miercuri, 28 august 2019

Acuzații penale împotriva administratorilor a două platforme de streaming filme și seriale

Divizia Penală a Departamentului Justiției din SUA a anunțat că opt persoane au fost acuzate de conspirație în vederea încălcării Legii Federale a Drepturilor de Autor. Aceste persoane sunt administratorii a două dintre cele mai mari platforme de streaming de filme, seriale și producții de televiziuni din Statele Unite. Platformele ar produs deținătorilor de drepturi de autor pagube de milioane de dolari. Cele două servicii au oferit mai multe seriale și filme decât oferă cumulat serviciile legale de streaming Netflix, Hulu, Vudu și Amazon Prime Video.

Potrivit rechizitoriului, pârâții au administrat o platformă denumită Jetflicks, un serviciu online (bazat pe abonament) cu sediul central în Las Vegas, Nevada, care le-a permis utilizatorilor să vizioneze programe de televiziune fără permisiunea proprietarilor de drepturi de autor. Pârâții au oferit fără autorizație episoade de televiziune protejate de drepturi de autor către zeci de mii de abonați din întreaga SUA. La un moment dat, Jetflicks a susținut că oferă peste 183.200 episoade de televiziune.

Unul dintre pârâți a părăsit Jetflicks și a creat iStreamItAll, o platformă concurentă cu sediul în Las Vegas. Conform rechizitoriului, la un moment dat ISIA ar fi menționat public că are mai mult conținut decât Netflix, Hulu, Vudu și Amazon Prime. La fel ca Jetflicks, ISIA a oferit spectatorilor din Statele Unite conținut pe baza de abonament (momentan websiteul ISIA funcționează, vezi screenshot mai jos).

Cele două servicii au fost concepute pentru a rula prin internet pe mai multe tipuri de dispozitive, platforme și sisteme software, inclusiv numeroase versiuni de sisteme de operare pentru computere, smartphone-uri, tablete, televizoare smart, console de jocuri video, playere digitale, set-top box-uri și browsere web. Unele dintre filmele oferite de ISIA nu erau încă disponibile pentru vânzare, descărcare sau vizionare autorizată în afara unui cinematograf.

Potrivit rechizitoriului, Jetflicks și ISIA ar fi obținut filmele și serialele de pe site-uri de torente și de pe Usenet, folosind diverse scripturi automatizate, oferind abonaților episoade chiar a doua zi după premiera de la televizor: un software computerizat dedicat descărca, prelucra și stoca producțiile video, apoi le punea automat la dispoziția abonaților (pentru streaming și / sau descărcare) de pe serverele din Statele Unite și Canada.

FBI, care a condus ancheta, a precizat că pârâții beneficiază momentan de prezumția de nevinovăție.


Niciun comentariu despre subiectul „Acuzații penale împotriva administratorilor a două platforme de streaming filme și seriale”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile