duminică, 30 iunie 2019

Google va conecta Europa și Africa printr-un nou cablu subacvatic

Google a anunțat că va construi un nou cablu submarin de internet, care va conecta Europa și Africa. Un capăt va ajunge în Portugalia, iar celălalt va ajunge până în Africa de Sud, cu conexiuni și în alte țări. Segmentul Portugalia-Africa de Sud are denumirea Equiano și va fi pus în funcțiune în anul 2021. Cablul Equiano este denumit după scriitorul și aboliționistul Olaudah Equiano, care s-a născut în Nigeria.


Google spune că a investit 47 miliarde de dolari în ultimii trei ani pentru a-și consolida infrastructura tehnică. Equiano este cel de-al 14-lea cablu subacvatic pe care Google îl deține și cel de-al treilea proiect internațional privat de cablu al companiei Google. Primul, Curie, a fost finalizat în aprilie și leagă Chile de Los Angeles. Celălalt cablu internațional, Dunant, va lega Franța și SUA și va fi conectat anul viitor. Astfel de cabluri subacvatice sunt vitale pentru conectivitate, deoarece transferă aproximativ 99% din traficul de date al planetei.

Cablul Equiano, care va fi instalat de Alcatel Submarine Networks, este puțin diferit de celelalte, potrivit Google.

"Equiano va fi primul cablu subacvatic care va încorpora comutarea optică la nivelul perechii de fibre, mai degrabă decât abordarea tradițională a comutării la nivel de lungime de undă", explică Google. De asemenea, compania susține că noul cablu va oferi o "capacitate de transfer de 20 de ori mai mare decât ultimul cablu realizat pentru această regiune".


Un comentariu despre subiectul „Google va conecta Europa și Africa printr-un nou cablu subacvatic”:
Anonim

Multumesc pentru informatie!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile