sâmbătă, 13 aprilie 2019

Disney+: data lansării, prețul, aplicația, filme și seriale din biblioteca viitorului serviciu de streaming video

Disney a anunțat câteva detalii importante despre Disney+, viitorul său serviciul de streaming video la cerere (VOD). Disney a dezvăluit că va oferi de asemenea toate serviciile sale și ca parte a unui pachet care va include Disney +, ESPN + și Hulu. Deși Disney nu a dezvăluit prețul pachetului, a confirmat faptul că Disney+ va costa în SUA 6,99 dolari lunar sau 69,99 dolari anual, un preț mai mic decât cel pentru Netflix, care începe de la 8,99 dolari lunar în SUA.

Disney + va fi disponibil începând cu data de 12 noiembrie 2019 în SUA. Din păcate, nu există încă nicio data calendaristică exactă în privința lansării în alte regiuni, dar compania estimează lansări în alte zone geografice începând din anul 2020.  În urma debutului său american, Disney + se va extinde rapid la nivel global și va fi în aproape toate regiunile importante ale lumii în următorii doi ani. Serviciul se va lansa în Europa de Vest și în regiunile Asia-Pacific la începutul anului 2020 și în Europa de Est și America Latină la sfârșitul anului 2020.

Disney + va fi disponibil pe televizoare smart, pe browsere web, tablete, smartphone-uri, dispozitive de streaming și console de jocuri. Două dintre brandurile menționate au fost Roku și Sony (pentru televizoarele Bravia).

Printre caracteristicile cheie ale Disney+ se numără posibilitatea de a configura profiluri, precum și controlul parental, descărcări offline și suport 4K HDR. Disney a mai confirmat că filme noi precum "Captain Marvel", "Dumbo", "Aladdin", "The Lion King" sau "Star Wars: Episode IX" vor fi disponibile online exclusiv prin Disney+, la fel ca toate sezoanele din "The Simpsons".

La lansare, biblioteca Disney+ va include de asemenea 18 titluri Pixar, 13 animații clasice Disney de la Disney Vault, toate filmele Star Wars, filme Marvel, plus peste 250 de ore de programe de la National Geographic și filme originale Disney Channel.

Aplicația Disney + va fi lansată mai târziu în acest an și va avea o interfață ce pare oarecum asemănătoare cu cea de la Apple TV și Netflix.

Aplicația are un dreptunghi de previzualizare în partea de sus, iar în partea de jos are mai multe rânduri cu pictograme. Primul rând pare să fie dedicat pentru brandurile Disney, Pixar, Marvel, Star Wars și National Geographic.

Rândurile următoare sunt pentru conținutul recomandat, seriale noi de televiziune, filme și genuri. În partea stânga există un meniu, completat cu funcție de căutare, preferințe și setări.

"WandaVision" și "Falcon and Winter Solider" vor fi disponibile pe Disney Plus. Noile seriale de la Marvel se vor alătura producții de la Marvel Cinematic Univers (precum "Loki", anunțat anterior) pentru o "lungă durată", aceste seriale fiind speciale produse pentru noua platformă de streaming. De asemenea, a fost menționat "The Mandalorian", un spinoff Star Wars. "The Mandalorian" este una dintre cele două serii Star Wars planificate pentru Disney Plus. Celălalt serial va fi un prequel al "Rogue One", cu Diego Luna reluând rolul lui Cassian Andor.

Compania a mai dezvăluit că episodul 9 din Star Wars se va numi "Star Wars: The Rise of Skywalker" si va fi lansat în cinematografe în luna decembrie a acestui an.


Disney estimează că va avea 60 - 90 milioane de abonați la serviciul Disney + până în 2024, iar o treime dintre aceștia vor fi din SUA. Digital TV Research a prognozat 75 de milioane de abonați pentru Disney + până în 2024, ceea ce ar reprezenta o creștere impresionantă în numai cinci ani. Comparativ, se preconizează că Netflix va avea 200 de milioane de abonați până în 2024.

UPDATE 22 octombrie 2019: A fost lansat trailerul final al filmului "Star Wars: The Rise of Skywalker". Detalii și trailer găsiți AICI.


5 comentarii despre subiectul „Disney+: data lansării, prețul, aplicația, filme și seriale din biblioteca viitorului serviciu de streaming video”:
Anonim

Probabil pana în 2021 vor fi retrase de pe Netflix toate filmele Disney deja existente, iar noile filme Disney nu vor mai apare pe Netflix.

Anonim

nu neapărat o parte din conținut ar putea continua sa fie disponibil atat la Netflix cat și la HBO GO.

Anonim

ESPN+, Hulu si Disney+ vor costa împreună in SUA 12.99 dolari lunar, exact cat costa Netflix.

Anonim

Disney+ a anunțat ca se lansează în Marea Britanie, Germania, Franța, Italia, Spania (și mai multe țări vor fi anunțate în curând) începând cu 31 martie 2020. Titlurile pot varia în funcție de teritoriu.

Anonim

Se lansează si in Romania din vara aceasta (nu a fost precizata o data exacta).

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile