miercuri, 10 aprilie 2019

Cel mai mare ecran 16K

Cel mai mare ecran 16K va fi prezentat în curând în Japonia. Ecranul de la Sony are de 16 ori mai mulți pixeli decât un televizor de 4K și de 64 de ori mai mulți decât un televizor Full HD 1080p, ceea ce înseamnă că poate afișa imagini mult mai detaliate: spectatorii vor putea să privească chiar de lângă ecran, care este mai lung decât un autobuz, fără ca imaginea să fie neclară.

Ecranul de 19,2 metri pe 5,4 metri este instalat în prezent într-un nou centru de cercetare construit pentru grupul japonez de cosmetice Shiseido din orașul Yokohama, la sud de Tokyo. Ecranul este atât de mare încât se întinde între primul și al doilea etaj. Sony a produs propriul film 16K pentru ecranul de a Shiseido, un film ce prezintă animale sălbatice.

Sony a precizat totuși că vor mai trece zeci de ani până când 16K va fi o rezoluție utilizată în mod obișnuit la produsele vândute publicului larg.

"Deocamdată facem pași destul de mici către dezvoltarea tehnologiei 8K, dar cine știe cât va dura până vom utiliza acestă tehnologie pe scara largă... Cu siguranța că un alt viitor pas tehnologic, adică utilizarea rezoluției 16K, va fi limitat la lumea corporativă pentru mult timp de acum înainte. Totuși, nu există nicio îndoială că astfel de ecrane 16K sunt incredibil de impresionante - chiar și o prezentare 8K pe un ecran foarte mare este aproape la fel de fascinantă. Când privești din apropiere un uriaș ecran cu imagini la această rezoluție, aproape simți că trăiești o experiență de realitate cvasi-virtuală, deoarece ochii tăi nu percep dintr-o privire toată imaginea", au explicat reprezentanții companiei Sony.

Sony a mai realizat anterior un ecran 16K, prezentat în anul 2014 la Aeroportul Haneda din Tokyo, dar acel ecran era alcătuit din zeci de ecrane mai mici, care nu erau perfect lipite între ele. Însă noul ecran 16K a fost realizat din mai multe ecrane modulare, care nu au margini, deci pot fi montate împreună fără nicio distanță vizibilă între ele, creând impresia perfectă a unui singur ecran.

Sony folosește pentru acest ecran 16K tehnologia "Crystal LED", aceasta fiind denumirea de marcă a companiei pentru tehnologia micro-LED. Respectiva tehnologie nu necesită o iluminare din spate, iar imaginea este mult mai strălucitoare decât cea oferită de ecranele OLED, dar oferă aceleași nivel de negru. Însă în prezent costurile mari de fabricație a unor ecrane mari, utilizând tehnologia Crystal LED, ar determina un preț mult prea mare pentru vânzarea unor astfel de display-uri la scară largă.

Sony va lansa totuși o gamă de ecrane Crystal LED, dar de mai mici dimensiuni și cu o rezoluție inferioară, pentru a fi utilizate în birouri, saloane de prezentare, cinematografe și parcuri tematice.


4 comentarii despre subiectul „Cel mai mare ecran 16K”:
Anonim

Si cand te gandesti ca unii isi doresc travelmix 4k ..altii lnseaza 16K

BDorin

In Romania prin 2040

Teo

La ora actuala dai o gramada de bani peun TV 4k sau HD, cati va dati seama ca nici unele transmisii HD nu sunt HD (vezi PRO TV un adevarat campion la filme).
Majoritatea programelor sunt SD (pe retelele de transmisie).
Tehnologic am ajuns departe. Aplicabilitatea tehnologiei 0 Zero.

Anonim

innolux a prezentat un televizor 16k de 100 inches forza silicon produce camere 18k ce filmeaza pana la 200 de megapixeli camera red epic poate filma la 251 megapixeli chiar daca au trecut prea multe decenii pana au aparut pe piata inclusiv cea romaneasca televizoarele 8k nu inseamna ca vor trece decenii si in cazul rezolutiei 16k totul se accelereaza nu mai e ca inainte

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile