miercuri, 12 decembrie 2018

Televiziuni muzicale britanice de la The Box Plus Network, recepționabile gratuit prin satelit și în România

După o relativ lungă perioadă de teste, radio-difuzorul britanic The Box Plus Network a lansat distribuția televiziunilor sale Magic, The Box, Box Upfront, Box Hits, Kerrang! si Kiss prin satelitul Astra 2G de la poziția orbitală 28,2 grade Est, pe frecvența 11627. Posturile sunt difuzate gratuit (necriptat) prin fasciculul european, permițând astfel recepția acestor posturi tv și în România.

Aceste televiziuni au mai fost transmise pe această frecvență, în luna februarie a acestui an, dar transmisia a fost oprită după câteva zile.

The Box Plus Network (fosta Video Jukebox Network International Ltd and Box Television Ltd) este o companie britanică de televiziune care are sediul în Londra și care este deținută de Bauer Media Group (50%) și Channel Four Television Corporation (50%). GLOBECAST a semnat la sfârșitul lunii octombrie un nou acord multi-anual cu The Box Plus Network pentru a distribui prin satelit întregul său portofoliu de televiziuni de muzică prin satelitul Astra 2G. Globecast primește de la radio-difuzor feed-urile acestor canale prin fibra optică și le trimite în nordul Londrei, la stația de transmisii Brookman's Park, pentru realiza up-link-ul către satelitul Astra 2G.

The Box este una dintre televiziunile care difuzează videoclipuri în premieră în Marea Britanie, aceste melodii fiind prezentate prima data în cadrul emisiunii "Box Fresh".

Box Hits (anterior Smash Hits) difuzează în principal muzica de top din ultimii ani.

Box Upfront (fostul Heat) este un canal de muzică recentă. A fost lansat pe 3 iulie 2012 și a difuzat inclusiv știri de showbiz și desigur videoclipuri muzicale.

Kiss este o televiziune cu un playlist-ul care include o gamă largă de genuri muzicale (printre care urban, electronica, dance, hip-hop și R&B și altele). Totuși, începând cu relansarea sa din vara anului 2006, muzica dance este predominantă.

Magic difuzează în principal videoclipuri muzicale din anii 1980-2000 și uneori și din anii 1970.

Kerrang! este o televiziune specializată în muzică rock. Începând cu anul 2005, întreaga grilă este formată din videoclipurile muzicale.

Parametrii de receptie pentru toate aceste televiziuni sunt: frecvența 11627, polarizare verticală, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK.

Am realizat recepția din România cu antena de 90 cm. În plus, afară ninge frumos, dar semnalul e suficient.

PS: Tot prin același transponder (tot pe fasciculul european) mai este difuzată și televiziunea 4Music (dar criptată, din cauza lipsei drepturilor de difuzare internațională a unor programe din grilă). Se observă în imaginea de mai jos denumirea, frecvența, prezența semnalului în România, EPG-ul cu programe de videoclipuri difuzate de televiziunea 4Music, dar din păcate și indicativul "$", care indică semnal criptat. Din cauza criptării, nu se poate vedea imaginea și nici auzi sunetul de pe 4Music.


11 comentarii despre subiectul „Televiziuni muzicale britanice de la The Box Plus Network, recepționabile gratuit prin satelit și în România”:
Anonim

4music este singurul care NU a trecut pe spotul european acolo este cu totul alt post când dai scanare tot la fel la fel apare și la mine.

DTH Fan

@Anoim, 4music este pe spotul european, pe exact aceeasi frecventa cu celelalte, dar ESTE CODAT, de aceea nu recepționezi imaginea si sunetul. Apare la scanare pe aceasta frecventa, mai verifica o data, eu am verificat chiar acum.

Anonim

Da ciudat văd că pe spotul U.K este la liber fta chiar ciudat.

Anonim

Da, pentru ca nu au drepturi de difuzare a unor productii de pe 4Music in afara UK. De aceea, pe frecventa spotului UK, care e dedicat teoretic cu semnal doar pentru UK, 4Music nu e codat. Dar acest semnal UK nu se prinde in Romania. Eu zic sa ne multumim cu cele care sunt cu semnal european, deci si pentru Romania, ca sunt destule si de buna calitate ca programe muzicale si sa speram ca vor ramane astfel si nu le vor anula din nou.

Anonim

Mai mult ca sigur ar, rămâne din câte știu acuma sunt preluate și de alți furnizori dth din alte țări nu de ai noștri pe spotul UK văd că arămas decât 4music și vreo câte va de radio.

Anonim

Pe spotul UK nu m-ai este nimic

Anonim

Uitasem să vă zic că 4music este transmis și la 13 est HotBird 13C pe 10775H27500 cât și pe Astra 2G

Anonim

Greșit. Pe Hot Bird e vorba de un alt canal de muzică sub denumirea de 4Music.

Anonim

Într-adevăr așa este diferă sigla logo.

_-KALMAN-_

Canalele The Box s-au mutat pe 11.264 H.

Anonim

Chiar așa e semnalul este acum mult m-ai bun de când sau mutat.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile