vineri, 24 mai 2019

France Télévisions lansează France TV Sport UHD

Radio-difuzorul public francez France Télévisions lansează France TV Sport UHD, un nou canal ce va emite 24 de ore pe zi și care va debuta cu transmisiile de la Roland-Garros. În parteneriat cu Federația de tenis din Franța, noua televiziune 4K va oferi acces gratuit la meciurile de top jucate pe arena Philippe Chatrier în timpul evenimentului de două săptămâni. 14 camere UHD, asociate cu captarea sunetului cu tehnologii audio 3D, vor fi amplasate pe acestă arenă de tenis.


Între 26 mai și 9 iunie, telespectatorii francezi care dețin cu un televizor 4K vor putea recepționa televiziunea France TV Sport UHD în sistem digital terestru (TNT, pe canalul 81) în zona Parisului, Nantes și Toulouse, prin Fransat (poziția EPG 444) și prin Orange Box (poziția EPG 995).

"Roland-Garros a fost întotdeauna un laborator de teste pentru France Télévisions, iar astăzi rezultatul devine concret și vizibil pentru public. France TV Sport UHD este rezultatul a 9 ani de studii tehnice. Se estimează că în Franța sunt în funcțiune 5 milioane de televizoare 4K, iar numărul acestora creste cu 1 milion în fiecare an", a precizat Frédéric Brochard, șeful Departamentului Tehnic de la France Télévisions.

Potrivit radio-difuzorului public francez, noua televiziune Ultra HD va transmite ulterior alte evenimente sportive pentru care France Télévisions are drepturi de televizare, inclusiv Jocurile Olimpice din 2020. Parteneri ai televiziunii  menționate sunt și Eutelsat, Ateme, Fraunhofer IIS, Technicolor, Cobalt și TDF.


Niciun comentariu despre subiectul „France Télévisions lansează France TV Sport UHD”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile