vineri, 15 martie 2019

Plătim mai mult decât vizionăm? Majoritatea englezilor vizionează doar 12 canale de televiziune

Majoritatea englezilor vizionează doar 12 canale de televiziune, deși au semnat abonamente care le oferă sute de canale în grilă. Serviciile de streaming, cum ar fi Netflix și Amazon, sunt acum la fel de populare ca pachetele tradiționale de televiziune cu plată de la Sky, Virgin Media și BT TV.

Dintre cei 2000 de adulți din Marea Britanie chestionați de Netgem, 59% au precizat că plătesc abonamente la unul sau mai mulți dintre cei trei mari furnizori tv din Marea Britanie (Sky, Virgin Media sau BT TV), în timp ce 58% au un cont la Netflix sau la Amazon Prime TV.

"Rezultatele sondajului demonstrează că dominanța furnizorilor tradiționali de televiziune cu plată a fost serios perturbată de serviciile online. Apariția serviciilor de streaming gratuite sau la prețuri accesibile naște următoarea întrebare: de ce ar plăti cineva pachete de televiziune scumpe care nu satisfac toate preferințele? Poate că înainte telespectatorii vizionau mai multe dintre canalele de televiziune pe care le plăteau, dar acum statisticile noastre demonstrează că majoritatea oamenilor urmăresc doar o mică fracțiune din grila plătită și, prin urmare, plătesc pentru canale pe care nu le vizionează. Oamenii plătesc prea mult pentru servicii de televiziune, pentru a corespunde preferințelor tuturor membrilor familiei. Sunt sigur că în viitor, atunci când vom privi în trecut, vom spune: vă amintiți când plăteam zeci de lire sterline lunar doar pentru a ne uita la TV?", a explicat Sylvain Thevenot, Director General al Netgem.

Modelul tradițional cu extra-opțiuni suplimentare crește prețul total al abonamentelor și astfel generează nemulțumire. Totuși, abonații plăteau, deoarece doreau să aibă în grilă canale tv diverse, pentru preferințele diferite ale diverșilor membrii ai familiei.

Însă tendințele se schimbă: în sondajul NETGEM, mai mult de jumătate (62%) dintre clienții Sky, Virgin sau BT a precizat că în prezent mai sunt abonați doar la pachetul de bază sau au foarte puține extra-opțiuni tv active. Doar 11% au afirmat că plătesc multe extra-opțiuni, în scopul de a avea acces la o grilă de canale tv care este foarte adaptată pentru obiceiurile de vizionare ale întregii familii. Aproape o treime (32%) dintre cei chestionați, abonați la Sky, Virgin Media sau BT TV, consideră că pachetul TV plătit are o calitate slabă comparativ cu prețul plătit.

21% dintre cei care plătesc pentru cel putin o extra-opțiune de televiziune admit că există zile când nu vizionează niciunul dintre canalele incluse în acele extra-opțiuni.

Telespectatorii mai tineri preferă să plătescă pentru un serviciu de streaming decât pentru o grilă de canale tv. Potrivit studiului, 45% dintre persoanele cu vârsta între de 18-34 de ani au abonament la Netflix, comparativ cu 20% dintre persoanele în vârstă de peste 55 ani. 42% dintre cei cu vârsta de peste 55 de ani admit că în continuare consultă ghidurile tv tipărite.

Dintre cei chestionați, 35% au precizat că au abonament la Sky, 33% la Netflix, 23% la Amazon Prime, 16% la Virgin Media, 8% la BT TV, 8% la Freesat, 7% la NOW TV, 2% la TalkTalk TV, 1% la EE TV Unlimited, iar 2% la alt furnizor de servicii tv sau media cu plată. 20% nu au niciun abonament la servicii de televiziune cu plata sau de streaming.


6 comentarii despre subiectul „Plătim mai mult decât vizionăm? Majoritatea englezilor vizionează doar 12 canale de televiziune”:
Anonim

Doar la noi se pune accentul pe apariția de noi canale tv, majoritatea SD. Mesajul britanicilor: calitatea este mai importantă decât cantitatea. La români contează să fie fără număr, ca manelele, banii interlopilor și cei lipsiți de cultură.

Unknown

Buna ziua,cam aveți dreptate!

Andrei de la radio

am toate canalele în grile de la mai multi operatori, inclusiv Digi si Telekom, plus altele, inclusiv extraoptiunile și adevărul e ca urmăresc frecvent cam 20 de canale din aproximativ 300

Anonim

Eu de obicei ma uit la maxim 5 canale, unul de stiri, unul de documentare si vreo doua-trei de filme. Si am toate optiunile active, dar pentru mine doar asa ca sa fie acolo, la numar, in caz ca mai fac zapping cateodata prin ele. Problema e ca nevasta se uita la alte 5-6 canale, care nu sunt cele preferate de mine, iar copii se uita la alte vreo 10 de canale, care nu sunt cele la care ne uitam noi. Mama si tata se uita si ei cam la alte canale, in general de politica, stiri si muzica populara. Deci nu prea ai ce face, trebuie sa ai mai multe canale, daca ai familie. Daca eram singur, cred ca imi ajungeau 5 canale.

Anonim

Cand ajungeti spre varsta a 3-a, va ganditi ce ati ratat in tinerete...probabil seriale si filme in loc sa calatoriti.

Anonim

Cand ajungem ? Tu nu vei ajunge? Esti tare, vreau un autograf :)

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile