marți, 6 septembrie 2016

SES și FRAUNHOFER HHI transmit conținut VR prin satelit

SES S.A. și Institutul Fraunhofer Heinrich Hertz HHI din Berlin vor prezenta, în cadrul IBC 2016, rezultatele unui revoluționar proiect de cercetare și dezvoltare, constând în transmisia prin satelit a unui semnal video panoramic 10K x 2K către mai multe dispozitive, anunță SES printr-un comunicat remis către HD Satelit.

Semnalul panoramic va fi recepționat la standul SES și transmis către un ecran Ultra HD și către un set de căști VR (realitate virtuală). Telespectatorii pot selecta unghiul de vizionare, dispun de opțiuni zoom in/zoom out și pot manevra imaginea recepționată cu ajutorul unei simple telecomenzi – sau pot alege să testeze casca VR, care recepționează simultan semnalul video.

Imaginile sunt filmate cu ajutorul unei camere OmniCam-360 Fraunhofel HHI și transmise prin satelitul ASTRA aflat la poziția orbitală 19,2 grade est, oferind participanților o demonstrație în avanpremieră a viitoarelor transmisii video VR 360°. Astfel, pentru prima dată, telespectatorii se vor putea afla în centrul evenimentelor sportive, a concertelor sau a altor spectacole în direct și vor putea să își aleagă unghiul de vizionare.

"Folosim un mix de tehnologii pentru a arăta până unde putem ajunge cu ajutorul abordării hibrid," a declarat dr. Ralf Schafel, șeful Direcției Video din cadrul Fraunhofer HHI. "Nici un stadion din lume nu este suficient de mare pentru a-i primi pe toții fanii și suporterii care ar vrea să participe la un eveniment. Imaginați-vă, prin urmare, un eveniment transmis în direct de undeva de pe glob – filmat cu ajutorul camerelor profesionale cu filmare la 360 de grade, cum sunt acestea OmniCam-360 și transmis prin satelit către telespectatorii din întreaga lume, fiecare dintre aceștia urmând a ocupa cel mai bun loc, exact în centrul spectacolului. "

Thomas Wrede, vicepreședinte Sisteme de Recepție SES, a adăugat: "Sateliții sunt mijlocul perfect de distribuție pentru aceste noi tipuri de experiențe video, dat fiind că pot gestiona volume mari de date descărcate prin rețelele terestre. Mai mult, standardele tehnologice, cum ar fi SAT>IP, permit telespectatorilor să aleagă dispozitivul dorit – TV, tabletă sau echipament VR – și, în plus, să își aleagă și unghiul de vizionare favorit. "


Niciun comentariu despre subiectul „SES și FRAUNHOFER HHI transmit conținut VR prin satelit”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile