marți, 5 decembrie 2017

Germania are cel mai mare număr de abonați la cablu tv din Europa, fiind urmată de România, Marea Britanie și Polonia

Industria europeană de televiziune prin cablu a avut o creștere de 4% în anul 2016, comparativ cu anul 2015, înregistrând venituri brute de 23,5 miliarde euro, potrivit ultimelor constatări din European Broadband Cable Yearbook 2017. Acest anuar este recunoscut pe scară largă ca ghid în industria europeană de tv cablu, având ca sursă principală de informații IHS Markit și Cable Europe.

Constatările esențiale din noul raport, care furnizează cifre consolidate pentru anul 2016 pentru piața europeană de tv cablu, sunt următoarele:

- Germania a rămas cea mai mare piață a UE, cu peste trei ori mai multi abonați la tv cablu decât următoarele cele mai mari piețe ca număr de abonați (România, Marea Britanie și Polonia, fiecare având aproape 5 milioane de abonați unici, comparativ cu 18,6 milioane abonați germani la tv cablu). Deși țara noastră se clasează în primele locuri ca număr de abonați la tv cablu, România este pe locul 10 din cele 29 de țări exemplificate în anuar, în privința veniturilor din această industrie.


- Numărul de abonați din UE cu abonament de tv cablu a continuat să crească constant, atingând la sfârșitul anului 2016 un total de 65,1 milioane (30,5% din totalul abonaților la televiziune cu plată );

- Veniturile din servicii de internet continuă să crească, reprezentând 34% din veniturile operatorilor de tv cablu din Europa de Vest.

Pentru industria europeană de cablu, 2016 a fost din nou un an de fuziuni și achiziții. În Belgia, Telenet a făcut o ofertă de 400 milioane de euro pentru Altice SFR Belux. În regiunea nordică, furnizorul Boxer a fost achiziționat de catre Com Hem, cel mai important operator de cablu din Suedia, într-o tranzacție în valoare de 144 de milioane de euro. UPC Polska, cel mai mare operator de cablu din Polonia, a acceptat să cumpere Multimedia Polska pentru aproximativ 700 de milioane de euro în numerar.

Chiar și unele dintre cele mai mici piețe de cablu din Europa au cunoscut evoluții importante. Starman din Estonia a intrat în cele din urmă sub controlul companiei finlandeze Elisa. Compania lituaniana Cgates a fost preluată de companiile Polaris și Com Holding din Estonia. Între timp, compania GO din Malta și-a asigurat o participație majoritară la operatorul de cablu cipriot Cablenet.

"Există suficiente oportunități pentru consolidarea în continuare a operațiunilor furnizorilor de servicii de cablu tv, în special pe piețele fragmentate din Europa Centrală și de Est. Serviciile tv avansate, care răspund așteptărilor și nevoilor în schimbare ale utilizatorilor, vor ajuta operatorii să ofere cea mai bună experiență. Următoarea etapă este extinderea serviciilor de distribuție Ultra HD", au mai remarcat realizatorii anuarului.


Un comentariu despre subiectul „Germania are cel mai mare număr de abonați la cablu tv din Europa, fiind urmată de România, Marea Britanie și Polonia”:
Anonim

super , vrem si noi UHD ( tv ultra hd ) .

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile