marți, 27 noiembrie 2018

Smart CAM Plus, noua generație de CAM-uri fără card de la Digi

În curând va fi disponibilă o nouă generație de CAM-uri pentru DIGI TV cablu. Aceste CAM-uri utilizează Smart Card Virtual.
Smart Cardul fiind virtual, în aceste CAM-uri nu există slot fizic pentru acesta. Denumirea acestui nou modul CAM va fi "Smart CAM Plus" (este posibil să fie întâlnit în viitor cu denumirea de "DLK"). Producătorul acestor CAM-uri este SmarDTV.


Carcasa noului CAM este fabricată din plastic negru / gri închis, iar introducerea acestuia în televizor se face la fel ca la celelalte CAM-uri de la Digi, cu seriile orientate către ecran și cu partea colorată spre perete.

După introducerea CAM-ului în tv, autentificarea (nu activarea) ar trebui sa dureze aproximativ 15 secunde, ulterior urmând să se verifice funcționalitatea decriptării unui canal codat, la care este abonat utilizatorul.

Notă: Digi cablu are deja în ofertă CAM-uri IRDETO fără smart-card, dar acesta este un nou model de CAM fără smart-card.

UPDATE 5 decembrie 2018: A inceput distribuția în țară a noilor module CAM, deci în curând vor fi disponibile pentru clienți. 

Mesaje cele mai întâlnite sunt:

• "Autentificarea intre televizor și modul a eșuat. Dacă televizorul efectuează instalarea, așteptați finalizarea instalării, apoi reporniți televizorul".

Eroare 17 - cablul de semnal neintrodus.

• "Setarea este în curs de finalizare. Aceasta poate dura cateva minute. Dacă problema persista, vizitați siteul sau contactați relații clienți."
Ref 25 sau Ref 400 indică un CAM nou (neîmperecheat)

• "Nu aveți acces la acest canal. Apelați serviciul pentru a va abona la acest canal sau accesați site-ul."

Ref:
  -  9 sau 203 - indică expirarea drepturilor de vizionare. Se recomandă Reinit
  -  10 sau 204, 206 - indică lipsa drepturilor de vizionare, Se verifica abonamentul sau plata facturii
  -  26 sau 208 - indică faptul că nu o fost finalizat procesul de activare. Se recomandă Reinit
  -  600 - indică o eroare de configurare CAM. Se recomandă Reinit.
  -  21 sau 205 - Indică dezactivarea CAM-ului Se contactează DTH-NOC
  -  300 - Conținut indisponibil (Blackout) • Evenimentul respectiv nu are drepturi de distribuție în țara respectivă

• "Eroare SmartCard virtual. Dacă problema persistă, vizitați siteul sau contactați relații clienți."

Detaliile ce se vor folosi în schimburile de informații client - reprezentant DIGI sunt:

 - CA S.N - Serie CAM
 - vuA - Serie Smart Card Virtual (cartelă virtuală)

UPDATE 10 decembrie 2018: Actualizare software Smart CAM Plus - DLK.

Pentru o serie limitată de Smart CAM Plus va fi lansată o nouă versiune de software (firmware). Această nouă versiune este necesară pentru ca toate CAM-urile din rețeaua Digi sa aibă aceeași versiune de software. Aceasta versiune îmbunătățește câteva traduceri din meniu, redefinește mesajele de eroare ce pot apărea în anumite cazuri și simplifică modul de control parental.

După ce CAM-ul a fost introdus în televizor, va porni procesul de autentificare. Fără a deranja utilizatorul, procesul de descărcare a software-ului pornește. Când procesul de descărcare se termină, noul software va fi păstrat în memoria CAM-ului până când utilizatorul va comuta pe un canal criptat (de exemplu Film Now). În acel moment, un mesaj informativ va fi afișat pe ecranul televizorului.

Se confirmă mesajul apăsând butonul OK, apoi un alt mesaj va fi afișat pe ecranul televizorului. Mesajul arata progresul actualizării de software. Din acest moment, procesul de actualizare nu trebuie întrerupt.

Procesul de actualizare poate dura câteva minute, iar la final un mesaj de confirmare va fi afișat. Imediat, CAM-ul va fi resetat, apoi utilizatorul își poate continua activitatea de vizionare.

La unele televizoare, cu sau fără profil Digi, este posibil să se primească mesaje de eroare pe durata actualizării de software. În aceste cazuri se recomandă comutarea pe canalul Pro Tv HD și apoi pornirea manuală (din meniul CAM-ului) a procesului de actualizare.

UPDATE 12 februarie 2019: O nouă versiune de firmware va fi disponibilă începând de astăzi pentru CAM-urile DLK (Smart Cam Plus) de la RCS RDS. Detalii găsiți AICI.

UPDATE 4 septembrie 2019: DIGI | RCS RDS adoptă oficial, în România și Ungaria, tehnologia NAGRA cardless pentru protejarea conținutului tv. Detalii găsiți AICI.


17 comentarii despre subiectul „Smart CAM Plus, noua generație de CAM-uri fără card de la Digi”:
mradu

mai bine il pastrez pe actualul.

Anonim

Pai cine a zis ca trebuie sa îl schimbi?! E noul CAM care va fi oferit celor care solicită module CAM.

Anonim

Poate vor merge si pe satelit, cine stie... Eu sper.

Dany

Noi cu Digi Satelit speram multe...si hd ca la cablu ca de 4 k nu cred.

Anonim

Poate noul CAM se va autentifica mai repede cand pornesti televizorul, ca nu mai trebuie sa comunice cu cardul fizic.

brd2012

As spune ca este cam veche stirea asta eu am de niste luni de zile astfel de cam-uri fara cartela si da este o diferenta ca proceseaza mult mai repede mai ales cand comut pe HBO sau pe alt canal codat se simte diferenta nu mai astept ca la cele vechi, misca mult mai repede

Anonim

Citeste mai atent, "NOUA GENERAȚIE de CAM-uri fără card de la Digi", tu ai vechea generatie de CAM-uri fără card de la Digi.

Anonim

Normal, acest CAM fara card nu e vechiul CAM Irdeto fara card de la Digi, unii faceti confuzie. Scoate-ti CAM-ul fara card pe care il aveti in televizor si veti vedea ca nu e asta din poze. Asta e model nou.

Giony

Concret,pe înțelesul tuturor: care este deosebirea dintre noul smart card și cel vechi(Nu mă refer din ce e confecționat fiecare dintre ele). E mai "destept" cel nou fața de cel vechi ? Este obligatoriu să ți se dea unul nou? Eu am unul vechi și n-am avut nicio problemă. Mulțumesc.

Anonim

Nu trebuie schimbat cel vechi. Asta nou e tehnologie mai noua, iar tehnologie mai nouă poate însemna viteza mai mare si firmware mai nou. Diferența e că vor fi mai multe pe stoc, iar timpul de așteptare la comanda va fi mai mic. Pur și simplu probabil fabricantul nu mai fabrică modelul vechi.

Anonim

Poate se va incinta mai putin, ceea ce ar fi foarte bine pentru televizor.

xxx
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim

@Robert Robert, pune poza sa vad si eu ca intr-adevar ai asa ceva. Uploadeaz-o pe https://imgur.com/ sau http://tinypic.com/.

Anonim

De unde sa puna poza, ca nu are... Omul are CAM fara card, dar modelul vechi. Unii comenteaza fara sa verifice.

dan

Merge instant cand pornesti tv.initializarea dureaza mai mult,cateva minute...

Anonim

problema e ca nu sunt pe stoc.eu am asteptat 2 sapt.l-am schimbat pe cel vechi care facea figuri,si am mai luat unul in plus.

Anonim

Nu se stie daca au ajuns deja noile CAM-uri in toate centrele RCS. Probabil tocmai asta e ideea cu noul model, sa existe mai multe pe stoc, probabil modelele vechi nu se mai fabricau, fiind lansat un model nou, si era greu de comandat stocuri noi de CAm-uri modelul vechi.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile