vineri, 7 iunie 2019

SES transmite în iunie evenimentele dedicate Zilei Asteroidului 2019

Luna iunie este dedicată spațiului și asteroizilor, într-o serie de evenimente derulate în toată lumea. Pasionații de pe tot globul vor putea urmări transmisiuni în direct, la calitate HD, ale programelor derulate sub egida Zilei Asteroidului 2019, grație parteneriatului dintre SES și BCE (Broadcasting Center Europe), anunță reprezentanții operatorului de sateliți SES printr-un comunicat remis către hdsatelit.com.


Ziua Asteroidului este eveniment recunoscut de Națiunile Unite și organizat anual cu scopul de a atrage atenția asupra asteroizilor și a modalităților în care Pământul poate fi protejat de un posibil impact periculos. Ziua Asteroidului a fost fondată în 2014 de personalități și oameni de știință, precum Dr. Brian May, astrofizician și chitarist al formației rock Queen, Rusty Schweickart, astronaut Apollo și Grig Richters, regizor german.

Transmisiunile vor cuprinde programe înregistrate și live la calitate HD de la evenimentele globale dedicate Zilei Asteroidului. Vor fi peste 2000 de evenimente, desfășurate în 190 de țări, pe toată durata lunii iunie, ce vor culmina cu 30 iunie, ziua oficială a asteroidului, aleasă de organizatorii ei pentru a marca impactul unui asteroid în Tunguska, în 1908. Ca parteneri ai Zilei Asteroidului, SES și BCE colaborează pentru a oferi publicului o lună de transmisiuni dedicate către o audiență globală. SES va transmite programele prin 5 sateliți, care vor asigura programelor Zilei Asteroidului o audiență globală. În Europa, SES transmisiunile vor fi Free-to-Air, disponibile telespectatorilor utilizatori de servicii DTH (Direct-to-Home). În România, programele dedicate Zilei Asteroidului sunt accesibile de pe satelitul Astra 19,2 grade Est.

Cel mai important moment al programelor dedicate Zilei Asteroidului va fi pe 28 iunie, când va avea loc o transmisie live de 24 de ore, sponsorizată de SES, BCE și Guvernul Statului Luxemburg. Acest „maraton” va fi găzduit de jurnaliști proeminenți de la BBC și CNN, care vor avea ca invitați în studioul din Luxemburg și live din toată lumea astronauți renumiți, oameni de știință, experți în tehnologie și cercetători. Transmisiunile vor fi disponibile și pe pagina Zilei Asteroidului și pe canalul de YouTube dedicat.


Despre SES

SES este liderul operatorilor de sateliți la nivel mondial, cu o flotă de peste 70 de sateliți, dispuși pe două orbite diferite: Orbită Geostaționară (GEO) și Orbită Medie (MEO). SES furnizează unui spectru larg de clienți servicii globale de distribuție video și conexiune de date prin intermediul a două divizii de business: SES Video și SES Networks. Serviciile SES Video ajung în peste 355 de milioane de locuințe la nivel mondial, prin intermediul platformelor DTH sau cablu, rețele digital terestre sau 
tv prin protocol IP. Portofoliul SES Video include MX1, lider mondial care oferă o suită completă de servicii media inovatoare pentru distribuție liniară și digitală, și sistemul de sateliți ASTRA, care deține cea mai acoperire DTH din Europa. SES Networks furnizează servicii de date gestionate global, oferind conectivitate către sectoare diverse, precum telecomunicații, transport maritim, aeronautică și energie, dar și către guverne și instituții din toate colțurile lumii. Portofoliul SES Networks cuprinde GovSat, un parteneriat public-privat în proporții egale între SES și guvernul din Luxemburg, și O3b, singurul sistem non-geostaționar care furnizează servicii broadband asemenea celor pe fibră optică. Mai multe informații sunt disponibile la www.ses.com.


5 comentarii despre subiectul „SES transmite în iunie evenimentele dedicate Zilei Asteroidului 2019”:
GIONY

HD SATELIT, care sunt coordonatele de pe satelitul 19,2 E care transmite acest eveniment ? MULȚUMESC.

Anonim

Ceva, ceva transmit despre meteoritul ala mare care se pare ca o sa atinga Terra prin 2030 si ceva????? ..sau ne pregatesc sa ne obisnuim cu "ideea"

GIONY

Fii pozitiv! Poate știi coordonatele de pe 19,2 E (canalul) care transmite acest eveniment? Mulțumesc.

Lucian

Ziua asteroidului este pe frecventa 11778 ,polarizare verticala ,rata simbol 27500 ,sper ca v-am fost de ajutor...

Anonim

11778.00MHz, pol.V SR:27500 FEC:9/10 SID:5711 PID:89/90 Engleză.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile