vineri, 22 februarie 2019

Telekom a întrerupt acordul cu Orange în privința roaming-ului național 4G

Acum trei ani, Orange și Telekom anunțaseră un acord strategic care permitea companiei Orange să ofere de servicii de internet fix și televiziune prin rețeaua de fibră optică a Telekom, iar compania Telekom utiliza rețeaua 4G a Orange.

Într-o întâlnire de presă de astăzi, Miroslav Majoros, directorul general al Telekom România, a anunțat că Telekom nu mai oferă servicii 4G prin rețeaua Orange de la sfârșitul anului trecut - începutul acestui an, deoarece a fost întrerupt acordul de roaming național cu Orange. În momentul semnării acordului, în februarie 2016, rețeaua 4G a Orange acoperea 72% din populație la nivel național și 96% din populația urbană. Întreruperea acordului fost motivată de Telekom prin dezvoltarea rețelei proprii 4G, care s-a extins la o acoperire de 93% din populație și 99,5% din populația urbană, conform Hotnews.

Totuși, acordul privind serviciile de internet fix și televiziune ale Orange prin intermediul fibrei optice a Telekom a fost menținut.

Miroslav Majoros a mai evidențiat impactul negativ pe care îl are OUG 114/2018, care ar putea afecta chiar decizia de participare a companiei Telekom la licitația din octombrie pentru frecvențele destinate serviciilor 5G. Condițiile licitației vor fi cunoscute din luna iulie.

Directorul Telekom a mai precizat că frecvențele sunt neutre tehnologic și că Telekom poate lansa servicii 5G chiar și prin frecventele pe care compania deja le deține. Miroslav Majoros a mai explicat că echipamentele actuale 4G sunt deja pregătite tehnologic pentru a fi utilizate pentru 5G, dar că lansarea unor servicii comerciale 5G nu va fi probabil oportună nici chiar în anul 2020, deoarece nu vor exista multe telefoane compatibile.


3 comentarii despre subiectul „Telekom a întrerupt acordul cu Orange în privința roaming-ului național 4G”:
Anonim

In localitati intregi in Maramures au avut acoperire 4G, timp de 4-6 luni, apoi au renuntat si au lasat simplu 2G!!!
Cred ca Maramuresul e campion la Edge in acest an 2019, la Telekom.
Se poate adauga ca localitati intregi din zona Targu Lapus-Copalnic Manastur raman cu ZILELE, NU orele, fara semnal.

Laci

Eu nu stiu de ce Orange s-a legat la cap cu Telekom!
Am televiziune prin cablu de la Orange, dar tit timpul depindem de Telekom, o prostie mare!

Anonim

Altfel nu aveai deloc televiziune prin cablu de la Orange, ca Orange nu are fibra.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile