miercuri, 25 septembrie 2019

Eutelsat va lansa o constelație de până la 25 de mici sateliți dedicați Internetului obiectelor (IoT)

Eutelsat Communications va lansa o constelație de până la 25 de mici sateliți, care vor fi utilizați pe piața IoT. Internetul obiectelor (IoT) este un sistem de dispozitive de calcul inter-relaționate, obiecte care sunt prevăzute cu identificatori unici (UID) și care au capacitatea de a transfera date într-o rețea.

Pe piața de consum, tehnologia IoT este cel mai adesea sinonimă cu produsele care contribuie la conceptul de „casă inteligentă”, respectiv dispozitive și echipamente (cum ar fi corpuri de iluminat, termostate, sisteme și camere de securitate pentru locuințe și alte aparate electrocasnice) care acceptă unul sau mai multe ecosisteme comune și care pot fi controlate prin intermediul altor dispozitive asociate acelui ecosistem, cum ar fi de exemplu smartphone-urile.

Un satelit demonstrativ va fi lansat la începutul anului viitor, iar primii patru sateliți operaționali vor fi dezvoltați sub supravegherea Loft Orbital și Clyde Space.

Operatorul Eutelsat Communications spune că boom-ul pe așa-numita piață a Internetului Obiectelor din domeniul transporturilor, petrolului, gazelor naturale și din agricultură va crea necesitatea ca zeci de milioane de obiecte să comunice între ele. Constelația ELO a Eutelsat va oferi o acoperire globală și va permite acestor obiecte să transmită date, indiferent de locația lor.

Eutelsat a semnat deja un parteneriat strategic cu Sigfox, care administrează o rețea în segmentul IoT din 65 de țări. Sigfox va integra acoperirea globală oferită de constelația ELO în gama sa existentă de servicii de conectivitate IoT.

Rodolphe Belmer, CEO Eutelsat a explicat: „Suntem încântați să finalizăm primii pași ai proiectului nostru dedicat constelației ELO, care vizează poziționarea companiei Eutelsat în noul segment de piață al IoT. Parteneriatul nostru cu Sigfox va avea ca rezultat servicii la nivel mondial prin combinarea ecosistemului "Internet of things" prin satelit cu cel terestru. Această investiție relativ modestă la nivel de grup va permite companiei Eutelsat să acceseze o pârghie suplimentară de dezvoltare potențială în contextul strategiei sale dedicată conectivității".

Construcția acestei constelații de mici sateliți va începe cu o primă serie de patru sateliți de la Loft Orbital (ELO 1 și 2) și Clyde Space (ELO 3 și 4). Se preconizează că acești sateliți vor fi lansați între anii 2020 și 2021. Dacă vor avea succes, sateliți suplimentari vor fi lansați (până la un total de 25 de sateliți), devenind operaționali până în anul 2022.


Niciun comentariu despre subiectul „Eutelsat va lansa o constelație de până la 25 de mici sateliți dedicați Internetului obiectelor (IoT)”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile