joi, 11 octombrie 2018

Televiziunea INEDIT TV, victimă a unui atac cibernetic "de proporții"

Televiziunea INEDIT TV a anunțat că în dimineața zilei de marți, 9 octombrie 2018, aproximativ la ora 9:30, a suferit un atac cibernetic "de proporții".

"Atacatori rămași deocamdată necunoscuți au intrat în mod ilegal în serverele care asigură emisia postului nostru de televiziune și au reușit să le compromită printr-un atac de tip “ransomware”. Apoi, atacatorii au cerut o sumă imensă de bani - prin transfer în criptomonede - pentru a ne reda accesul la toate fișierele de care depinde emisia. INEDIT TV a ales să nu cedeze acestui tip de șantaj, ci să lupte! Echipa tehnică, împreună cu specialiști IT, a reușit să reia emisia după un efort susținut care a durat mai bine de 14 ore, timp în care am putut difuza doar o miră. Încă emitem în condiții de avarie și mai avem mult de muncit pentru a putea reveni la normal. Se poate spune că am luat-o (aproape) de la zero. Dar vă asigurăm că vom merge înainte! În paralel, evaluăm pagubele, care sunt destul de mari. Facem toate eforturile pentru ca, în cel mai scurt timp, să putem reveni la programul normal. De asemenea, urmează să sesizăm autoritățile și să le punem la dispoziție toate probele pentru ca persoanele care se fac vinovate de acest atac să fie trase la răspundere și să plătească pentru prejudiciul creat", a precizat televiziunea pe pagina sa de Facebook.


7 comentarii despre subiectul „Televiziunea INEDIT TV, victimă a unui atac cibernetic "de proporții"”:
Anonim

E recomandabil sa nu conectezi la internet serverele de emisie si de productie. Sper ca nu asa au luat acel ransmomware. Emisia si productia trebuie total separate de mediul online si de medii de stocare provenite din exteriorul studioului, care ajung in productie fara sa fie verificate temeinic pentru a detecta prezenta de software daunatoare.

Anonim

Postul acesta emite la Rds ca mam uitate eu sa vad daca emite...

Danny

E vorba că a emis mira pe 9 octombrie, nu citești atent? Acum suntem în 11 octombrie. In plus, și acum emite pe avarie, nu vezi că are doar siglă și emite doar clipuri video fara grafica, probabil redate din vreun mediaplayer?

Anonim

pai frate... Adica nu ai fost niciodata in industrie, nu ai auzit de niste intamplari pe la altii de-a lungul timpului ? Chiar nu iti imaginezi ca internetul nu e zana cea buna ? Pana nu vin cu o pregatire tehnica capabila sa asigure emisie sa nu mai emita. Sa dea din Beta daca nu le au cu calculatoarele, sunt scule second si third hand destul de ieftine acum si sunt antivirus proof.

Anonim

Ce credeau hackerii ca gasdesc in baza lor de date? Muzica populara?

Anonim

Nu au vrut sa extraga informatii. Ransomware inseamna ca le-au criptat informatiile de pe hard-disk-uri (aceasta pot însemna proiecte montaj, grafica, burtiere, scroll, generice, arhiva emisiuni, software de emisie etc) si le cer banii ca sa le dea parola sa le decripteze si sa le poata folosi din nou. Vezi detalii despre ransomware (in engleza, nu am gasit pe Wikipediia in romana) aici:

https://en.wikipedia.org/wiki/Ransomware

Anonim

Cred ca au reparat in mare parte...

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile