duminică, 3 martie 2019

Vor fi produse noi jocuri inspirate din seria de romane "Dune"

Fanii seriei clasice de romane science-fiction Dune, scrise de Frank Herbert, vor avea noi motive de bucurie în următorii ani. Universul din Arrakis, fremenii, Paul Muad'Dib, mirodenia și giganții viermi ai deșerturilor vor inspira nu doar un nou film de la Hollywood, ci și o serie de noi jocuri.

Funcom, compania care a creat Conan Exiles, a semnat un contract pe o durată de șase ani cu Legendary Studios (o divizie a Legendary Entertainment, care deține drepturile de film și de televiziune pentru Dune), care se va fructifica prin lansarea a cel puțin trei noi jocuri bazate pe acest univers imaginat de Frank Herbert.

Jocurile se vor lansa atât pe PC, cât și pe console. Deși nu au fost dezvăluite detalii, echipa de pre-producție a precizat că primul dintre noile jocuri Dune va fi un multiplayer deschis, posibil în stilul de Conan Exiles.

Romanele Dune au mai fost sursă de inspirație și pentru alte jocuri, remarcându-se în anul 1992 jocul de strategie Dune 2, precum și jocul Frank Herbert's Dune lansat în anul 2001 pe consola PlayStation 2 și pe Windows.


2 comentarii despre subiectul „Vor fi produse noi jocuri inspirate din seria de romane "Dune"”:
Anonim

Am citit toate romanele din seria "Dune", au foarte multa filosofie si politologie de calitate. Nu cred ca jocurile si filmele vor reusi sa surpinda esenta, ci doar actiunea acestor capodopere SF.

Alexander

Remake-ul clasicului de ficțiune „Dune” este unul dintre cele mai așteptate filme ale anului. Primele informații despre proiect indică faptul că acesta nu ar trebui să treacă mult timp înainte de primul trailer.

Este o adevărată sarcină mamut. Câțiva producători de film nu au reușit să filmeze aclamatele romane științifico-fantastice ale lui Frank Herbert în jurul planetei deșertului din mai multe motive. Până în prezent, singura încercare de succes de o adaptare cinematografică a regizorului cult David Lynch a fost considerată optic inovatoare, dar nu a făcut dreptate în privința complexității enorme a originalului. Unul dintre motive poate fi faptul că versiunea planificată inițial de trei ore pentru cinematografe a trebuit să fie redusă la două ore.

Pe de altă parte, fanii pot fi optimiști în legătură cu remake-ul din 2020 și pot vedea prima adaptare convingătoare a materialului din cinematograf. La urma urmei, regizorul Denis Villeneuve este unul dintre cei mai promițători cineaști din vremea noastră, după filme celebre precum „Prizonieri”, „Sosire” și „Blade Runner 2049”. Pentru a îmblânzi tonele de personaje, locații și povești, Villeneuve a decis, de asemenea, să filmeze primul roman al serialului „Dune” în două părți.

„Dune” are loc într-un viitor distopic pe planeta Arrakis, care este acoperit de un peisaj deșert inert, intercalat cu viermi de nisip uriași. Aici cele două case nobile Atreides și Harkonnen luptă pentru putere - și pentru așa-numitul „Spice” sau "mirodenie", care încetineste procesul de îmbătrânire a consumatorilor săi și oferă abilități clarvăzătoare care sunt utilizate în călătoriile spațiale. Fără mirodenie, casele nobile riscă să-și piardă puterea ;i sa ducă la prăbușirea imperiului.

Săptămâna trecută, revista industriei Vanity Fair a publicat în cele din urmă primele imagini mult așteptate ale filmului, care oferă o perspectivă asupra mega proiectului. Numeroși interpreți pot fi văzuți în rolurile lor. Din distribuția de top se numără Timothée Chalamet ("Call Me by Your Name"), Rebecca Ferguson ("Doctor Sleep"), Oscar Isaac ("Star Wars"), Zendaya ("Euphoria"), Charlotte Rampling ("45" Ani ”), Jason Momoa („ Game of Thrones ”) și Javier Bardem („ Skyfall ”).

După aceste prime fotografii, nu ar trebui să treacă mult timp până când primele imagini în mișcare sunt publicate sub forma unui teaser sau trailer. În acest sens, este încă în curs un anunț oficial de la Warner Bros.

Prima parte a „Dune” urmează să se lanseze în cinematografele pe 18 decembrie. Pe lângă adaptarea filmului în două părți, este planificat și un serial de televiziune intitulat „Dune: The Sisterhood”. Seria de spin-off va fi despre ordinul religios al Bene Gesserit și va apărea pe serviciul de streaming HBO Max de la Warner Bros.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile