joi, 5 septembrie 2019

SES redefinește transmisiile live prin sincronizare între satelit și OTT

Noua soluție adresează probleme critice în transmisia live prin internet: întârzierile între TV și online și diversitatea ecranelor, anunță compania SES printr-un comunicat remis către hdsatelit.com.

Cea mai nouă soluție SES, care va fi prezentată la evenimentul IBC2019 din Amsterdam, sincronizează transmisiile OTT (over-the-top) și prin satelit, distribuind semnalele IP către platformele OTT la aceeasi viteză cu a satelitului, pentru a crea o mai bună experiență de vizionare. Noua soluție, denumită „Sincronizare satelit și OTT”, permite radiodifuzorilor posibilitatea de a oferi o experientă solidă pe orice ecran sau chiar pe mai multe ecrane celor care urmăresc transmisiile. Acest lucru este obținut prin eliminarea întârzierilor dintre transmisia TV și serviciile OTT.

O întârziere chiar și de câteva secunde între diferite ecrane poate strica o experiență live. Soluția unică a SES obține sincronizare și elimină această întârziere, oferind radiodifuzorilor încrederea că cei care urmăresc programele transmise live se vor bucura de cea mai bună experiență.

Soluția SES de sincronizare între satelit și OTT preia semnalul sursă în drumul său către satelit și îl distribuie via IP în tandem cu satelitul. Soluția distribuie conținutul către platformele OTT în mod sincronizat cu semnalul de satelit prin aplicarea unei codări de latență joasă și ajustându-l la fluxul IP de la sursă. Această tehnică elimină secundele de întârziere dintre transmisia TV tradițională și cea OTT (standard sau de latență joasă).

Radiodifuzorii de astăzi caută moduri în care să-și consolideze și crească afacerile, oferind cea mai bună experiență posibilă în transmisiile live, în special în cazul celor sportive premium. Când un fan urmărește un meci pe o platformă OTT și aude publicul de la barul de pe stradă că izbucnește în urale înainte ca el să vadă golul, dezamăgirea lui este evidentă. SES este un distribuitor hibrid de conținut, ce poate procesa la sursă semnalul video atât pentru distribuția prin satelit, cât și OTT. În acest fel putem ajuta radiodifuzorii să ofere oamenilor o experiență unică, consistentă și satisfăcătoare”, explică Ferdinand Kayser, CEO SES Video.

SES, liderul operatorilor de sateliți la nivel mondial, ajunge în peste 355 de milioane de locuințe la nivel mondial (peste 1 miliard de oameni) și distribuie peste 8.200 de canale prin flota sa de sateliți. Recenta consolidare dintre subsidiara de servicii video MX1 și divizia SES Video permite SES să administreze zilnic peste 525 de canale și să distribuie peste 8.400 de ore de streaming online video, inclusiv 620 de ore de sport premium și evenimente live. Intrarea pe piață cu o soluție consolidată de infrastructură video și servicii arată că SES va accelera extinderea la nivel global a soluțiilor și serviciilor de distribuție de conținut hibrid liniar și non-liniar.

Prezentarea live a noului serviciu poate fi văzută în cadrul evenimentului IBC2019, la standul SES 1.B51. De asemenea, mai multe informații despre noul produs vor fi prezentate în cadrul SES Tech Talk, vineri 13 septembrie, între 17:45 și 18:30. Pentru a urmări transmisia trebuie să vă înregistrați la următoarea adresă: https://r1.surveysandforms.com/2f2nma50-4d41px02.

Despre SES

SES este liderul operatorilor de sateliți la nivel mondial, cu o flotă de peste 70 de sateliți, dispuși pe două orbite diferite: Orbită Geostaționară (GEO) și Orbită Medie (MEO). SES furnizează unui spectru larg de clienți servicii globale de distribuție video și conexiune de date prin intermediul a două divizii de business: SES Video și SES Networks. Serviciile SES Video ajung în peste 355 de milioane de locuințe la nivel mondial, prin intermediul platformelor DTH sau cablu, rețele digital terestre sau 
tv prin protocol IP. SES Video oferă o suită completă de servicii media inovatoare pentru distribuție liniară și digitală, și include sistemul de sateliți ASTRA, care deține cea mai acoperire DTH din Europa. SES Networks furnizează servicii de date gestionate global, oferind conectivitate către sectoare diverse, precum telecomunicații, transport maritim, aeronautică și energie, dar și către guverne și instituții din toate colțurile lumii. Portofoliul SES Networks cuprinde GovSat, un parteneriat public-privat în proporții egale între SES și guvernul din Luxemburg, și O3b, singurul sistem non-geostaționar care furnizează servicii broadband asemenea celor pe fibră optică. Mai multe informații sunt disponibile la www.ses.com.


Niciun comentariu despre subiectul „SES redefinește transmisiile live prin sincronizare între satelit și OTT”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile