vineri, 12 iulie 2019

Mini-seria „Istoria filmelor horror cu Eli Roth” debutează duminică la AMC

Duminică, 14 iulie, debutează la AMC, de la ora 23:25, mini-seria „Istoria filmelor horror cu Eli Roth”/„AMC Visionaries: Eli Roth's History of Horror”, o cronică în șapte episoade a celor mai vizibile și mai influente horror-uri din toate timpurile, însoțite de comentariile unor monștri sacri ai genului, dar și ale fanilor, producătorilor și istoricilor, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către hdsatelit.com.Stephen King, Quentin Tarantino, Jordan Peele, Jason Blum, Robert Englund, Linda Balir, Tippi Hedren, Haley Joel Osment, Jack Black, Jamie Lee Curtis și alții conduc telespectatorii, cu fiecare nou episod, în inima genului care a adus fiori atâtor generații. Dezbaterile academice alternează cu momentele de adresare cordială, iar efectul este că telespectatorii vor dori să revadă fiecare film discutat.

Asemănător cu „Story of Science Fiction” a lui James Cameron, „Istoria filmelor horror cu Eli Roth” explorează evoluția horrorului de-a lungul timpului, a modului în care a influențat societatea, precum și a motivelor pentru care fanii fideli continuă să fie dependenți de senzația groazei. Se pare că horror-ul permite publicului să trăiască emoţii negative precum frica şi anxietatea într-un spaţiu sigur. Frica activează mecanismele de apărare şi ne permite să dezvoltăm și exersăm tehnici de auto-protecție.

Fiecare episod a câte 50 de minute abordează un sub-gen, documentarul lui Eli Roth acoperind totul . Roth asigură voice-over-ul de-a lungul întregii povestiri, servind și ca moderator.

În cadrul primului episod există referințe la primele filme ale genului, precum cele cu Bela Lugosi. Un timp semnificativ este dedicat filmelor lui George Romero, pe măsură ce specialiștii dezbat ce influență a avut Night of the Living Dead sau Dawn of the Dead. Eli Roth l-a invitat pe Edgar Wright (Shaun of the Dead, 2004, The World's End, 2013 etc) să discute despre influențele acestor clasice asupra filmelor sale. Apoi Eli Roth îl invită pe Max Brooks, autorul World War Z și un fan al horror-ului în general. Există și momente cu Quentin Tarantino și Chris Hardwick, vorbind despre filmele care i-au influențat.

Subgenului „slasher” îi sunt dedicate două părți, discuțiile fiind despre Halloween, Friday the 13th, A Nightmare on Elm Street, Scream, Candyman, Maniac, Hostel, Saw, Tăcerea mieilor. Analiza acestor filme nu dezbate calitatea artistică, ci modul în care regizorii au încercat să transmită un mesaj dincolo de vărsările de sânge și de sperieturi.

Rosemary's Baby și The Exorcist sunt analizate în cel de-al patrulea episod, ca și frica de posesiuni și demoni interiori. Următorul episod este dedicat monștrilor de tot felul, seria încheindu-se cu tema vampirilor.


Despre AMC

AMC este gazda unora dintre cele mai populare și aclamate programe de televiziune. AMC a fost prima televiziune de cablu care a câștigat un premiu Emmy pentru Cel mai bun serial dramatic cu „Mad Men” (2008), apoi a câștigat râvnitul premiu patru ani consecutiv, înainte de a fi câștigat de „Breaking Bad” în 2013 și 2014. Serialele dramatice originale de actualitate la AMC sunt „Fear the Walking Dead”, „Into the Badlands”, „Preacher”, „The Terror”, „NOS4A2”. AMC explorează subiecte originale și propune dezbateri captivante în seriile originale „AMC Visionaries”.

Despre AMC Global

AMC Global, care face parte din AMC Networks International, difuzează filme celebre din fiecare gen și decadă și producții originale, pentru a oferi publicului ceva mai profund, ceva mai variat, ceva mai mult. Postul AMC a creat unele dintre cele mai premiate seriale ale ultimilor 10 ani, care au redefinit producțiile TV dramatice. AMC este distribuit în întreaga Americă de Nord, dar și în alte peste 125 de țări din lume. AMC Global este o destinație de top când vine vorba despre entertainment și este disponibil în HD și SD, pe toate platformele (TV, online, on demand și pe dispozitive mobile).


Niciun comentariu despre subiectul „Mini-seria „Istoria filmelor horror cu Eli Roth” debutează duminică la AMC”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile