joi, 15 august 2019

Camere foto DSLR, vulnerabile la atacuri ransomware

Camerele foto sunt printre puținele dispozitive care nu se conectează la internet, așa că ar părea că sunt imune la atacurile hackerilor. Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit că unele camere DSLR și alte tipuri de aparate foto sunt de fapt vulnerabile la atacuri, inclusiv de tip ransomware.  Odată ce se află în raza de acțiune a WiFi-ului camerei dvs., un hacker ar putea instala malware-ul care vă va cripta fotografiile valoroase și pe care nu le mai puteți recupera dacă nu plătiți pentru o cheie de decriptare.


Specialiștii de la Check Point Software a descoperit că protocolul Picture Transfer Protocol (PTP), care nu utilizează autentificarea nici în conexiunea cu fir, nici în cea wireless, este deosebit de vulnerabil la atacurile malware.

Hackerii pot crea un punct de acces WiFi capcană. Imediat ce camera DSLR se afla în raza semnalului a acestui spot Wifi, hackerii vor executa un exploit pentru a accesa cardul SD al camerei și pentru a cripta toate fotografiile. Proprietarul surprins va vedea apoi un mesaj potrivit căruia imaginile sale nu mai sunt disponibile decât dacă va plăti o răscumpărare.

Aparatele de fotografiat pot deveni o țintă importantă ale atacurile ransomware, deoarece stochează (chiar dacă deseori doar temporar) fotografii personale valoroase, pentru recuperarea cărora oamenii sunt dispuși să plătească.

În luna martie, specialiștii au dezvăluit vulnerabilitatea pentru unele modele de la Canon. Săptămâna trecută, Canon a transmis o atenționare către utilizatori pentru a evita conexiunile WiFi nesecurizate și le-a recomandat să oprească funcțiile de rețea și să instaleze un nou patch de securitate.

Problema afectează cea mai mare parte a gamei de camere foto Canon, de la EOS 70D până la EOS R. S-ar putea să nu se limiteze doar la brandul Canon, specialiștii de la Check Point Software explicând că și alte modele de aparate foto de la alți producători care utilizează același protocol PTP ar putea fi vulnerabile.


Niciun comentariu despre subiectul „Camere foto DSLR, vulnerabile la atacuri ransomware”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile