING DEAD" SIMULTAN CU DEBUTUL DE PE AMC SUA ÎN 2017. SERIALUL ORIGINAL AL STUDIOURILOR AMC SE VA REÎNNOI CU 16 EPISOADE.

La câteva zile după premiera celui de-al doilea sezon al "Fear the Walking Dead", AMC Global a anunțat că cel de-al treilea sezon va avea debutul în anul 2017, simultan cu premiera de pe AMC SUA. Serialul original al Studiourilor AMC plasat în zorii apocalipsei zombie, a fost reînnoit cu 16 episoade pentru sezonul trei. Al doilea sezon a debutat pe AMC Global în peste 125 de țări simultan cu premiera din 10 aprilie de pe AMC SUA, respectiv 11 aprilie în fusul orar al Europei Centrale, anunțăAMC într-un comunicat remis către HD Satelit.

“Fear the Walking Dead’ este un program pilot pentru AMC Global", a declarat Harold Gronenthal, Vicepreședinte executiv al departamentului de Programe și Operațiuni, AMC/Sundance Channel Global. "Pe măsură ce continuăm să construim brandul AMC și să ne creștem audiența la nivel global, dorim să continuăm să le oferim fanilor lumea stranie și captivantă adusă la viață de creatorii serialului, Dave Erickson și Robert Kirkman, împreună cu echipa lor talentată și creativă ".

Un serial-pereche, complet original, al "The Walking Dead", show-ul nr.1 în ultimii 4 ani în televiziunea din SUA printre adulții cu vârste între 18 și 49 de ani, "Fear The Walking Dead" îi are ca producători executivi pe Robert Kirkman, Gale Anne Hurd, Greg Nicotero, David Alpert și showrunner, David Erickson și este produs de Studiourile AMC. În serial joacă Kim Dickens în rolul lui Madison, Cliff Curtis în rolul lui Travis, Frank Dillane în rolul lui Nick, Alycia Debnam-Carey în rolul Aliciei, Ruben Blades în rolul lui Daniel, Mercedes Mason în rolul Ofeliei, Lorenzo James Henrie în rolul lui Chris și Colman Domingo în roul lui Strand.


Niciun comentariu despre subiectul „Fear the Walking Dead Sezonul 2, din 11 aprilie 2016 la AMC. A fost anunțat oficial și sezonul 3.”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile