marți, 9 aprilie 2019

Sateliții vor fi utilizați pentru protejarea speciilor de rechini pe cale de dispariție

Sateliții vor deveni un instrument valoros pentru protejarea rechinilor, potrivit oamenilor de știință. Imaginile de la sateliți sunt deja utilizate pentru a detecta dimensiunea populației unor specii precum balenele și pinguinii. Balenele, broaștele țestoase și păsările sunt deja monitorizate din spațiu, iar această tehnologie poate fi aplicată și în protejarea altor specii. De exemplu, prin utilizarea tehnologiei, speciile de rechini pe cale de dispariție, cu un număr de specimene care a scăzut dramatic în ultimii 50 de ani, pot fi protejate de amenințări precum pescuitul ilegal.

"Tehnologiile noi vor fi cu adevărat importante pentru protejarea speciilor pe cale de dispariție. Rechinii sunt la vârful lanțului trofic marin, fiind cruciali pentru sănătatea oceanelor. Pescuitul excesiv este una dintre cele mai importante cauze ale dispariției rechinilor, în mod accidental sau ilegal, alături de alte cauze, cum ar fi poluarea. Modelele predictive bazate pe o analiză extinsă a datelor de la sateliți vor reprezenta viitorul protejării speciilor marine", au precizat specialiștii de la Societatea Zoologică din Londra.

Sateliții care înconjoară planeta pot să analizeze factori cum ar fi temperatura și salinitatea oceanului, care influențează mișcarea rechinilor în oceanele Terrei. Datele oferite de la sateliți, coroborate cu alte informații provenite de la cipuri electronice plasate pe rechini, pot fi utilizate în viitor pentru a combate pescuitul ilegal al acestor specii. Analiza acestor informații va permite stabilirea zonelor în care trăiesc rechinii, iar autoritatile ar putea interzice pescuitul în aceste zone.


Niciun comentariu despre subiectul „Sateliții vor fi utilizați pentru protejarea speciilor de rechini pe cale de dispariție”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile