marți, 31 ianuarie 2017

CNA: "Nu există nicio legătură între modificarea abonamentelor distribuitorilor de servicii și publicarea listei must-carry"

CNA a remis către HD Satelit un comunicat referitor la informațiile apărute în presă privind modificarea abonamentelor unor distribuitori de servicii de programe din cauza publicării pe site-ul www.cna.ro a Listei staţiilor TV pentru 2017, în vederea aplicării principiului “must carry”.

"Întrunit în şedinţa publică din data de 31.01.2017, Consiliul Naţional al Audiovizualului a luat act de informațiile apărute în presă referitoare la faptul că ar exista o legătură între modificarea abonamentelor unor distribuitori de servicii de programe și publicarea pe site-ul instituției, www.cna.ro, a Listei staţiilor TV pentru 2017, în vederea aplicării principiului “must carry”.

Având în vedere prevederile art. 82 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, precum și dispozițiile art. 10 din Decizia CNA nr. 72/2012, CNA precizează că nu există nicio legătură între modificarea abonamentelor distribuitorilor de servicii și publicarea listei must-carry, cu atât mai mult cu cât, comparativ cu cea publicată anul trecut, lista valabilă pentru anul 2017 cuprinde aceleași programe de televiziune, cu foarte mici modificări în privința ierarhizării lor.

Potrivit dispozițiilor art. 82 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare, „(1) Orice distribuitor care retransmite servicii de programe prin reţele de comunicaţii electronice, cu excepţia celor care utilizează exclusiv spectrul radio, are obligaţia să includă în oferta sa serviciile de programe ale Societăţii Române de Televiziune destinate publicului din România, precum şi alte servicii de programe, libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare, ale radiodifuzorilor privaţi, aflaţi sub jurisdicţia României, în limita a 25% din numărul total de servicii de programe distribuite prin reţeaua respectivă, precum şi serviciile de televiziune a căror obligativitate de retransmitere este stabilită prin acorduri internaţionale la care România este parte. Criteriul de departajare pentru radiodifuzorii privaţi este ordinea descrescătoare a indicelui anual de audienţă. (2) Distribuitorii care retransmit servicii de programe au obligaţia, la nivel regional şi local, să includă în oferta lor cel puţin două programe regionale şi două programe locale, acolo unde acestea există; criteriul de departajare va fi ordinea descrescătoare a audienţei.”

Menționăm că în conformitate cu prevederile art. 10 din Decizia CNA nr. 72/2012 privind condiţiile de eliberare şi modificare a avizului de retransmisie, cu modificările și completările ulterioare, „(1) Lista serviciilor de programe de televiziune difuzate de radiodifuzorii ce se retransmit în regim must carry, potrivit dispoziţiilor art. 82 din Legea audiovizualului, denumită în continuare lista must carry, se publică anual de către CNA, până cel mai târziu la data de 1 februarie. (2) Lista must carry cuprinde şi serviciile de programe declarate libere la retransmisie de către fiecare radiodifuzor privat, în ordinea descrescătoare a indicelui anual de audienţă, măsurat potrivit procedurii stabilite la art. 45 al Legii audiovizualului şi comunicat, prin intermediul ARMA, radiodifuzorului respectiv”."


4 comentarii despre subiectul „CNA: "Nu există nicio legătură între modificarea abonamentelor distribuitorilor de servicii și publicarea listei must-carry"”:
xxx

Pai Telestar 1 ala eu nu il am la Digi , sau poate nu-l vad eu daca tu ici ca este aceeasi lista ca si in 2016 !!

Anonim

La DIGI lipsesc mai multe posturi din lista must-carry. Nu cred ca CNA nu stia !!!! S-au facut ca nu vad ACEA LISTA OBLIGATORIE. Poate acum , dupa valul de critici aduse de populatie la adresa CNA se va schimba ceva

Bodo

Cum sa-ti retransmita un post din lista must-carry cum este Telestar 1 care-i regional? Si NeptunTV ar trebui eliminat, ca de cativa ani spun ca fac studio national la Bucuresti si tot post regional pe regiunea Dobrogea a ramas.

Anonim

Dacă este în lista must-carry înseamnă că trebuie retransmis. Este în grila operatorilor de cablu UPC/Telekom/Orange la nivel național. Din câte știu nici nu a fost canal regional http://www.telestartv.ro/

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile