joi, 19 septembrie 2019

Operațiune internațională împotriva serviciilor tv prin protocol IP ilegale

Poliția italiană a anunțat ieri dimineață că desfășoară o vastă operațiune internațională denumită Eclipse: acțiunea împotriva platformelor ilegale de servicii de streaming video este coordonată de Parchetul din Roma și, la nivel internațional, de Agențiile Europene Eurojust și Europol.

Operațiunea își propune să destructureze grupurile infracționale și să blocheze livrarea prin internet (inclusiv tv prin protocol IP) a fluxurilor video care provin din surse piratate.

La operațiune au participat de asemenea autorități de poliție și judiciare din Franța, Olanda, Germania, Bulgaria și Grecia. Operațiunea a determinat închiderea platformei Xtream Codes.


22 persoane au fost identificate și sunt cercetate, dar până în prezent nu au fost efectuate arestări. Cardurile de credit, conturile curente și echipamentele au fost confiscate.

Au fost oprite și deconectate în total 200 de servere, dintre care 93 în Olanda, iar restul în Franța și Germania.

De asemenea, aproximativ 150 de conturi PayPal, utilizate pentru cumpărarea abonamentelor ilegale, au fost închise.

Numărul total de persoane implicate este semnificativ: aproximativ 5 milioane de utilizatori pirat au utilizat serviciile ilegale are rețelei doar în Italia, generând o cifră de afaceri estimată la peste 2 milioane de euro lunar.

Xtream Codes anunțase recent că a depășit 50.000.000 clienți finali.

Xtream Codes este înregistrată ca o companie în Bulgaria, are un cod local de TVA și are sediul la o adresă din Petrich.

Conform site-ului său dispărut acum, platforma tv prin protocol IP Xtream Codes a fost fondată de doi studenți.

În anul 2015, OCG a început retransmiterea și vânzarea ilegală a produselor și serviciilor de televiziune cu plată, similare cu cele oferite de Sky Italia, Mediaset Premium, Netflix, DAZN și Infinity, în diferite state membre ale UE și în alte țări terțe. Membrii grupului sunt foarte pricepuți și au folosit cel mai sofisticat și eficient software. Au fost create mai multe stații de retransmisie cu servere speciale care dezactivau criptarea programelor originale și generau fluxurile tv prin protocol IP ilegale, cu încălcarea legii privind proprietatea intelectuală. Au fost oferite unei audiențe largi de clienți programe tv cu plată, filme și diverse alte producții video la cerere, la un preț foarte mic. Banii obținuți ilegal au fost ulterior transferați în conturi bancare din străinătate", a declarat Politia italiana, care susține că a doua etapă a operațiunii va continua cu urmărirea penală a abonaților individuali, care riscă condamnare la închisoare și o amendă cuprinsă între 2.500 și 25.000 de euro.


2 comentarii despre subiectul „Operațiune internațională împotriva serviciilor tv prin protocol IP ilegale”:
Anonim

Foarte bine ca i-au prins si destructurat pe pirati, dar acum ca am aflat si de purcoiul de bani pe care il castigau acestia redifuzand nemaipomenitele programe de la "Sky Italia, Mediaset Premium, Netflix, DAZN și Infinity", ma intreb si eu: oare de ce acestia din urma nu fac aceeasi miscare in regie proprie, mai ales ca se presupune ca au alte posibilitati tehnico-financiare decat amatorii pirati; ar putea-o face, macar in plan european, ca tot se bate toba pietei unice.
Mie mi-e teama ca raspunsul este unul singur: ei si-ar largi intr-adevar piata de desfacere (cu investitii minime) dar nu prea ar gasi destui cumparatori, in asa fel incat sa merite investitia si mai ales cheltuielile curente de functionare (asta din cauza interesului publicului european fata de programele lor cele faimoase).
Asa ca povestea cu "castigurile pirateresti" rezulta ca este o simpla poveste, probabil de origine politisto-judiciarista.
Pana acum, multumita lui Radu Banciu, am aflat de o singura astfel de initiativa europeana in IPTV, anume de cei de la RMC Sports, dar ei transmit mai ales meciuri de fotbal, spectacol care prezinta inca un interes deosebit si presupun ca isi gaseste destui clienti.
Pe plan local, mai sunt serviciile Go-IPTV, de exemplu ale RCS-RDS, pentru care eu personal sunt foarte incantat si le folosesc destul de des (mai ales cand fac dus, dar nu numai).

scubisor

alternativa pt diaspora care e ? satelitul?..nu avem voie cu toții sa montăm antene

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile