luni, 6 martie 2017

DVB UHD-1 Phase 2 a devenit standard ETSI

Institutul European de Standardizare în Telecomunicații a publicat în mod oficial, ca un standard ETSI, specificația DVB pentru codificare video și audio în aplicațiile de radiodifuziune bazate pe transportul streamului in MPEG-2. Aceasta înseamnă primele produse si servicii DVB UHD-1 Phase 2 ar putea fi disponibile în cursul acestui an.

Noul standard cuprinde diverse elemente pentru îmbunătățirea calitatii video și audio a serviciile tv, inclusiv High Dynamic Range (HDR) si multe altele. De asemenea, este crescut în mod semnificativ raportul de contrast, iar cele mai recente scheme Next Generation Audio (NGA) pot oferi conținut audio folosind codare bazată pe obiecte sau pe scenă.

Acest standard DVB UHD-1 Phase 2 a fost aprobat initial de comitetul director al DVB ( Digital Video Broadcasting ), în noiembrie 2016.


Un comentariu despre subiectul „DVB UHD-1 Phase 2 a devenit standard ETSI”:
Anonim

E bine ca in sfarsit s-a standardizat oficial. Macar stim ca atunci cand cumparam un televizor sau receiver care corespunde standardului DVB UHD-1 Phase 2, nu vom avea griji ca nu putem receptiona canalele 4K care se lanseaza in urmatorii 5 ani.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile