vineri, 16 august 2019

Mai multe televiziuni din SUA au fost amendate pentru că au difuzat sunetul specific alertelor sistemului de avertizare și alarmare a populației

Televiziunea ABC a fost amendată cu 395.000 de dolari pentru difuzarea sunetului specific alertelor sistemului american de tip Cell Broadcast pentru avertizarea și alarmarea populației în situații de urgență. În cadrul unei satire despre sistemul de avertizare, difuzată într-o ediție a talk-show-ului "Jimmy Kimmel Live!", tonul de alertă a fost redat de trei ori. Sistemul american de alarmare a fost testat oficial la nivel național exact în aceeași zi cu talk-show-ul menționat. Ca parte a procesului de testare, peste 200 de milioane de telefoane mobile ale americanilor au primit o notificare de testare denumită „Alertă prezidențială”.

Soneria audio de alertare a însoțit notificarea scrisă în care se menționa: "Acesta este un test al sistemului național de alertă de urgență fără fir. Nu este necesară nicio acțiune." Testul a fost aprobat în temeiul unei legi din anul 2015 (Legea privind modernizarea IPAWS), care statuează obligativitatea efectuării de teste ale sistemului cel puțin o dată la trei ani.

Sistemul de alertă american, care este conceput pentru a avertiza în privința amenințărilor majore, cum ar fi atacurile cu rachete, dezastrele naturale și actele de terorism, este condus de Agenția Federală de Management pentru Situații de Urgență (FEMA). În caz de urgență națională, președintele SUA, Donald Trump, ordonă agenției să activeze sistemul de avertizare.

Nu satira a fost cauza amenzii, a declarat Comisia Federală de Comunicare (FCC), care reglementează televiziunea din SUA. Autoritatea a explicat că prin redarea tonului de alertă, "Jimmy Kimmel Show!" din data de 3 octombrie 2018 a încălcat regulile de reglementare în radiodifuziune: în conformitate cu regulile FCC, radio-difuzorii au interdicția sa redea sau să imite tonurile audio specifice sistemului de avertizare, pentru a evita confuziile și panica determinată de alarmarea falsă.

ABC a recunoscut că a difuzat alerta și a explicat că realizatorul emisiunii a crezut că este permisă utilizarea soneriei de alarmare în programele tv. ABC (care este deținută de Walt Disney Television) a emis ulterior o declarație de presă în care a promis să nu o mai difuzeze niciodată respectivul sunet de alarmare și a recomandat altor televiziuni să „respecte foarte serios toate reglementările în vigoare”.

Pentru a evita amenzi la fel de mari, alte televiziuni deținute AMC Networks, Discovery și Meruelo au convenit să plătească amenzi civile pentru că au difuzat sunetul alertelor de urgență în cadrul programelor. Sancțiunile convenite au fost de 104.000 dolari pentru AMC, 68.000 dolari pentru Discovery și 67.000 dolari pentru Meruelo, a spus FCC.


3 comentarii despre subiectul „Mai multe televiziuni din SUA au fost amendate pentru că au difuzat sunetul specific alertelor sistemului de avertizare și alarmare a populației”:
Anonim

La noi sistemul omolog RO-ALERT e testat mult mai des, ceea ce e deranjant daca nu este cu adevarat util in acel moment. Totusi, mi se pare exagerata legea americanilor, adica ma gandesc ca respectivele televiziuni au difuzat acel ton special in scop de informare a telespectatorilor, sa stie cum e tonul. In plus, tonul mai difera de la un model de telefon la altul. Probabil i-a deranjat satira de la ABC, cine stie ce au spus in ea, iar pe celelate televiziuni le-a amendat ca sa nu para ca amendează doar pe cea cu satira.

Anonim

Televiziunile nu au scuza, trebuiau sa stie ca nu au voie, scrie clar in legea lor. Probabil ca juristii televiziunilor nu au anuntat realizatorii de emisiuni despre acest aspect, fiind probabil un paragraf sau articol mic de prin lege, caruia nu i-au dat importanta.

Anonim

Sunt curios daca s-ar fi intamplat la noi , oare CNA-ul tot la fel ar fi actionat ?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile