vineri, 12 aprilie 2019

Satelitul Arabsat 6A a fost lansat cu ajutorul unei rachete parțial reutilizabile

Satelitul de comunicații Arabsat 6A a fost lansat ieri, la ora 22:35 (GMT), de la Cape Canaveral din Florida, cu ajutorul Falcon-Heavy, o rachetă parțial reutilizabilă. Satelitul Arabsat-6A va fi plasat pe orbită la 30,5 grade Est.

Arabsat 6A este un satelit de telecomunicații de mare capacitate care va furniza clienților din Orientul Mijlociu, Africa și Europa servicii de televiziune, radio, internet și de comunicații mobile. Construit pe platforma îmbunătățită LM 2100 de la Lockheed Martin, Arabsat 6A încorporează mai multe tehnologii noi ce oferă servicii de comunicații avansate prin fasciculul Ka, dar și acoperire în bandă Ku, plus în alte benzi de frecvență. Deocamdată nu au fost prezentate hărțile geografice cu semnalul oferit de fasciculele satelitului.

"Suntem bucuroși pentru succesul lansării satelitului Arabsat 6A, deoarece lansarea a fost o provocare atât pentru noi, cât și pentru SpaceX. Este cel mai mare și mai greu satelit lansat de SpaceX cu ajutorul celei mai puternice rachete din prezent, Falcon Heavy. Racheta este special concepută pentru lansări comerciale. De aceea, această lansare este considerată un salt important în domeniul producției și lansării sateliților comerciali", a precizat Khaled bin Ahmed Balkheyour, președinte și CEO al Arabsat.

Echipa SpaceX au fost entuziasmată când cele trei elemente cheie ale rachetei (racheta principală și cele două boostere laterale) au revenit cu succes pe Pământ. Cele două boostere laterale au aterizat simultan.

Ulterior, racheta centrală s-a întors și a aterizat perfect pe barja plutitoare denumită "Of Course I Still Love You". A fost prima aterizare triplă.


Un comentariu despre subiectul „Satelitul Arabsat 6A a fost lansat cu ajutorul unei rachete parțial reutilizabile”:
Anonim

Mulțumesc mult pentru informație, de obicei urmăresc lansările SpaceX si nu numai cu ajutorul Twitter dar nu și de data aceasta.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile