miercuri, 19 decembrie 2018

Satelitul Hellas Sat 2 a oprit furnizarea serviciilor DTH. Hellas Sat 4 va fi lansat în 2019

Satelitul Hellas Sat 2 a oprit furnizarea serviciilor pentru operatorii DTH: pe 17 decembrie 2018, ultimele trei transpondere active pentru servicii DTH, utilizate de operatorul Telekom TV România (frecvențele 10971, 11012 și 11052) au încetat emisia.

Televiziunile de pe acele transpondere ale Hellas Sat 2 sunt difuzate deja de mai mult timp pe frecvențe de pe noul satelit Hellas Sat 3 (12291, 12329 și 12367), de la aceeași pozitie orbitală.

Pe Hellas Sat 2 au mai rămas active doar câteva transmisii de date și câteva feed-uri. Echipat cu 30 de transpondere în banda Ku, satelitul Hellas Sat 2 a fost lansat în anul 2003 (în luna mai), având o perioadă de utilizare comerciala estimată la 15 ani.

La aceeași poziție orbitală (39 grade Est), utilizată și de Hellas Sat 3, este programat să fie lansat satelitul Hellas Sat 4, în prima jumătate a anului 2019. În acest moment, dacă nu se va amâna, data oficial anunțată a lansării satelitului Hellas Sat 4 este 23 ianuarie 2019 (inițial se estimase o data de lansare cu un an mai devreme), dacă nu se va amâna din nou. Hellas Sat 4 va avea 34 transpondere în banda Ku.

Noul satelit Hellas Sat 4 va funcționa în paralel cu Hellas Sat 3, care a fost lansat la sfârșitul lunii iunie 2017 (și a început să funcționeze la mijlocul lunii august 2017) la 39 de grade Est, poziție orbitală pentru care drepturile de utilizare sunt deținute de Cipru și Grecia.

Conform anunțului Lockheed Martin, noul satelit Hellas Sat 4 va oferi, pe lângă serviciile DTH, și alte servicii avansate de telecomunicații și internet, cu acoperire de semnal în Orientul Mijlociu, Africa și Europa (decomandată nu au fost prezentate hărțile oficiale cu acoperirea geografică a semnalului, ci doar au fost nominalizate aceste zone).

Una dintre caracteristicile speciale ale noului satelit de 6,3 tone, ce are o durată estimată de funcționare 15-20 ani, este sistemul de propulsie hibrid, care a oferit posibilitatea de echipare cu mai multe sisteme electronice (deoarece satelitul transportă mai puțin combustibil lichid).

UPDATE 7 februarie 2019: Satelitul Hellas Sat 4 a fost lansat, cu o întârziere de două săptămâni. Detalii și hărți găsiți AICI.


6 comentarii despre subiectul „Satelitul Hellas Sat 2 a oprit furnizarea serviciilor DTH. Hellas Sat 4 va fi lansat în 2019”:
cata

De asta au fost probleme cu canalele hd? A mai avut careva mici întreruperi si macroblocuri?

Anonim

Nu, nu din cauza asta. Dacă ar fi fost din cauza mutării pe celalalt satelit, nu mai recepționai nimic.

cata

Mai are cineva macroblocuri pe canalele hd Dth, de vreo cinci zile?

Anonim

Eu nu am macroblocuri pe canalele HD... Verifica nivelul calitati semnalului ( nu nivelul semnalului ), mai roteste de LNB stanga dreapta foarte usor, poate obtii calitate mai buna pe acele frecvente.

elAntenista

De cateva zile stb urile noi inainte de resoftare nu mai "vad" tp9, nu stiu frecventa, poate fi asta cauza?

Anonim

@elAntenista, nu inteleg ce inseamna "stb urile noi inainte de resoftare". Inteleg termenii tehnici folositi in aceasta exprimare, dar nu si modul cum sunt conectati in fraza. Ce inseamna "inainte de resoftare", dar "de cateva zile"? Pare ceva contadictoriu temporar, de genul... inainte, dar dupa. Explica mai detaliat, ca sa inteleg ce vrei sa spui.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile