duminică, 29 mai 2016

Facebook și Microsoft vor instala un cablu submarin transatlantic de 160 Tbps

Microsoft și Facebook au anunțat un parteneriat pentru a instala un cablu de date subacvatic care conectează SUA de Europa, un efort care va ajuta cele doua companii sa trasfere informatii mai rapid între două continente. Cablul, denumit "MAREA," va fi finalizat până în octombrie 2017 și va avea o capacitate de transfer date estimată de 160 Tbps, devenind cablul submarin transatlantic cu cea mai mare capacitate de a transfer.

Nu e greu de înțeles de ce o infrastructură mai bună pentru transmiterea datelor este importantă pentru Facebook și Microsoft. Facebook are 1,6 miliarde de utilizatori, fară a contoriza si alte servicii extrem de populare, cum ar fi Instagram sau Whatsapp. Pe de alta parte, serviciile de cloud Azure ale companiei Microsoft utilizează foarte multă lățime de bandă, fără a menționa si celelalte produse ale sale bazate pe cloud, cum ar fi Bing, Office, Skype sau Xbox Live.

Sistemul MAREA nu este destinat doar utilizării de catre Microsoft și Facebook: cablul va fi gestionat de o divizie a companiei de telecomunicații Telefonica ( Telxius ), care va vinde apoi capacitate de transfer prin infrastructura MAREA si altor companii.

Cablul se va întinde de la Virginia Beach ( SUA ) până la Bilbao ( Spania ). Este un traseu inedit, deoarece cele mai multe cabluri transatlantice sunt originare din zona New York si New Jersey, în ciuda faptului că foarte multe centre de date importante sunt situate în Virginia.

Conexiunea se va intinde pe 6600 km, iar lucrarile vor incepe in luna august a acestui an.

Microsoft testeaza deja si centre de date subacvatice, mai ieftin de intretinut, deoarece nu implică și costurile de răcire asociate centrelor de date de pe uscat și ar putea fi alimentate prin energia marină.


Niciun comentariu despre subiectul „Facebook și Microsoft vor instala un cablu submarin transatlantic de 160 Tbps”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile