duminică, 28 aprilie 2019

Digital TV Research: Urmează un declin al numărului de abonați la servicii de televiziune cu plată din Europa de Est

Veniturile din serviciile de televiziune cu plată din Europa de Est vor atinge un maxim 6,95 miliarde de dolari în anul 2019, dar apoi vor scădea lent, ajungând la 6,59 miliarde de dolari în anul 2024. Veniturile din serviciile de tv cablu analogic vor scădea cu 844 milioane dolari pe parcursul acestei perioade, conform unui nou studiu al Digital TV Research, care oferă previziuni pentru 22 de țări și 80 de operatori din Europa de Est.

Simon Murray, analist principal la Digital TV Research, a precizat: "Vremurile grele continuă în Europa de Est, cu perspectiva unor locuri de muncă prost plătite, forțând mulți oameni să își caute un loc de muncă în străinătate. Această migrație, coroborată cu rata scăzută a natalității, va cauza o scădere cu 2,5 milioane a numărului de clădiri ce beneficiază de servicii de televiziune cu plată în aceste 18 țări, între anii 2018 și 2024. Numărul de abonați la servicii de televiziune din Europa de Est se va diminua chiar și mai mult, de la 82,33 milioane la sfârșitul anului 2018 la 78,64 milioane în anul 2024".

Europa de Est va începe să renunțe treptat de moștenirea televiziunii analogice prin cablu. 17,67 milioane de abonați la tv cablu analogic existau în regiune la sfârșitul anului 2018. Acest număr total va scădea până la 568.000 în 2024, conform estimărilor Digital TV Research. Numărul abonaților la servicii digitale de televiziune va crește cu 13 milioane între 2018 și 2024, ajungând până la 78 milioane (sau cu 21% mai mult).

În anul 2024, Rusia va avea jumătate din abonații la tv cu plată din regiune. Cu toate acestea, Rusia va pierde 2,88 milioane de abonați la televiziune cu plată, între 2018 și 2024.


7 comentarii despre subiectul „Digital TV Research: Urmează un declin al numărului de abonați la servicii de televiziune cu plată din Europa de Est”:
MARIUS

Jumate din operatorii din poza au upc,

Anonim

Poate doreai sa zici jumătate din tarile din poza...

Anonim

In afara de reducerea abonatilor in analogic si DTH slabe sanse sa se reduca vreodata in estul Europei abonatii la cablu tv si iptv

Anonim

Marius la tine 4 tari cat au UPC este jumatate din cele 22 din poza????

Anonim

UPC-ul daca nu intra Vodafone cu fibra optica are toate sansele sa plece din Romania. Sa stai cu coaxial intr-o era a fibrei optice estw de toata jena

Unknown

În țările din europa de est dth este cel mai popular serviciu.

Anonim

DTHul este in floare in tarile cu infrastructura pe fibra optica slab dezvoltata si a caror servicii fixe DACA EXISTA costa abonamentele de baza cel putin dublu ca in Romania

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile