joi, 7 martie 2019

Televiziunile publice japoneze NHK vor fi distribuite simultan și online

Japonia este percepută ca fiind în topul celor mai avansate țări în privința tehnologiei pentru televiziune. Recent, NHK a lansat o televiziune 4K și una 8K. Cu toate acestea, până în prezent, radio-difuzorului public NHK nu i-a fost permisă difuzarea simultană prin intermediul fluxurilor online a programelor sale de televiziune.

Aceasta restricție va fi eliminată ca urmare a propunerilor înaintate în această săptămână de către ministrul telecomunicațiilor, Masatoshi Ishida, care a lansat o campanie publică în favoarea disponibilității simultane a televiziunilor publice japoneze pe smartphone-uri și alte dispozitive mobile.

Competițiile sportive sunt cauza interdicției actuale a distribuției live în mediul online: în prezent, difuzarea simultană în mediul online a programelor de sport live ale televiziunilor NHK este restricționată, pe fondul temerilor că o astfel de distribuție ar putea avea impact negativ asupra radio-difuzorilor privați din Japonia. Doar NHK World, o televiziune destinată altor țări, este difuzată simultan online, dar aceasta nu transmite competiții sportive în direct.

În conformitate cu propunerile lui Ishida, NHK va fi obligată să dezvăluie costurile serviciului său de streaming, deoarece guvernul pune un mare accent pe transparență. Se anticipează că proiectul de lege va fi aprobat înaintea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo, din 2020.

UPDATE 24 martie 2020: Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus Covid-19. Detalii găsiți AICI.


Un comentariu despre subiectul „Televiziunile publice japoneze NHK vor fi distribuite simultan și online”:
Anonim

Sper sa le lase la liber online pe tot mapamondul, nu doar pentru Japonia. Oricum, ciudate legi aveau si ei, nu ma asteptam la astfel de restrictii de la japonezi.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile