sâmbătă, 7 aprilie 2018

Primul hotel spațial: stația Aurora. Un sejur de 12 zile costă 9,5 milioane de dolari.

Primul hotel spațial a fost anunțat în timpul Summit-ului Space 2.0 din San Jose, California. Denumită după fenomenul spectaculos care se observă pe cerul polar al Pământului, stația Aurora este realizată de Orion Span și de o echipă a veteranilor industriei spațiale.

Fiind prima stație spațială complet modulară, Aurora va funcționa ca primul hotel de lux din spațiu. Hotelul va găzdui șase persoane simultan, inclusiv doi membri ai echipajului. Turiștii spațiali se vor bucura de o experiență inedită, unică în viață, dar aventura extraordinară de 12 zile va costa minim 9,5 milioane de dolari pentru fiecare persoană.

Rezervările sunt deja acceptate (cu depozit în avans) pentru o ședere viitoare pe stația Aurora, ce urmează să fie lansată la sfârșitul anului 2021 și care va găzdui pe primii săi oaspeți în anul 2022. Depozitul inițial, complet rambursabil, este de 80.000 dolari pe persoană, iar rezervările se fac online.

"Dezvoltăm Aurora pentru a oferi o destinație în spațiu. La lansare, stația Aurora intră în serviciu imediat, aducând călătorii în spațiu mai rapid și la costuri mai mic decât au existat vreodată, oferind în același timp o experiență de neuitat. Orion Span a transformat perioada de antrenament de 24 de luni, necesară pentru a pregăti călătorii să viziteze o stație spațială, reducând-o la 3 luni, ceea ce înseamnă costuri mai mici cu pregătirea", a precizat Frank Bunger, director executiv și fondator al companiei Orion Span.

În timpul vizitei lor în stația spatială Aurora, turiștii vor experimenta gravitația zero și vor pluti liber prin stație, vor privi spațiul prin mai multe ferestre, vor vedea orașele de pe Terra, vor participa la experimente de cercetare, vor putea crește plante (pe care le pot lua acasă cu ei ca suveniruri), vor savura experiența de realitate virtuala pe holo-puntea stației și vor păstra legătura cu cei dragi de pe Terra, având acces la Internet wireless de mare viteza.

Oaspeții stației Aurora se vor afla la 200 de mile deasupra suprafeței Pământului, în Low Earth Orbit (LEO), unde vor admira priveliștea uimitoare ale Pământului. Hotelul va orbita în jurul planetei la fiecare 90 de minute: cei de la bord vor vedea în medie 16 răsărituri și apusuri de soare la fiecare 24 de ore.

Cei care vor călători pe stația Aurora vor beneficia de o certificare Orion Span Astronaut (OSAC), care se va obține în trei luni. Prima etapă a programului de certificare se face online. Următoarea fază se va desfășura la stația de antrenament de ultimă generație din Houston, Texas. Certificarea finală este finalizată în timpul călătoriei pe stația Aurora.

"Stația Aurora este incredibil de versatilă și are multiple utilizări, dincolo de funcția de hotel: vom oferi posibilitatea de închiriere completă pentru agențiile spațiale care doresc sa trimită oameni pe orbită, pentru o fracțiune din costurile actuale: vor plăti doar ceea ce utilizează. Vom sprijini cercetarea la gravitație zero. Dacă va exista cerere pe piața, putem adăuga cu ușurință noi capacități, permițându-ne să creștem spațiul locuibil, asa cum un oraș se extinde pe Pământ. Mai târziu vom vinde module dedicate, astfel încât vor apare primii proprietari de locuințe orbitale din lume. Aceștia vor putea locui, vizita sau subînchiria spațiul lor pe Aurora",  a mai precizat Bunger.

Despre Orion Span
Orion Span este o companie de start-up de tehnologie spațială, cu sediul în Houston, Texas și Silicon Valley, California. Misiunea companiei este de a construi și susține comunități umane în spațiu. Cu o tehnologie proprietară, Orion Span a dezvoltat stația Aurora, primul hotel spațial.


2 comentarii despre subiectul „Primul hotel spațial: stația Aurora. Un sejur de 12 zile costă 9,5 milioane de dolari.”:
Anonim

Daca as fi vreunul din milardarii acestei planete, care probabil deja au vizitat tot ce e mai interesant pe Pamant, nu as rata o astfel de ocazie. Insa noi, oamenii de rand, nici nu putem visa la o astfel de "excursie".

Giony

Noi nu reusim sa vizionam campionatul mondial de fotbal in format 4k pe Pamant (romanii) si altii fac sejurul in spatiu. Asta este!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile